Ja vec dve sedmice peglam Shadow of the Tomb Raider.
Nakon niza od dvadesetak postova u ovoj temi gdje me mnoge stvari netviraju i igrama koje igram, moram reci da me SotTR stvarno odusevljava.
Ostalo mi je jos par misija do kraja, ali sam zato prevrnuo svaki kamen, zbun i korpu u igri.
Ono sto mi najvise odgovara za sada je eksploracija koja je veoma lijepo uradjena, sa jednom malom i jednom velikom zamjerkom u ovo aspektu igre: mala zamjerka je sto je focus na R3, dodjavola ne tjerajte me da klikcem analog, u svakoj igri gdje se koristi pritiskanje analoga imam osjecaj da ce mi u jednom momentu analog ostati u ruci.
Druga, veca zamjerka je sto igra ima previse collectablesa! U Forbidden City-u (samo jedna regija u igri) ima stotinjak collectible-a, sto je mnogo, a ovo je samo jedan dio igre.
Ovo se naslanja na drugi problem u igri, cini mi se kao da igri manjka fokusa na misije i da su ovi otvorrni djelovi igre previse veliki za sadrzaj koji je ovde serviran.
Combat je pitak, i tezina igre je veoma prastajuca. Normal je realno easy u svakoj drugoj igri, mislim da im je ovde trebalo jos malo tweakovanja.
E sad, u toku igranja konstantno razmisljam koji je razlog zasto je ova igra otisla u opskurnost u odnosu na Uncharted 4, koji je definitivno stepbro ove igre.
Ono sto sam zakljucio je da igri manjka fokusiranih djelova i konkretnih misija, cini mi se da je SotTR kompletan kao misija Madagaskar u Uncharted 4.
Pored ovoga, igri malo manjka investicije u likove koji su u igri. U U4 nam je stalo i do Natea, i do Elene, Victor Goddamn Sullivan je ćaća, dok u SotTR mi je stalo do Lare, dok su ostali likovi u mojoj glavi zasivljeni, otprilike kao zakljucani likovi u Mortal Kombatu.
Dovoljno je reci da dok pisem tekst ne znam protiv koga se Lara bori i ko je glavni baddy u igri.
Pored ovih nedostataka, igra je zaista pravo uzivanje, stvarno mogu reci da ce mi biti zao da je zavrsim, te da cu nakon sto je zavrsim ponovo odigrati prva dva djela. Ovo je za nekoga sa manjkom slobodnog vremena kompliment najviseg reda.
I jos mali dodatak, Lara je fcking amazing.
Lijepasi,pozz/dodajme jel sam blok amazing.