Šta trenutno igrate? 2023. (Part 1)

Ako neko igra Fifu 23 i treba mu onaj kod za Fut neka se javi da mu poklonim, region je EU.

2 Likes

Posle duge suše što se tiče gaminga u mom slučaju, konačno sam naleteo na jedan dragulj koji me je maksimalno zainteresovao. Skoro 3 sata iz jednog sedenja sam sasuo u neverovatni Roguebook. Moram da priznam da sam prelistao malo da vidim šta je to na akciji bez da sam išta planirao da kupim. Na kraju sam uzeo Aftermath ekspanziju za MK11 (valja i to završiti) i privukla mi pažnju igra koju sam naveo iznad. Pre svega zbog samog art style. Malo sam bacio pogled na recenzije, yt, steam i na kraju odlučim da je uzmem pa šta bude nek bude. Oko 300 kinti sa dlcjem pa neću propasti. To je bila moja najbolja odluka. Igra je fantastična i već je dobila moju punu pažnju. Gameplay je fantastičan i bogat sa različitim kombinacijama, mogućnostima i istraživanjem. U igri je dostupno 5 heroja za igru s tim što na početku dobijate 2 za free. Druga dva se igranjem otključavaju a peti heroj je dlc. Probao sam i druge heroje ali s’obzirom da je ovo Roguelike igra, ipak ću se držati tandema koji sam dobio na početku, pre svega zbog jednostavnosti. Ostali heroji su previše kompleksni i zahtevaju već malo više skila. Prvi chapter sam obrnuo tek iz trećeg puta a u drugom chapteru sam stigao do bossa i tu puko. Već vidim da će biti fešte. Neću sada mnogo da se raspisujem, svakako ću malo detaljnije opisati igru kada stanem malo na noge. Sada sam kao neki mrav koji samo šunja da vidi šta je ovo i šta je ono i dalje se učim. Ovo mi liči kao nešto što hi ti igrao @n00dle, ne znam dal si se oprobao do sad?
Evo i par fotkica sa različitim timovima i kako izgleda istraživanje mape (koja je zapravo jedna velika knjiga).

5 Likes

Nisam ni čuo za igru, zvuči zanimljivo.

1 Like

Ja pročitao Ragnarok, kad ono Roguebook :grin:

Uh danas sam ovaj kisni dan iskoristio za totalni gaming. Igrao sam oko 7 sati. Veci deo dana Dying Light 2, a onda malo Forbiden West i na kraju COD Cold War. Fantasticna je kampanja, prsti na sve strane. Ziveo XSS :smile: Stavio sam hard sto je srednja tezina jer ima jos dve preko. Bas sam pogodio sa kupovinom jer nisam igrao savremene fps igre godinama. Bojim se da cu kupiti i Vangurd :smile:

3 Likes

Cold war najgora kampanja koju sam igrao :flushed: vanguard je jedno 50 puta bolja kampanja.

1 Like

Lost in Random, tražio neku indie igru pošto za ove AAA trenutno nemam živaca, a setio se da ste pisali o njoj. Baš mi je top, art style, likovi, gameplay, sve mi je potaman. Prelepo izgleda na X.

10 Likes

Aaa ta igra je luda. Zanimljiva mehanika i art style. Uživaj!

1 Like

Sto lazes kad dalje od tog dela nisi mrdnuo? :rofl:

Vidi achievemente :wink:. Nekih 2h sam u igri, ne znam koliko traje, nadam se ne više od 5-6h.

chevo brate, chevo :joy:

Uh, ajmo mali update što se tiče remek dela - Roguebook. Uspeo sam da obrnem prvi run koji se sastoji od tri chaptera i samim tim je pao prvi final boss (na slici dole). Od kako sam obrnuo jedan run uspešno, nisam uspeo da se mrdnem iz drugog chaptera, igra je sada postala daleko teža i ne dozvoljava propuste. Ajmo malo detaljniju analizu posle 10h sati. Najme, već sam napemenuo da postoji 5 heroja u igri i svaki je poseban na svoj način tj. gameplay se razlikuje. Svaki od heroja poseduje pasivni abiliti kao i set od 50ak različitih karata (moći, ability) koji mogu biti nadogradjeni runama. Za sada sam se oprobao sa 4 lika. Prvi lik koji se otključava je Sharra - devojka sa mačem i ona je klasičan dmg diler. Akcenat je na pravljenju što veće štete neprijateljima i njena pasivna moć je da uvek ima 3 power dok je lider. Drugi lik je Sorroco i to je jedna žaba koja je tu da prima štetu. Većina karata se svodi na kreiranju dosta armora i na pravljenju dmg svim neprijateljima. Kao jedan od većih tenkova u igri, pasivna mu je da na kraju svakog poteza dobija 2 armora ako je lider. E sad, krećemo sa malo kompleksnijim likovima a to je svakako Seifer. Seifer je karakter kog osvajate nakon prelaska prvog chaptera prvi put. Njegova pasivna je rage mode koji se aktivira kada primi 25 dmg. Nakon toga jedna od njegovih karata može da iskoristi unraged efekat. On je kombinacija dmg dilera i tenka i zahteva savršenu kontrolu kako bi izvukli najbolje iz njega a ne bi se jednostavno samoubili. Ovaj karakter je jednostavno daleko jači kada prima štetu ali treba biti oprezan. Ostala dva lika ćemo prokomentarisati u nekom narednom postu.
Kao što sam već napomenuo, igra je sada postala fosta teža. Neprijatelji su jači a kako bih izvukao najbolje iz svakog prelaza koristim jednu od nekolicine opcija koji me nagradjuju sa scrolom ali mi otežavaju gameplay. Scroll je jedna od stvari koja mi ostaje za svaki run i oni služe kako bih otključao dodatne sposobnosti, buffove, dodatke itd. Kao neki sistem runa ili perkova. Druga stvar koja se zadržava jeste level heroja. Posle svakog run-a heroji se leveluju kao i sam party koji je kreiran (jer se igra sa dva lika u timu) i samim levelovanjem se otključavaju nove karte za likove.
U svet se ulazi sa izborom heroja i četkicom koja otključava nova polja u svakom chapteru. Jednostavno, da bi smo došli do bossa u svakom chapteru, preporuka je da se što detaljnije istraži chapter u kom se nalazimo kako bi smo ojačali tim koji smo izabrali. Tu možemo pronaći nove karte da ubacimo u špil, nove rune da ojačamo efekte karti, mastila za otključavanje područija, novac (koji koristimo za shop) i još dosta stvari.
Ova igra mi je baš prirasla srcu i veoma sam zadovoljan. Igra je jako kvalitetna ali s’obzirom da su je radili ljudi koji su radili na Faeria igri i Magic the Gathering, moglo se i očekivati da je iznad proseka.

2 Likes

Danas sam se malo više bacio na Tainted Grail: Conquest. Napunio sam hard na xss sa roguelike igrama, navuko sam se :joy:.
Najme, kao što sam već napomenuo, igra obećava. Jako lepa grafika netipično sa rogue/deck building igre. Na XSS igra radi i u 4k ali je negde oko 30fps, kažem oko jer ima manjih dropova. Ja dam ipak ostavio na 1440p i tu igra radi kao podmazana a ne gubi se mnogo na kvalitetu. U odnosu na Roguebook, ova igra mi je zadala daleko većih muka. Dosta stvari još pokušavam da skontam šta i kako i nisu mi jasne. Dostupno je 9 klasa ali za početak se može igrati samo sa jednom, ja sam otključao još 2 posle par sati igre. Summoner mi je za sada omiljene i već po imenu pretpostavljate način igre. Sve u svemu još treba da kopam kroz igru jer sam i dalje lajk, samo sam jednog bossa uspeo da rešim i do posle dosta ponavljanja.
Sada na trening pa večeras nastavljamo. :grin:

Edit: Ne znam dal je igra ekskluziva al me iznenadilo da je dostupna samo za PC i Xbox.

Čitaš Fabrijeve postove do kraja, da se videti :joy:

Ajde ajde ne kmečite :grin:, ja se retko raspisujem na forumu a ova tema je vrlo retko aktivna. Još posle gaming suše koja me zakačila konačno da mi se vratio apetit za igrama. Imajte razumevanja ljudi. :rofl:

2 Likes

Skoro me sramota da priznam, al krenuo opet da igram Monster Hunter World – uzeo luka da eksperimentise s cekicem, a gledajuci njega kako se zabavlja doslo i meni da krenem opet. Posto sam doktorirao 2 najjaca melee oruzja, odlucih ovaj put da probam Heavy Bowgun. U pocetku je islo jako kljakavo, jer je HBG bas tezak i spor za koriscenje, al vremenom sam mu nasao ritam.

Dogurao sam bogami do Nergigantea (to je onaj bockavi s kutije, ko ne zna), mada mislim da mi je dosta. Rekao bih da sam izgustirao HBG, a ko ce sad po treci put da prolazi isti sadrzaj. Mada nikad ne reci nikad, nisam mislio ni da cu ikad opet uopste pokrenuti MHW a evo me sasuh jos tridesetak sati ko nista.

Druga igra koju sam gustirao pre nego sto me je MHW opet obuzeo je Signalis, cudna mala sf-horor igra na Gamepassu. Isli su na maksimalni retro ps1 horor fazon, sa niskom rezolucijom, fiksiranom kamerom, zakljucanim vratima, ceo paket. Gameplay i nije nesto, al svidele su mi se zagonetke i vuklo me da otkrijem sta ce biti dalje. Mislim da sam blizu kraja, mozda i zavrsim.

U pauzama malo-pomalo igram Vampire Survivors. Igra je bedasta ko sto sam i pretpostavio, al ne lezi vraze, kad umres veoma je lako pokrenuti novi run. Bas sinoc sam prvi put preziveo punih 30 minuta na pocetnoj mapi – pred kraj jedva da sam morao da se krecem, okruzen stotinama spodoba a samo sejem smrt. Koji trip.

9 Likes

Vampire survivors zarazna za medalju :smiley:

2 Likes

Kako sam presao GOW sada odmaram.
Imam na lageru par komada.
Uzeo za petak:
Alan Wake
Death Stranding
Ali cekam Calisto :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Ja pazario Horizon Forbidden West u Games-u na snizenju (bio je nekih 1000 kinti skuplji od digitalne verzije a ja volim diskove) ali nisam jos zapoceo igru, jos stoji u celofanu, znam da je igra bas ogromna i obimna a sad nemam nesto strpljenja da je zapocinjem (mozda veceras je zapocnem). :wink:

3 Likes

Što bi rekli volim miris vinila :wink:

1 Like