Šta trenutno čitate!

Nista jos uvek. Na pocetku su to bile knjige kao sto su Bushido, Knjiga pet prstenova, Hagakure, Put Ratnika Tokugawa period i Sun Cu koji je uleteo nekako :grinning:
Kao sto sam naveo gore, procitao sam i knjigu 13. U njoj se nalazi trilogija prica koje upotpunjuje dobro poznatu knjigu i film Krug. Mada citace se sigurno. :slightly_smiling_face:

Fondacija - Isaak Asimov

2 Likes

Mišima je neko ko imam osećaj da će ti leći imaš dosta njegovih dela prevedenih da uzmeš dobro štivo svakako da ti ne nabrajam ovde , a i samo lik i delo njego su specijalni zaista ono uzmi pogledaj baš je hardcore.

1 Like

Hocu naravno. Hvala na preporuci!

Nisam planirao da kupim knjigu ali nisam mogao da odolim :smiley: stvarno odlično izdanje u tvrdim povezu i sa odličnim ilustracijama. @Stefan92 hvala što si javio :grin:

10 Likes

Najače je što sebi nisam uzeo :rofl: , ali dobro uskoro ću :blush:

1 Like

Kao i svaki pravi vozač alfe čitam korisničko uputstvo :wink:
Jedno pitanje jel neko čitao gomoru od Roberta Savijana

Arcanes - Arcanes - BD, informations, cotes (bedetheque.com)

Arcane Majeur - Arcane majeur - BD, informations, cotes (bedetheque.com)

L’Histoire Secrete - L’histoire secrète - BD, informations, cotes (bedetheque.com)

Pre desetak godina naleteo na serijal u Stripoteci. Objavili su prvih nekoliko epizoda serijala L’Histoire Secrete (Tajna istorija). Mnogo mi se svidelo, i pročitam sve koje su objavljene na engleskom (20 od 36). Krenem da kopam, i saznam da je ceo serijal u stvari spin-off serijala Arcanes, a Arcane Majeur je sidequel za oba serijala. Ništa ne postoji ni na engleskom, ni na srpsko-hrvatskom. I šta ću, sednem nadjem odličan program za prevod (Deepl), poskidam francuske verzije stripova, uključim Photoshop i TextSniper, i cepaj. Strana po strana, strip po strip… Za sad sam odradio 6 stripova (od nekih 30ak) :smiley:

1 Like

Legenda o Vešcu :smiley:

Ne znam zasto su mi svi ovi prevodi tako odbojni…

2 Likes

WTF zasto nisu uradili prevod na engleski makar… Uh…

Moje preporuke.

4 Likes

Vasic je spomenuo u jednoj temi kako dosta čita pa sam odlučio da podelim poslednja tri romana koja sam pročitao. Generalno ne čitam nešto mnogo romane ali se japanski pisci fino izdvajaju u jednu posebnu i zanimljivu kategoriju.

1. Zlazni Paviljon - Jukio Mishima
    Ovaj roman sam nabavio pa i pročitao po preporuci jednog člana sa foruma. Nije sad ostavio neki baš dubok utisak kod mene ali je daleko od lošeg. Fino ispričana priča i jako lepo i duboko opisan glavni lik.

2. Šjusaku Endo - Samuraj
    Ova knjiga ima dosta istorijskik “činjenica” navedeno i predstavlja ujedno i jedan fin istorijski osvrt. Volim da čitam kada se spominju i religijske teme, a njih je ovde svakako bilo. Radnja se dešava u periodu vladavine Oda Nobunage i dolazak na vlasti Hidejoshi Tojotomija. Odredjeni samuraji dobijaju misiju od strane jednog šoguna ali se završava tragično po njih. Zaista fantastična knjiga i što sam dalje čitao sve je bolja.

3. Osamu Dazai - Nečovek
    E ovaj roman me je naterao da stavim prst na čelo i da razmislim o nekim stvarima. Prati priču jednog čoveka koji je život načisto zapustio a mogao je da ima “sve”. Skoro je došla kod nas i ovaj kratki roman preporučujem baš svakome da pročita. Dosta se tu može naučiti. Za sada, ovo mi je omiljeni roman koji sam ikada pročitao, a tu je i činjenica da je bio gotov za manje od 5 dana.

Nisam hteo sada detaljno da prepričavam il opisujem knjige već čisto neki mali osvrt i preporuka. A i da se osveži tema. :slightly_smiling_face:

5 Likes

Završavam jednu od omiljenih serija stripova, The Secret History (L’Histoire Secrete):

L’Histoire secrète — Wikipédia (wikipedia.org)

Prvih sedam epizoda pročitao u Stripoteci, sledećih 13 na engleskom, a zbog preostalih 17 sam se dohvatio kojekakvih aplikacija (DeepL je najbolji), i počeo da prevodim sa francuskog na engleski. Kad sam bio u Parizu, pokupovao sam izdanja koja mi fale, i krenuo lagano. DeepL app na telefonu, skeniraj tekst, i čitaj. :smiley: Ide lagano, ali uspešno.

2 Likes

Klinac je imao pitanje u prvom osnovne pisu koji im.je omiljeni strip. Dete me pita kuci pa koji?
Pa reko sine ne citas ni jedan. Prosto ih ne zanima. Nema toga vise :grin:

1 Like

Au moja je redovan gost u Vuklanu :sweat_smile:
Ne moš je isterati :rofl:
Juri sva izdanja

2 Likes

Waterstones u UK i Fnac u Francuskoj… Sve sam pare tamo ostavio.

1 Like

Kimetsu no Yaiba, prelepo. :grin:

1 Like

Da da taj :sweat_smile:
I oni golišavi Titani :rofl:
Ta dva hoće da kompletira, msm mogao sam joj uzeti na KP komplet serijale, ali sam se predomislio kad sam se setio koliko meni znacilo kad bi nasao neki deo koji mi je falio, dok sam skupljao stripove, sličice itd… To se skroz izgubilo danas, klincima je sada sve na izvolite …
Ovako ona kao zove Vulkan i raspituje se kad stizu ostali delovi itd…
A se samo smejem :sweat_smile:

1 Like

Miki Maus :grin:

Ja posle milion godina krenuo da čitam :roll_eyes:.

Elem završio sam neki dan Mistborn triologiju i bogami navukao se na taj svet i magiiju. Sad čitam Wax & Wayne od istog autora, donekle nastavak.

Svaka preporuka za Mistborn, odlična priča, prepuna dobrih likova, legendi, obrta i zanimljivog sistema magije smeštenih u misteriozni svet kojim vladaju pepeo i izmaglica.

4 Likes