hahahah
koji si kralj.
pazi, za razliku od tebe, ja kada pricam o necemu, ja ZNAM o cemu pricam.
ja se nejavljam sa mojim stavovima na temama koje diskutuju o stvarima u koje se ne razumem.
bavim se racunarima celog svog zivota a zivim od programiranja vec 4 godine.
smotan sam u mnogim sferama zivota, ali za racunarom nisam, ne smem to da dozvolim jer bi inace ja i moja porodica gladovali, drugih korisnih vestina nemam.
nije uvek problem samo ZNATI esktenziju fajla, neki put zelis da je promenis, sta ces onda ?
jednostavno je lakse i brze a ne smeta nicemu videti ekstenziju.
JEDINI razlog zasto je ekstenzija skrivena po defaultu je zato sto pocetnici koji ne znaju sta rade mogu slucajno da je obrisu a zatim da se pitaju zasto nece da se otvori
ili jos gore, da promene ekstenziju misleci da su tako konvertovali fajl (tipa promene .doc ili .docx u .txt i pitaju se zasto ne moze da se cita u notepad-u fajl)
postoji mali milion razloga zasto zelis da vidis ekstenziju, ako si svestan sta je ona i cemu sluzi.
ali evo ti veoma ocigledan i relevantan razlog zasto je dobro ukljuciti ekstenzije : da je fabrizio imao ukljucene ekstenzije, video bi odmah da ima .iso i .dvd, ne bi uzimao screenshot, dolazio na forum da pita a onda cekao na odgovor.
sto se tice nas koji, kako ti kazes “znamo sta skidamo”, ukljucivanje ekstenzije pomaze kada :
-
hoces da editujes hosts fajl na win vista ili 7
-
hoces da prevaris neki program da prihvati sliku u drugom formatu nego sto ocekuje (mozda ocekuje bmp, ali ce prihvatiti i .jpg ako ima .bmp ekstenziju)
-
hoces da brzo i lako napravis backup konfiguracionog fajla (dodas na ekstenziju nesto, tipa .backup, tako da ce fajl ostati tu al ga aplikacije koje traze svoje ekstenzije nece videti)
-
hoces da pustis html deo php fajla u lokalnom browseru a da ne menjas asocijaciju ka editoru
i jos gomila drugih razloga.
zato da, ne skodi nista, a moze da pomogne ukljucivanje ekstenzija.
ako ti to ne razumes, to je tvoj problem, ali ja znam o cemu pricam.
i ne, tvoja recenica i dalje nema smisla.
hajde da zamenimo “ekstenzija” sa “ikonica” u njoj.
“eto meni daemon tools posto mi je to program preko kojeg ubacujem image prikazuje jednu iso ikonicu a drugu za daemon tools…”
sta si time rekao ? mozda eventualno da ti daemon tools ikonicama razlicito obelezava .iso i druge image formate ?
dal to opet sada ima neke veze sa korisnoscu ekstenzija generalno ?
moj post je bio konkretno resenje za postavljaca teme i generalni savet za druge ljude koji im pomaze u svakodnevnom radu, ne samo oko rezanja xbox igara.