Sony želi usred igre prikazivati reklame

Sonyev patent želi povremeno prekinuti gaming i prikazati reklamu

Verovatno ste oduševljeni mnogobrojnim reklamama koje prekidaju filmove na televizijskim programima. Nesumnjivo ponukan zaradom takve prakse, Sony se setio i nas gamera te je predao zahtev za dobivanje patenta o oglašavanju unutar videoigara.

Princip oglašavanja temeljio bi se na prekidanju naslova kojeg trenutno igramo, prikazivanju reklame i ponovnog nastavka od mesta gde smo stali. Pre puštanja reklame igrač bi bio upozoren da uskoro sledi reklama, a igra bi se u tom času usporila da nam omogući fluidan prelaz na reklamu i zatim nesmetani prikaz najnovijeg soka od grožđa. Momci iz Sonya su bili toliko pažljivi pa bi čak pri kraju reklame ubacili i poruku o skorom nastavku igre. Zbilja lepo od njih!

Navedeni patent je predan u julu 2011. od strane Sonya, a kompanija se još nije očitovala o njegovoj primeni.

Koja su vasa misljenja o ovome?? Ja nemam reci na ovo, idijotarija, sta platim igru i jos da gledam reklame usred igre :time:

pa ako cene originala padnu za 40$ dole, onda pristajem na reklame i krecem u legalu. otherwise, nope

Potpisujem…

Ovo mozda samo za f2play naslove. Ovako nema veze sa zivotom. Ne verujem da su u tolikim govnima pa da moraju ovako da se izvlace

Tapatalkin’ w iPhone 4s.

Procitao sam ovo, ali nisam mogao da vjerujem. U svakom slucaju, mislim da to nece proci. Kako rece Akiris, ako snize cjenu igara u kojima su reklame mozda i moze da ‘leti’, ali ovako nema sanse

Da Sony je u velikim govnima nedavno sam čuo da svake godine kompanija je globalno u minusu miljarde samo na tržištu TV su u gubitku zadnjih 8 godina . Glavni problem su ogromna davanja prema državi na koju otpada 50 % tih para što su u minusu .Ovo me nije iznenadilo uopšte .

Ja toliko mrzim reklame da ja ne bih voleo tako da igram ni dzabe da mi daju. A jos da platim da me neko maltretira! Budalastina, ako je ovo istina Sony-u od srca zelim sto brzu propast i odlazak u zasluzenu penziju. Da se nikada ne izvuku da se ne bi navadili i ostali (XBOX i PC) na te gluposti.

veruj mi, ako patent prodje, microsoft ce pre da pusta reklame na igrama nego Sony, bice malo sudskih postupaka za kradju patenta, ali sve ce se brzo resiti uz par miliona zelembaca. Svi znaju da je MS veca marketinska kurva nego Sony

a gde gledas reklame za DZ? ako gledas na tv-u, placas, bila to kablovska, IPTV ili RTS pretplata. jedino da ukljucis youtube i gledas samo reklame, ali i tu placas internet.

Glupost teska

Opet sve je moguce…

Ma tu sam mislio na to da jos platim neku igru 50e pa jos da me maltretiraju. Mislim kada kazem za DZ na tv-u naravno da se placa kablovska ali razumes na sta mislim.

Ako ovo urade moglo bi se desiti da su konačno izmislili nešto da me odbiju od joypad-a (možda) zauvijek…

Igras neku napetu igru, neki horor, i ono kad je naj napetije reklame, paradajz i paprike…

@Akiris Yup, slazem se s tobom, ako ovo prodje Sony-ju onda smo ga tek na****** sto se M:cash: tice, bas radi toga “” MS veca marketinska kurva nego Sony""

Igras neku napetu igru, neki horor, i ono kad je naj napetije reklame , paradajz i paprike…

Bilo bi extra xD

Takva vrsta reklamiranja je jos uvek moguca na tv u i radio. Svi ostali rade ciljane reklame. To znaci da ce reklama biti vezana za tematiku igre. Horror film, garderoba, muzika, rekviziti, bla bla… sigurno nece biti u takvoj igri reklame za barbi lutkice…

Jedino ako sony misli da moze uspeti nacinom reklamiranja iz sredine proslog veka :slight_smile:

Sent from my HTC Desire using ICS

Ma naravno da nece biti paradajz i domaci đem od visanja ili sljiva na reklamama :)(u sali sam to napisao i stavio “…”) , ali kakva god reklama da bude i da nam prekida igru kad je naj uzbudljivije…Btw. nadam se da im taj patent nece proci.

Stvarno jeziva glupost za koju se nadam da neće zaživjeti ali ko zna. Reklame su svuda oko nas.
Ako već hoće da zarađuju na televizorima neka smanje cijenu. Jedni su od najskupljih na tržištu. Ljude ne zanima toliko kvalitet koliko cijena. Vjerujem ja da je to kvalitet ali brate napravi i neku klasu za nas plićih džepova. Ja imam LCD TV '22 koji sam platio 160 eura prije 3 godine. Marka, nikad čuo, Acoustic&Solutions!? Šljaka k’o pravi po čitav božiji dan. I da se pokvari ne bi mi bilo krivo, dosta je gulio.

kao i 99% gamer-a nadam se da ovakav vid reklamiranja nece zazivjeti ALI marketinski to je idealno. Ako uzmemo u obzir cinjenicu da ce se next-gen konzole oslanjati na konstantnu konekciju na internetu, cloud-u i drugim, po meni, nepotrebnim stvarima vrlo lako je da cemo u pola borbe s hordama zombija (nepresusna tema kako holivuda tako i igara) dobiti reklamu za Signal - pastu za zube ili neku drugu jako glupu reklamu…

Spas ostaje u piratima i njihovim hack metodama da, ako bude sta od toga, stanu u kraj reklamama kao i stalnoj konekciji

Zamislite ovakvu reklamu npr. u Uncharted 4 - recimo :

Ja bih slupao nesta sigurno!

Ja ne znam dali bi ja pre skocio kroz prozor skupa sa kaucom, ili bacio lcd i konzolu kroz prozor a igru pojeo.

A broj na vratima 69? Hmmm… Ima tu nešto… :smiley:

Matori perverznjak! To samo ti mozes primjetiti hahahahahhah Jos jedan dokaz da je cvrsta djevojacka guza i dalje najbolji marketing trik pa taman i za glupu reklamu! reklama je bzvz ali svi ce je pogledati zbog ove guze i klinke :smiley:

@Son : moramo se malo saliti :smiley:

Citao sam davno da je Sony patentirao “nesta” za ovakav vid marketinga. Pogledacu da iskopam te podatke negdje pa da i sami vidite. Ocekujem najgore, nadam se najboljem!