Sony zapoceo rad na novoj konzoli

[SIZE=“2”]_Zvanicno:

Sony is working on PlayStation 4 News - PlayStation 3 - Page 1 | Eurogamer.net_[/SIZE]

“PS4” - Sony potvrdio rad na novoj konzoli :

Sonyjev šef finansija, Masaru Kato, danas je na konferenciji za investitore objavio da kompanija već radi na nasljedniku PlayStationa 3. Potvrda dolazi kao rezultat njegovog objašnjavanja investitorima na šta se troši veliki novac iz odjela za istraživanje i razvoj.

Dalje, sama činjenica da su troškovi u ovom odjelu toliki da zahtijevaju objašnjenje ukazuje na to da je Sony možda odmakao poprilično daleko u razvoju PS-a 4, te da već ima neke prototipove.

Interesantno je da ovo priznanje dolazi kao suprotnost izjavama predsjednika Sony Computer Entertainmenta, Kazuo Hiraia, koji je u martu ove godine kategorički poricao da je izlazak PlayStationa 4 u bližoj budućnosti u planu.

Do sada se samo nagađalo da i Sony i Microsoft rade na novim konzolama; ovi drugi još uvijek nisu ništa potvrdili, ali budući da i Nintendo i Sony sada rade na konkurenciji Xboxu 360, jasno je da uskoro možemo očekivati da se po tom pitanju oglasi i MS. Jedno je sigurno – Nintendo im je oboma makar malo poremetio planove o “roku trajanja” njihovih konzola.

Naravno, još uvijek se ne zna kada će tačno izaći PlayStation 4 (ako se bude tako zvao), niti da li će o njemu biti govora na E3-u

Naterao je Wii da Sony mrdne dupe. :slight_smile:

Link prema vestima i nije baš nešto za čega se otvara thread. Da si napisao koju reč sa tim linkom bilo bi zanimljivo, ovako ne vidim svrhu…

Slazem se, ako nekog ne mrzi nek preuredi temu za PS4, i nek bude sticky, pa cemo dodavati informacije kako se budu pojavljivale.

[SIZE=“2”]Eto, dodao je drug Nemesis par reci.
Dobar prevod Neme(a)sise. :lol:[/SIZE]

[SIZE=“2”]_Masaru Kato, sef finansija u Sony-u, je izjavio da ce u razvoj naredne igracke konzole (PS4) biti ulozeno dosta manje novca nego sto je to bio slucaj sa PS3.
Valjda ce to znaciti i nizu cenu kada konzola bude izasla, da ne bude slucaj opet kao sa PS3.

Sony: No Plans For PS3-type Investment For Future Consoles_[/SIZE]

Ima logike :

  1. PSN je stvorio jako velike probleme (kako finansijske tako i eticke),
  2. PS3 je imao i ima prvi Blu-Ray citac (pokusaj “inovativnosti” kao kod PS2 i DVD-om)
  3. Naravno ekspanzija IT tehnogogije tj. sve sto im treba je vec sad dostupno + kolicinski popusti = manja cijena

Nadam se jos da ce se moja ocekivanja potvrditi i da cemo dobiti “PS4” po nasoj mjeri (svi koji su citali moje postove na temu pada PSN, nove sony-eve konzole znaju o cemu pricam)

i racunaj da sledece generacije nece praviti kompletno novu online mrezu (PSN). Lol mada mozda bi i mogli :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Dok je MS napravio LIVE jos za xbox 1.

Licno mislim da od nove generacije nece biti nista do 2014, 2015 :?

Sony confirms work on PlayStation 4 | Updated News

Sony je nedavno izjavio da se vec uveliko radi na sledecoj konzoli (PS4):

[SIZE=“3”]PlayStation 4 development ‘under way’ - Sony[/SIZE]

Sony Corp. CFO says that increased game-division R&D costs are indeed stemming from development of “future platform”; NGP still due in 2011.

Following its annual earnings report this morning, Sony has confirmed it is working on a successor to the PlayStation 3. In a post-report conference call, Sony executive vice president and chief financial officer Masaru Kato was queried about an increase in research and development costs for the company.

He continued, “We have a portable NGP to be launched later this year, so we have development expenses to be incurred for this product and for the home equipment. The PS3 still has a product life, but this is a platform business, so for the future platform–when we’ll be introducing what product I cannot discuss that–but our development work is already under way, so the costs are incurred there.” (Emphasis added.)

Kato’s comments come as Sony’s competitors are gearing up their own next-generation console efforts. In April, Nintendo confirmed rumors of a Wii successor by announcing that the console will be playable at the Electronic Entertainment Expo next month. (The console itself will go on sale in 2012.) In March, Microsoft posted job listings for a range of “next generation” Xbox development positions to work on “future platforms.”

zamolio bih sve ljude koji hoce da objave ovu vest da prethodno pogledaju da neko to nije vec uradio pre njih :wink: vesti u XBOX sekciji su logicno za vesti o xbox-u a ne o sony-u, zato i postoji zaseban deo za druge konzole :wink:

Sledece godine stize nam smak sveta i PS4! :slight_smile:

Moze li naziv teme da se promeni u Playstation 4?

Sent from my iPad using Tapatalk

A sto bi menjali naziv teme kad su sanse da se nova konzola zove Playstation 4 veoma male.

Pa nego kako ce se zvati?
Nece se Sony odreci svog Playstation brenda.


sent by tapatalk

Nemam pojma kako ce se zvati, a evo zasto mislim da nece upotrebiti broj 4 Are there any unlucky numbers in Japan?

Znaci ako budu nastavili sa brojevima i sa brendom PS,najverovatnije sledeci PS ce biti PS 5 :emoticon-0100-smile

Ma nek se zove i Tarzan, samo nek kosta 400 evra u startu. :slight_smile:

Sent from my iPad using Tapatalk

hahahahah Tarzanstation :smiley: :smiley: :smiley: sa Jane dodatkom za motion :stuck_out_tongue: