Sony Xperia XA1 Ultra mini recenzija it

Telefon /tablet/fonblet/teletab :joy: .
Kada sam usao slucajno u Telenor i video ovu ciglu znao sam da cu da ga kupim.

Da krenemo sa specifikacijama :

Pored ogromnog ekrana od 6 inca, jedna od stvari kojima se ovaj telefon moze pohvaliti jeste blic na prednjoj kameri koja pravi dobre selfi slike u mrklom mraku. Ono sto mi se posebno svidelo sa kamerom jeste visoka rezolucija gde sam zapravo video koliko sam ruzan i koliko pora i bora imam na faci. :scream:
Ipak ovo je telefon nije foto aparat, tako da se uvece moze videti sum na slikama, kao i manjak nekih boja, ali to au boljke svih mobilnih kamera.

Baterija deluje na papiru malo 2700mah, ali sluzi svrsi. Sada je 16.20h , a telefon je skinut jutros sa punjaca. Trenutno je na 81 posto baterija.

Zvucnik za razgovor je dosta jak, sto je pozitivno tako da bez problema mozete razgovarati u nasem krsibus javnom prevozu, jugu koji ide 120, cak i kada prolazite pored gypsi freze koja ganja kartone u vasem komsiluku.

Zvucnik za reprodukciju ima nazalost samo 1 skroz dole, ali je dovljno jak. Malo je cudno da Sony koji ipak vodi racuna oko detalja i sitnica, i vaze za audiofilsku kompaniju, napravili originalni walkmen i na jedan medium-high price range telefon to uradi. Ali boze moj svi gresimo.

Mana koju sam ja naisao jeste do proizvodjaca telefona Sony-a , a to je da on nije podrzan sa remote play kao neki drugi telefoni, medju kojima ima mnogo losijih i starijih modela sada.

Post se dopunjuje, aka recenzija je jos u toku. :wink:

4 Likes

Jednom kada pređeš na 6" nema povratka na ove male tj 5" i manje.Ja gledam kad budem mjenjao mob trenutno je nexus 6 čak i na 6.44 da pređem al otom potom.Da te dugo služi i pazi na ekran da ne ispadne jer ta veličina i na mali pad puca kao led

3 Likes

Posjedovao sam prelijepih sedam dana Xperia Z Ultra, nazalost puklo staklo prilikom jednog nesrecnog slucaja.
Nikada nisam imao drazi telefon u svom posjedu, moze jedino da parira HTC m8.

Drugari, magnetna futrola na preklop.
Jeste da će to umanjiti lepotu vašeg ljubimca i neće da zablista kada ga izvadite…ali… može vam biti life saver. Moj samsung je padao sa raznih visina jedno 16x. Nema ni ogrebotinu. Ostavim ga na krovu auta, presvučem se, zaboravim fon, sednem u kola. Posle 30 km se setim. Izađem, fon stoji gde sam ga i spustio. Dakle - magnetna futrola.Na preklop.

Tražio sam ja bilo kakvu zaštitu za moj ali nema balkan valjda, da je iphone možda bi više sreće imao.Uglavnom sad razbijen nosim

Naručiš sa ebay-a, ja koristim ove magnetne kao pleja, dolar i po komad, uvijek imam po jednu dvije u rezervi.

Kad su predstavili iphone X prvo što sam uradio je naručio dvije futrole za njega. :slight_smile:

Njega i ja merkam…

ALMObBv_d

8 Likes

Ovo će biti moj sledeći model, s’obzirom na okolnosti…
giphy

@MikiMan Ne dopada mi se baterija.2700mah je po danasnjim standardima malo.Telefoni od 5,2 i 5,5 inca imaju po 3000, 3500 mah a ti fableti kako li se zovu :smile: i vise od 4000.Ima i telefona od 5,5 sa baterijama vecim od 4000mah.

Baterija mi postaje mozda i krucijalni deo telefona povucen nekim prethodnim losim iskustvima.

Tu si u pravu. Na papiru je mala , ali izdrzi posao. To sam i citao na nekim recenzijama ovog fona, nesto su uradili. Sta ? niko ne zna. Ili su optimizovali posebno harver da manje trosi ili nesto drugo. Ali traje iceo dan opusteno pored izivljavanja youtuba na poslu.
Ako stavim stamina mode koji stedi, onda izgura i preko dan. Starno ne znam kako.

Kapiram, samo trebali su se isprsiti za vecu pa nek i nju optimizuju.Imali su prostora sigurno, pritom telefon ima veliki ekran dva blica,jak procesor, puno rama, bas se vidi da su se zastekali za bateriju.

Zrtvuju bateriju da bi dobili jos 2 mm tanji tel. Telefoni mi izgledaju kao flis papir.
Daj napravi “ciglu” , robustan telefon ,sa jakom baterijom. Nek bude i ovaj “fancy” od 0.1 mm , al daj i verziju “debeljka” sa boljim hlađenjem i jačom baterijom. Pa nek bira sirotinja raja.
Skoro video kod ortaka neki satelitski fon,baterija 8000 mah. Fon nije nesto zahtevan,baterija mesec dana. Debeljko.
A sada se samo takmice ciji ce biti tanji za jos 1 mm…

1 Like

Ajde sad budimo realni…sta ce nam baterija koja traje duze od jednog dana?

1 Like

Upravo to, nista te ne kosta da stavis mob uvece na punjac.

Nisam svaki dan kuci, ne znam mogu da odem i u prirodu, ili se razvalim negde ko ce tad da misli o punjenju telefona :smile:.

Ovako uz samo malo deblj telefon bilo bi bolje.Jer i onako ne znam sta ce mi telefon od 7 milimitara, oni od 9-10 su mi laksi za drzanje pogotovu kad pricam a za to je valjda telefon pre svega.

Ako odes u prirodu sigurno ne ides sa cackas telefon. A baterija moze da traje i po 3-4 dana ako nista ne radis sa njim i obavis par tel razgovora

Pa ok ali zasto uopste da razmisljam o tome da li mogu da cackam fon ili ne kad i onako ne zelim da mi telefon bude pretanak.

1 Like

Nek bude i pretanak za one koji vole,al daj izbor i meni koji volim malo deblji (ovo je zvucalo akward).
Sećam se prve generacije touch telefona,to lepo leži u ruci,milina. A ovo sad,migolji se,bega… Gazdin sin 2x menjao displej na s7 edge. 2x po 30k, bato moj. A i grejanje…Pokreneš neku zahtevniju aplikaciju,možeš jaje na njemu da ispržiš :slight_smile:
U svakom sl drago mi je zbog Mikija,on je zadovoljan,i volim sony kao brend…

1 Like

I ja bih voleo da je deblja (baterija naravno) :joy::joy:. Ovako ako idem na kampovanje ponesem powerbank, mada ne vidim svrhu sem nekog slikanja i eventualno snimanja. Khm khm

1 Like