Sony potvrdio objavu PS4 pre E3

Hm, ova vest se pojavila pre par dana i koliko sam je razumo, ovo je izjavljeno usput, bez ikakve potvrde da je tačno. Šuška se da će Sony PS4 najaviti na posebnom događaju a onda full info na E3 a isto se misli da će i MS da uradi. Šta god bili spremni da urade, bolje bi im bilo da požure i da vidimo ko je šta od njih zakuvao u svojim laboratorijama. Nadam se da finansijske neprilike u Soniju neće uticati na finalne specifikacije a da se Microsoft neće uljuljkati previše i igrati na sigurno.

Mislim da ce VR da bude name of the game. Jednostavno, najbolje se uklapa u pravac u kome ide gameing industrija-vizuelna prezentacija, i pokusaj realizma. Ja jedva cekam OR, ali mislim da ce njegov potencijal da iskoriste shooter-i prije nego neki naslovi kao Shadow of Colossus (zamisli SoC kao FPS sa virtualnom stvarnoscu…geek orgasm), Journey i sl.

Ma džaba vam dobra cena od 300 -400 Evra kad će jedna igra biti 50-60 evra dok se neprobije zaštita na obe konzole u našim financiskim uslovima tu neće biti mnogo igre i dobrao treba otvoriti oči da konzola nema neke tehničke nedostatke .
Sve u svemu ishitrena kupovina otpada iako će cena biti relativno povoljna ,to je što se mene tiče .
Nebi se ja žurio put Mađarske i ostalih šopova i kupovo mačku u džaku tako olako .

Sto se tice novog PS4 tu si u pravu… Ali box ce imati podrsku za 360 igre…

Drugovi, ajde da ne napinjete i u ovoj temi jel moze? Sto da se svaka pretvori u xbox vs ps3?
Ovde je u pitanju jedna jedina vest, a vec se pocelo sa ispitivanjem trzista i zasto je ovaj podbacio a zasto onaj nije.
Sto se mene tice ovo je odlicna vest. Ja licno nemam nista protiv bilo koje konzole. Imam novac, kupio bi ih sve, ali znam da nemam vremena da odigram pa zasto da bacim i da mi sede na polici. Uzivam u svemu sto kupim, i volim kada postoji konkurencija na trzistu jer onda odaberes ono sto ti odgovara, a svima nama odgovara nesto drugo, pa nema razloga prepirati se. Nekome su dovoljne samo ekskluzive na ps3 da bi za njega ps3 predstavljao jednu i jedinu stvar koju on obozava. Neko toliko obozava live, i on ce pljuvati po svemu ostalom. Ali ne radite to ovde, jer nikome nije stalo do prepiranja vec da sazna nesto novo.
Kao sto sam rekao, odlicna je vest i drago mi je sto su odustali od onog “imamo planove za ps3, necemo izbacivati novu konzolu bar jos 2 godine”, ili nesto slicno znam da sam tako nesto procitao, jer bih hteo da na vreme pocnu zajedno u konkurenciji i da se vidi sta nude. Ja se do tada verovatno vracam na PC, pa kad vreme pokaze, uzecu i konzolu, jer ne mogu ni da zamislim kakve ce exkluzive biti i sta nas ocekuje na next genu.:slight_smile:

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2

Naime, Digital Foundry ekipa iz Eurogamer-a je navodno dosla do pouzdanih informacija o hardveru od kojeg bi sledeci sony trebao biti sastavljen a to bi bilo:

CPU: [FONT=arial]Eight-core AMD processor running at 1.6GHz
[/FONT]Graphics core: [FONT=arial]Radeon HD hardware, 18 compute units at 800MHz
[/FONT]Additional hardware: [FONT=arial]GPU-like Compute module, some resources reserved by the OS
[/FONT]System-on-chip codename: [FONT=arial]Liverpool
[/FONT]Memory: [FONT=arial]4GB GDDR5, 512MB reserved by the OS[/FONT]

Vise o svemu tome na Orbis unmasked: what to expect from the next-gen PlayStation • Articles • Eurogamer.net

Bas je smesno sto svuda iskacu “vesti” i detalji o PS4, a svuda ima razlika :smiley:

Ovde kazu da nece biti DualShock kontrolera na PS4 zbog nekih legalnih problema, ali da ce ipak kontroleri sa PS3 moci da se koriste, kao i da ce PS4 biti prikazan u roku od par nedelja, ne meseci, pa sad kome verovati :smiley:

Izvor: Game News: Report: Sony moving away from the DualShock controller design for PlayStation 4 | GameDynamo
PlayStation News: CVG sources: Sony to abandon DualShock design for PS4 - ComputerAndVideoGames.com

E da vidis niko do sada nije pricao o kontrolerima a ja bih bas voleo da vidim nesto novo od Sony-a konacno da promene stari dizajn da malo bolje lezi u ruci.

Ne samo da bolje lezi, meni je nekako bas plastican, brinem se da ne stegnem malo jace i slomim kontroler

Meni se sve dopada osim pecurkica i triggera koji su jednostavno uzasni. Vreme je za inovacije, do sada su svesno igrali na konzervativni dizajn.

Specifikacije kao takve ne znace nista. Optimizacija je najbitnija, kao i 1st party podrska. Ipak, ovo sto smo do sada videli deluje mi previse slabo. Mozda zato sto ih je grejanje ubilo u prethodnoj generaciji pa moraju da paze i na potrosnju i hladjenje sto u malom kucistu moze biti problem. Zanimljiv je zakljucak Eurogamera

And surely Valve must be looking at these specs with perhaps a little relief - AMD’s CPU architecture is designed with power efficiency in mind, and in pure performance terms, even an eight-core set-up should be comfortably out-performed by a fast, modern desktop Intel quad-core processor.

8-jezgreni procesor, novi kontroler i ostali PlayStation 4 detalji | HCL.hr
HCL je otišao i korak dalje pa uporedio dosad poznate karakteristike obje konzole

Otisli su dalje ali samo preveli eurogamer clanak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Graficka ce biti Radeon 7970M? Koja ne moze da tera FC3 na ultra.

AMD Radeon HD 7970M - Notebookcheck.net Tech

Sve ove informacije uzimajte s velikom rezervom! Za sad vjerujem samo u 2 stvari :

• Da ce AMD raditi na CPU i GPU za obe konzole
  • Velika kolicina DDR5 RAM-a

Ostalo - sumnjam al bas. Isto tako sumnjam da ce Sony predstaviti PS4 na ovogodisnjem E3 jer je tek nedavno predstavio Super Slim konzolu - a to je kratak period da se izbaci naslednik PS3. Sony CEO Kazuo Hirai je u interviju za Engaged na ovogodisnjem CES-u spomenuo da PS3 i dalje a i ubuduce ima veliku podrsku i da se ne planira jos uvjek odustajati od te konzole i da je, izmedju ostalog, zato plasiran Super Slim. Kao i pre pola godine digla se neka hampa i sad je tako… nista konkretno nema, svi ovi podaci imaju smisla ali kakvi ce biti za 4K rezoluciju niko ne zna niti spominje. CES je predstavio nove televizore 4K rezolucije i to je buducnost kao sto je nakad bio Full HD. Nove konzole ce se igrati na takvim televizorima i kako takve treba im bas sirove snage i brzine. 4K za sad gotovo i da nema podrske zato ce nasljednici ovih konzola imate veliki uticaj na to trziste a sad kad ce pojeftiniti televizori od 22.000 dolara… Isto tako, uskoro cemo vidjati i filmove u 4K za kucnu upotrebu na bluray-u

Kakve god da budu specifikacije, izuzetno mi je drago sto ce AMD raditi CPU i GPU za obe konzole, s obzirom na to da je u velikim gubicima i da nikome nije u interesu da Intel potpuno dominira PC trzistem, nadam se da ce im priliv novca znaciti da se malo povrate na desktop sceni.

Ako specifikacije budu manje vise slicne, bas me zanima koji ce biti diferencijator koji ce razvajati xbox i ps4. Do sada su to bile ekskluzive, ali na startu, kojem se carstvu privoleti?

Ja sam protiv toga da AMD radi procesore, bar za sledeci box… Ipak je Intel po kvalitetu i jacini procesora oduvek bio bolji, Ako se ne varam AMD nikada nije osim Barton serije imao bolji procesor… Ja sam oduvek imao Intela u PC-u i planiram da tako ostane jos dugo… Ali videcemo kako ce to sve izgledati… AMD je jeftiniji, ali ja sam uvek za kvalitet…

Pa pazi, sigurno ima razlog zasto su MS i Soni odabrali bas AMD, mozda im je jednostavnija modifikacija delova u odnosu na intel? Mozda je jeftinije? Mozda ima jos neki razlog, nepoznat javnosti? Ko ce ga znati, ali valjda znaju MS i Soni sta rade, a i ove sve informacije ne znace nista, jer su to tracevi, dok se bude zvanicne potvrde, moze se sve ovo izmeniti i to drasticno

Kljucna rec je “predstavio”. Proci ce par godina pre nego sto televizori sa 4k rezolucijom postanu relativno rasprostranjeni a dotle cemo igrati u full hd… a i posle toga… Konzole jednostavno nece imati dovoljno snage za to, kao sto ni ova generacija ne moze da gura full HD koji je uveliko “standard”.
Mislim da od ove generacije, pre svega, treba ocekivati 3d gaming i motion kontrole kao smer kretanja a ne 4k rezoluciju.

Ja sam rekao u drugoj temi, previse nagadjanja za moj ukus. Ne verujem nicemu sto je napisano dok lepo ne potvrde. Koliko vidim bar su potvrdili iz sonija da ce uopste ds izadje ranije, sto je dobro, jer su pre toga rekli da ce se zadrzati na ps3 cimensam malo bio razocaran…

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2

4K rezolucija proćiće kao i 3D nikad neće doživeti široku i svakodnevnu upotrebu mislim čista glupost .