Sea of Thieves Previews

Juče su gaming sajtovi i streameri objavili svoje utiske na nedavnom okupljanju u sedištu Rare studija gde su imali priliku da igraju Sea of Thieves i saznaju više o igri pored onoga što su igrali u Closed Beti.

Sea of Thieves’ kraken and endgame explained, and Rare’s post-launch plans

Become a Pirate Legend in Sea of Thieves: Character creation, personal hideouts, ‘raid’ content, and more

The Sea of Thieves premium shop will sell pets, But Rare promises no loot boxes.

Rare’s voyage into uncharted waters with Sea of Thieves

The Sea of Thieves endgame sounds super cool

SEA OF THIEVES: HOW IT STARTS, WHAT YOU’RE AIMING FOR, AND KRAKEN ATTACKS

Sea of Thieves and the future: Ditching loot crates for pirate pet pals, DLC plans, and more

The vision behind the Sea of Thieves world, griefing protection, and more

Sea of Thieves design director discusses the Kraken boss battle and beyond

3 Likes

Videos:

1 Like

Dopada mi se što nema lootboxes i sve mikrotransakcije su kozmetičke prirode, ne utiču na gameplay.
Ta voda izgleda prelepo!

1 Like

Definitivno će biti jedan od jačih igara ove godine. Pogotovo me zanima taj raid koji dolazi… Ali i to da li možemo da okupimo posade za jedno 3-5 brodova pa da dominiramo kao “crna Xbox republika” :smiley:

1 Like

Xbox repulika je uvek bila pirate-friendly mesto :smiley:

3 Likes

Kada je ova igra prvi put predstavljen, svi su s smejali i pričali na kakve gluposti ms troši pare… Da bi mesec dana pred izlazak igre većina foruma oduševljena igrom :smiley: Kakav epski preokret :smiley:

1 Like

Hm. Pocinje da mi se svidja. Da li je to vreme da se ispuha prasina sa starog prasnjavog XO-a… Ovako lepim i crtanofilmicnim igrama zelim svu srecu. <3

1 Like

https://m.youtube.com/watch?time_continue=151&v=9pi3u7CSw7E

1 Like

Sinoć smo malo igrali betu:








6 Likes

Prelepo!

1 Like

Kakvi su utisci o igri? Po svemu sto sam do sada video igra ne vredi 60$…

I nemojte molim vas one fore ovo je tek Beta, bice vise…
Beta je zavrsna igra u kojoj nije ubacen veci sadrzaj igre, sama mehanika je tu i ona se ne menja.

Tvoji utisci su tvoja stvar… Nije to za tebe i to je to… Nije za solo, ovo je timska igra, koja zahteva kordinaciju i komunikaciju. Tako da kada igraš sa timom, onda je super, solo, bolje čekaj da dodjem ekipa. Grafika je prelepa, ima dosta toga za videti i dosta toga za uraditi naravno, u beti nema previše toga, tako da svi čekamo da izadje igra, ali za sada i više nego obećava…pošto će imati Raid i sve druge stvari, sigurno da će se ovo igrati na duže staze…
Igra zna da bude i previše zahtevna ako je tim los, jer imaš kovčege koji plaču, pa ti potope brod, najavili su i druge kovčege koji će otežavati igru, ali zato kada ih prodaja nagrada je i više nego odlična…

3 Likes

Igra dolazi u Xbox Game Pass koji je 10$ za mesec dana. Probaš pa ako ti se dopadne kupiš je ili igraš dok ti traje pretplata, ne moraš dati $60 u startu.

3 Likes

Pogotovo dok gledaš brod kako ti tone :smiley:

5 Likes

Brate mili, koliko dobro izgleda…

Dobro je sto ima opcija sa game passom, pa jos na pola da se podeli mesec dana 5$, a ako ti se svidi, posle ce vec biti na nekom popustu. Danas te 60$ cene jedva da potraju dva-tri meseca.

Mi koji smo odrasli na Sid Meier Pirates! ovako nesto cekali smo decenijama. Ovako je izgledalo u nase vrijeme. :grimacing:

Nisam jedino odusevljen MMORPG konceptom, ali u jednoj piratskoj igri ovo mozda ipak ima smisla. Koji je pirat u istoriji plovio sam?

1 Like

Imaš opciju da ploviš i sam ako ti se ne druži sa ljudima, ali se vidi da je zabava upravo sa 3-4 drugara kada se igra. Čitam da su se ljudi super zezali i sa random sastavljenim posadama.

2 Likes

Dakle ovako stoje stvari, najbolji brod za plovidbu je galija koja se sastoji iz 4. člana posade. Jedan upravlja brodom i navigacijom kuda treba ići, drugi članovi posade dižu sidro i treba što više članova to da radi jer to zna da traje. Treba spuštati i podizati jedra, kao i okretati ih zbog vetra. Sa leve i desne strane se nalazi po 4. topa. Djulad se skuplja na ostrvima iz raznih burića, kao i daske za opravku broda i hrana za regeneraciju energije.
Tu su sistemi glasanja za misije, ali ako neko prekrši pravila i glasanje za zatvor člana posade.
Oprema se sastoji iz kompasa, dvogleda, pištolja, mača, kofe, asova, možda i još nečega ali je mogu da se setim. Oprema se kupuje za novac od prodatih kovčega, prošle nedelje je bila zlatna a ove nedelje admiralska.
Misija ima dosta, prve misije su odlazak do ostrva i pronalaska označenog mesta na mapi, posle toga idu sa zagonetkama.
Ostrva ima i malih i velikih i treba voditi računa da kosturi ne potope brod topovima. Na ostrvima nemate nikakav način da znate gde su drugi članovi posade, tako da je komunikacija ekstremno bitna pogotovo na velikim ostrvima.
Postoji nekoliko vrsta kovcega od običnih do onih zlatnih, ali i onih koji plaču koji lako mogu da potope brod. Ostrva treba kompletno pretražiti, pošto uvek postoje skriveni kovčezi, ali i zlatne stvari koje možete prodati.
Borba sa drugim brodovima traje dugo, napadi, popravke brodova, pa onda opet sve isto, vetar zna da oteža dosta. Ako vam potope brod, dolazi sirena koja vas vodi na poslednje ostrvo na kome ste bili i tamo vas čeka novi brod. Kovčege možete i da ukradete sa drugih brodova i tako sebi povećate dobit :smiley:
Postoje i morska čudovišta koja lako mogu potopiti brod, ali i ajkule koje lako ubijaju one u vodi.
Sve u svemu, jako zabavna ali i jako zahtevna igra, u svakom smislu te reči.

6 Likes

Moze crew da glasa da posalje nekog u zatvor(koji se nalazi na brodu) u svakom trenutku.
Takodje, od opreme si zaboravio muzicke instrumente, koji osim sto sluze za zezanje na brodu, u tezim quest-ovima trebaju da se koriste da bi nasao blaga, primer da sviras nekoj steni neke instrumente da bi ona otvorila put za dalje, a to naravno saznas iz zagonetki na papiru koji dobijes iz quest-a. U full igri bice i kraken, i jos nekih skrivenih stvari sigurno. Videcemo na sta ce sve da lici, daj boze da podrzavaju igru sto duze. Sam Rare je rekao da ce igra biti podrzavana duzi vremenski period, ‘‘game as a service’’. Ostaje da vidimo. Jedva cekam, jos 20ak dana.

1 Like

Auh bre, toliko matori nismo :stuck_out_tongue:
Ovo je vise iz mog doba…