Saros - Pre-Order Trailer

1 Like

Tjah, pomerili za 30.04. Bilo kako bilo ovo je za mene day1. @djomla43 nosioca za prvi share imas :joy:

2 Likes

Nocas mi iskocilo obavestenje na app za ovo.. cekam.

Ako ti je Returnal bio dobar, sa ovim greske nema.

Bio mi je suvise frustrirajuci. Ceo koncept je da gines 184736363x dok mene to ubija u mozak. Ja ako poginem vise od 3-5x za ceo prelazak igrice od igranja nema nista.

1 Like

Onda batali :smiley:

2 Likes

Hvala. Bolje da znam.

Donekle si u pravu iako nije bas tako, barem za returnal. Stvar je u tome koliko si skillful u ovakvim igrama. Ako izuzmemo pricu, i mislim da jedno dva puta treba da pogines da bi dobio melee udarac, ostalo te ne obavezuje da gines kako bi napredovao dalje. Prvi put kad sam igrao, secam se da sam na prvom bossu, pa brat bratu poginuo jedno 50 puta. Dok ako se dobro secam da je @NmY bio u pitanju, mozda gresim, on je presao celu igru da je poginuo par puta, ali se naigrao arena sa dodge strafe hide shoot taktikama. Posle dve godine otkako sam igrao returnal kad sam uzeo PS5, krenuo ponovo i presao igru mislim da sam tri puta poginuo. Tako da, ne moras namerno da gines kako bi napredovao sem mozda price.

E sad, Saros. Njihov marketinski headline je each time you die, you come back stronger. Pa sad ako si iskusan u ovim igrama i moras namerno da gines jer ces imati “zid” da bi isao dalje, onda svakako ovo nije za tebe.

2 Likes

Nije za mene 100% hvala ti na opisu. Probao sam returnal ali prosto ne mogu. Hvala za opis.

1 Like

Da, da, mislim da sam zaginuo svega dva ili tri puta, i to sam jedan put slučajno pao sa mape :joy: Ali meni je to bila igretina, dan danas jedno od najboljih iskustava od kad imam ps5. Igra utegnuta na max, ispolirana, sve leti. Valjda zato što su svi pričali da je ekstremno teška, baš zato sam imao frku da zaginem. Ali rešavao sam sve one tajne kapije sa izazovima i nakupio odličnu opremu, čistio sam svaku regiju da vidim šta ću da dobijem. Sećam se da sam imao neki dovar dash i kad god ubijem nekog sa melee udarcem da sam dobijao health nazad valjda, tako nešto, ne mogu tačno da se setim. I onda je bilo momenata kad sam samo uletao i bukvalno radio dash svuda oko njih i samo ih sekao. Hteo sam i platinu da probam čak. Igra ovog tipa mi baš ide, navikao sam od fast paced arena shootera i onda kao hipnotisan izbegavam sve one šarene kugle i lasere, ali stezalo je dupe gaće samo tako.

Jedva čekam ovo da izađe :sign_of_the_horns:

1 Like

Svaki put kad ovo prociitam, umrem iznutra :smile:

2 Likes

Najveća ironija je što to baš nije intended način i iskustvo kakvo su devs ciljali da igrači imaju, ali bože moj :skull:

Pa da, igra je zamišljena tako da se gubitak ne gleda kao nešto loše nego je to deo iskustva jer na taj način možeš da vidiš sve što igra pruža.

Ali posle kad sam probao da ganjam platinu i “namerno” nekad zaginuo, skontao sam da su sve te “prostorije” iste, samo im se menja raspored. Ima možda 12 prostorija od kojih nekom u prelasku zapadne možda 7-8 od tih 12 i ako te ubiju onda se zalomi drugih 7-8 od tih 12 i tako u krug. Možda ih ima malo više ali taj je princip i ide nasumično ali same prostorije su iste tako da već nakon par smrti možeš da ideš mnogo opuštenije jer otprilike znaš šta te čeka.

Ali zato mi Souls igre ne idu nikako :joy:

1 Like

Saros je onda prilicno cool ako te nagradjuje za smrt. Returnal te samo unistava psihicki.

3 Likes

Ovo me podsjeća da moram da završim Returnal. Malo sam klonuo duhom, ubija me št run dosta zavisi od RNG. Zadnji run sam bio baš moćan i onda me neki mini boss u onoj vodenoj tsbli ubio a ja još glupan ispao, nisam uopšte skontao da ima onu crvenu auru štit i bezveze pucao. Ali šteta da odustanem, mislim da sam na samom kraju.

1 Like

Moram i ja da završim nekako ovih dana :melting_face:
Saros izgleda još bolje i dosta lakše, a raduje me i što govore da skorije nisu videli više polished igru.

1 Like

Dajlte neki savet za ovakve igre. Returnal sam prekinuo cim sam video da nema chack point i da vraca na pocetak. Visoka ocena za Soros me podstakla na razmisljanje da probam igru? Kako se ovo igra ?

1 Like

Za Returnal imaš pokoji trajni upgrade, npr. jednom kad otključaš da možeš ići u vodu to zadržavaš, grapple gook kad otključaš to zadržavaš. Isto oružje što se leveluje to ostaje, gubiš i dalje oružje kad pogineš ali sledeći put kad ga nađeš, ono što je apgrejdano će biti na njemu.

Savjet je jednostavno da shvatiš da je umiranje sastavni dio gameplay loop-a.
Isto kad pogineš, ne treba srljati da se vrariš tamo gdje si bio, nego i dalje ideš u te sporedne sobe, skupljaš artefakte, tako postaješ moćniji. Ja se uvijek fokusiram na survivability, sve apgrejde što daju bolji protection i bolji health regenation. Isto onaj leach upgrejd na oružju što ri vraća health na osnovu damage koji daješ je OP.

Imaju inače hard checpointi samo su rijetki. Prvi ti je kad pređeš prve 3 table, uvijek nastavljaš odatle. Ostalo je samo otvaraš prolaze ubijaš boseve. Jednom kad otvoriš prolaz ili ubiješ bossa, be moraš opet.

Isto savjet je da se be boriš sa onim anomalijama gdje su drugi igrači poginuli. Previše rizično a nagrade nisu neke. Ja isto challenge rooms izvjegavam. To su run enderi.

2 Likes

Super, hvala ti. Dakle umiranje je deo gameplay-a i svakako nekako napredujem bez obzira na broj smrti. Ajde kada iscedim Pragmatu pokusacu da probam.

Pa nista brate zagines i sve ispocetka.

3 Likes