Izgleda da će biti isti fazon kao Returnal. Može!
Piše se Soroš…c c c
Mislis isto ce biti teska?
Ja nekako uvijek odustanem od roguelike/roguelite igara. Returnal nisam ni probao tako da ću prije to probati ako budem htio.
Sta je to? Stvarno ne znam. Znam za kategoriju “sols” igara. Ovo ne znam.
Igre kao Dead Cells, Hades, Vampire Survivors, Returnal itd…
Glavna odlika tih igara je da kad izgubiš krećeš ispočetka sve. Rogulike je strožiji, pored što krećeš ispočetka, oduzme ti armor, oružja, apgrejde, imaš samo znanje koje si stekao. Rogelite te malo pusti, da ti da zadržiš apgrejde ili opremu neku.
Pa slicno kao sols. To onda nije za mene. Hvala ti na objasnjenju.
U soulsu te vraća do zadnjeg checkpointa, roguelike te vrati skroz na početak igre što me ubija u pojam.
Mozda da probas sa nekim indy roguelike igrama. Ja npr bas volim Roguebook, Slay the Spire i Monster Train. Ovo su doduse Card Roguelike igre ali bi mozda malo zavoleo rogue koncept. Meni je radilo pa sam napunio library sa gomilom roguelite/like igara koje do dan danas nisam upalio
Pa fora je što i nije ekstremno teško, ako uzmem Returnal za primer. Sama igra nije teška, ali ti stoji u malom mozgu saznanje da ako pogineš, ideš sve ispočetka i onda kad dođeš do boss borbe više te ubije to neko saznanje nego što je boss zaista težak na kraju. Ali fora je što kad zaginemo, svi mislimo da je tu kraj ali developeri na to gledaju kao normalan progres u igri jer drugačije ne bi mogao da vidiš sve što ti taj nivo pruža jer se nivo menja svaki put kad te ubiju i nalaziš nova oružja, nove modove, nove stvari. Tako da tu smrt nije kraj nego običan deo progresa. I kad pređeš tri nivoa (od ukupnih 6 ako se ne varam) vraća te na 3. nivo, ne na početak igre.
Možeš da protrčiš kroz neprijatelje ali pred boss-a stižeš gologuz onda i slab.
Edit: Ako si igrao God of War, čak i tamo imaš jedan segment u igri koji je na tu foru da bi došao do Valkire. I to si još ograničen vremenom. Štaviše ceo dlc za Ragnarok je taj fazon ako si igrao. Ali moj savet ti je da probaš Returnal ako možeš. Medi jedna od najboljih naslova na ps5, jednostavno slroz drugačija igra od svih ostalih ekskluziva i baš mi je držala pažnju. I ovo kažem ja koji i nidam veliki fan Souls fazona.
Ne volim indi igre. A jos manje da se nerviram na losoj grafici
Presao sam sve GOW. Nisam imao taj osecaj problema. Mozda sam manje puta ginuo.
GoW 2018 ima onaj jedan realm, Niflheim se zove. U onoj magli kao… Mislim da je to opciono i ne vodi te glavna priča u taj realm.
Čim kročiš u tu maglu, ideš na slepo da nađeš što bolji loot i da nađeš Valkiru. Ograničeno vreme jer ti magla oduzima health, ako te ubiju ili izađeš iz magle, sve se resetuje i menja se raspored neprijatelja, hodnika, arena, menja se lokacija loot-a i lokacija Valkire. I onda ubijaš neprijatelje što brže možeš da - ako uspeš da nađeš Valkiru - imaš neke šanse da se boriš sa njom jer si na pola health-a otprilike.
Jedan od težih, ako ne i najteži deo u igri, pogotovo na najvećoj težini. E to ti je taj fazon, samo što u Returnal nisi ograničen vremenom, i to je sci fi pucačina iz trećeg lica, nije fokus na melee borbi mačevima i sl.
Zar nije bilo lakse navesti poslednji God of War Valhalla DLC?
Roguelike/avantura.
Bitno je naglasiti da Returnal nije klasican predstavnik “svog zanra” (kao sto nije ni Valhalla).
Igra je kao stvorena za nekog ko ne voli roguelike fazon.
Returnal ima toliko scena gde je smrt=progres, da moras da budes bas bas los da se desi da udjes u cycle gde ‘nema nove price’ tj. nema scripte.
Takodje jedan od boljih twistova na sredini igre, koji se nadam da ljudima nije spoilovan
Citava prica planete koja te ne zeli/zeli je neverovatna. Igrajte ovo iako mislite da vam se ni u ludilu ne bi svidelo!
p.s Ako se uzme u obzir da je ovo Sonijev prvi first-party pokusaj roguelike-avanture… pojeli su.
Aaa znam, jok. Nisam isao na te teske delove koji mi ne trebaju da predjem.
Ne jurim ja te neke stvari. Jbg.
Ali ajde mozda uzmem Returnal ili kako se vec zove. Izgleda jako lepo. Mene ste samo vi ovde naplasili sa tom igrom
Svi ste nesto pisali da je bilo tesko.