Rusi se pridružuju Kinezima, počinju da prave domaće procesore

Evo linka za ceo tekst: http://arstechnica.com/gadgets/2015/05/russia-now-selling-home-grown-cpus-with-transmeta-like-x86-emulation/

Kako kazu, bice jeftiniji od americkih procesora, i tehnologija iza istog nije najnovija(zapravo je matora) al je interesantno da polako krecu ljudi da prave svoje procesore.

Konkurencija je uvek dobrodosla, treba neko malo da uzburka ucmalo trziste u kome AMD vecno kaska za Intelom. Trebace godina za ovo, ali i najveca putovanja zapocinju prvim korakom.

Zapravo AMD najavaljuje neka cuda za 2016-u, neku Zen liniju i kao, nece ice na budzet, ici ce na performanse. Da vidimo i to cudo lel.

Evo i te vesti: http://arstechnica.com/gadgets/2015/05/amd-admits-it-cant-be-the-cheaper-solution-will-refocus-on-performance/

Ruski procesori postoje godinama… Bar koliko ja znam… Ali njihov problem je sto su Intel i AMD i tamo jako jako popularni :smiley: A i bolji su za gamere :smiley:

Mozda, al taj MCST sad prodaje ceo komp sa tim procesorom. Ono, serijska proizvodnja za svakodnevne korisnike.

Nije losa vest, konkurencija je uvek dobra pojava. Ali nie verujem da cu ja ili bilo ko videti ikada taj procesor. Iskreno i ne zelim da ga vidim. Ali ne pucaju oni na zapadni svet. To ce biti za aziju. A tu je lova. Manje para ali na kolicinu.