Rezanje sadrzaja veceg od kapaciteta diska

Potrebna mi je mala pomoc.
“Nabavih” nedavno Adobe master collection CS5 pa me sada zanima kako da ga narezem na dva DVD diska fajlovi zauzimaju oko 7GB e sad mene zanima da li je moguce nekako narezati tih 7GB na dva DVD diska a da u toku instalacije se prikaze ona poruka “please insert CD2” da ne moram da radim split volume u ZIP-u ili RAR-u pa onda da ih spajam pa otpakujem pa bla,bla,bla…

I samo vas molim bez pametnih predloga tipa “kupi DL disk”…:hm

To ce ti mozda i biti jedina mogucnost. Da bi to uradio sto ti zelis, moras se zezati sa fajlovima, premestati .cabove i tako to. Da bi se to otkrilo gde sta treba, treba ispitivati program i biti upucen u to sto radis. Za igre dok nisu DL-ovi bili dosta popularni to se radilo, ali vise ne.

pametan ili ne to ti je najlakse. Ali ako bas hoces da teras mak na konac, mozes to da uradis kao zasebnu instalaciju pomocu programa Almeza. Ja sam koristio taj program da mi napravi instalacije dok sam radio programe za knjigovodstvo i apoteku. Vrlo je jednostavan, nadam se da ti engleski nije problem. a to sto aleksa kaze da je to problem premestati .cab fajlove, to je bilo nekad, sad ima brdo programa koji to rade automatski a ovo ti je jedan od njih.

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

Ma nije mi namera da se toliko ubijam ali sam mislio da nije toliko komplikovano podeliti instalaciju ali ipak izgleda da je jednostavnije prosetati se do prodavnice i kupiti DL disk…

A jel zna neko koliko je tacno veliki Creativ Suite 4 i 5 posto nailazim na neke koji su veliki svega 3-4 GB pa sve do 13GB npr…:slight_smile:

ja koristim ovaj

Adobe Creative Suite 5 Master Collection ESD ISO-CORE | 4.46 GB

ima ovo:

CS5 Master Collection includes:

 • Adobe Photoshop CS5 Extended – Discover new dimensions in digital imaging
 • Adobe Illustrator CS5 – Explore new paths with the essential vector tool
 • Adobe InDesign CS5 – Design professional layouts for print and digital publishing
 • Adobe Acrobat 9 Pro – Deliver revolutionary digital documents and accelerate information exchange with PDF
 • Adobe Flash Catalyst CS5 – Create expressive interfaces and interactive content without writing code
 • Adobe Flash Professional CS5 – Create and deliver rich interactive content
 • Adobe Flash Builder 4 – Develop cross-platform rich Internet applications
 • Adobe Dreamweaver CS5 – Design, develop, and maintain standards-based websites and applications
 • Adobe Fireworks CS5 – Rapidly prototype and design for any device
 • Adobe Contribute CS5 – Simplify website management
 • Adobe Premiere Pro CS5 – Bring high-performance editing to next-generation storytelling
 • Adobe After Effects CS5 – Create motion graphics and visual effects with the industry standard
 • Adobe Soundbooth CS5 – Create and edit audio with ease
 • Adobe OnLocation CS5 – Shoot better and faster with powerful production tools
 • Adobe Encore CS5 – Deliver virtually anywhere

ne znam sta ti treba vise, a oni od 13gb verovatno imaju pugin-ove koji nisu standardni za bundle pakovanje. nemoj ni da se zamajavas s tim pluginovima, ja sam koristio jedan 3 sata i kad sam stavio apply program mi je rekao, 'This plugin requires 8GB of ram or more…

I ja takodje koristim taj “Adobe Creative Suite 5 Master Collection ESD ISO-CORE | 4.46 GB” nego sam danas resio da malo prispredim komp (prolecno spremanje):slight_smile: pa sam mislio da ga narezem.

Ok uzecu DL disk a na njemu samo da stavim sledece fajlove: deplay,pacages,payloads,resources i Set-up? posto prvim raspakivanjem sam dobio jednu RAR arhivu (MasterCollection_CS5_LS1 i jedan setup koji pokrece raspakivanje te arhive negde na HDD i od nje nastaju gore pomenuti… e sad da li mi je potrebna i ta arhiva (MasterCollection_CS5_LS1).

Uh ala sam se spetljao,valjda ce te razumeti ako ne,kacim slike…:smiley:

Najpotrebniji su mi Illustrator,Photoshop,Dreamweaver i pomalo flash,ali nije na odmet imati i ostale ako zatrebaju…:slight_smile:

@akiris “ja sam koristio jedan 3 sata i kad sam stavio apply program mi je rekao, 'This plugin requires 8GB of ram or more…”
HAHA verujem da si bas bio blagonaklon prema ljudima koji su ucestvovali u pravljenju pa im spomenu makar najuzu familiju… (imao sam slicna iskustva pa si me podsetio) :smiley:

nije ti potrebno to cimanje za prepakivanje i ispravljanje instalacije.
ima li neki torrent za Adobe Creative Suite 5 Master Collection ESD ISO-CORE ja nasao rapidshare i ostalo ali me brzi da se cimam jer oni znaju da brisu …

Ok drustvo uvideo sam gresku i kupio DL disk e sad moze li mi neko od vas reci kako da automatski pokrenem autorun kada ubacim disk u citac? Cini mi se da treba neki fajl u notepadu da se napravi ili tako nesto… Valjda se nisam presao i za ovo,posto koliko mi se cinilo nije bas puno komplikovano da se izvede…

otvori neku iglu i nadji autorun.inf, videces sve sto te zanima

Ja sam skinuo neku verziju CS5 preko 10GB, narezao sam je na 3 DVD-a tako sto sam napravio rar arhivu iz 3 dela i posle samo otpakujem ISO i ubacim u Alcohole 120%!

He dečko imaš 1000000 programa za instalaciju ,lepo instaliraš i napraviš pojedinačne