Returnal {MT}

Ovo dobro izgleda.

Rougelike je je igra u pitanju što mi se jako svidja.
Housemark uvek napravi zabavne stvari, tako da ovo može biti nešto jako zanimljivo.

2 Likes

Early verdict

Returnal

(Image credit: Sony)

Returnal is the perfect game for those who love a challenge with a bit extra behind it. Our early impressions are that Housemarque has made a PS5 exclusive that meets the standards of what we’ve been crying out for from the new console, and Returnal is a fantastic showcase for what this new hardware is actually capable of.

Čekamo @Collector da nam prosledi sliku kutijice i onda njegove utiske o igri :joy:

1 Like

Nisam preveliki roguelike fan. Cekam utiske da vidim kakva je igra. Ni Hades me npr nije uhvatio a igra je pokupila gomilu nagrada i brutalnih ocena. :smiley:

1 Like

Izgleda ok, ali nekako praznjikav svet? Deluje kao igra na kojoj će se lomiti džojpedi :smile:.

2 Likes

moze ovo da se predje i bez farmanja i bez posledica po kontroler :joy:

1 Like

Platiš igru 70e pa je pređeš za 45 min, jes kako da ne, ima da se mučim za sve pare :grin:

2 Likes

Daj onaj ko da 70 evra za ovo ono kapiram da ga treba napismeno proglasiti ludim i dodeliti mu staratelja i nadzor.

Neka se obavezno javi na forumu prvi koji predje, licno ne verujem da ce biti takvih. Speedrun je neka druga igra, tempo igre uopste nema blage veze sa ovim snimkom gde kao nesto leti kroz nivoe, to je kao dark souls da predjes bez opreme, levelovanja i jednog primljenog udarca.

Predjeno :grin:

3 Likes

bow bowing GIF

5 Likes

Stevo otkrij nam tvoju tajnu brate. :sweat_smile:

1 Like

Ne vredi da počinješ ako nemaš dva kontrolera :grin:

1 Like

Ma ne samo to. Odakle toliko vremena - novca za gejming :sweat_smile: gde mi to obicni smrtnici gresimo :joy:

Namerno je presao da bi mi dodatno unistio reputaciju na forumu. :smiley:

image

6 Likes

Ako je Hades topla kupka uz lagano mitološko štivo, Returnal je ledeni vakum svemira. Ili tako nekako.

Igra ostavlja odličan prvi utisak – kosmička horor misterija ublendovana sa žestokom akcionom psihodelijom. Voleo bih da je kvalitet pisanja malo bolji, al šta je tu je.

Posle jedno desetak uzastopnih smrti, kad sam počeo već da prepoznajem pojedinačne prostorije, oduševljenje mi solidno splasnulo. Ne znam kud idem, ne znam šta kupim, sve oće da me ubije, pola ajtema kancerogeno. Returnal u prvih par sati nevoljno otkriva svoje draži. Mislim, ‘draži’.

Takođe ritam igre je čudan; taman se malo opustiš, onda te neka soba za manje od minut upropasti. Slabo šta planiram, više se snalazim i samo pokušavam da ostanem živ. Trebalo mi je jedno 3-4 ozbiljna pokušaja da pobedim prvog bossa i najzad pređem u drugi svet. Crvena pustinja, kakav predah posle silnih sati u kišovitoj džungli!

Onda sam sreo lokalnu faunu i shvatio da je džungla zapravo bila obdanište. Majko mila šta sam tek u pustinji sreo.

Da ne širim dalje priču, nekako sam se provukao do vrha planine i tamo uspeo da pobedim beštiju iz prve. Ostala mi bukvalno tek mrvica zdravlja, ruke mi se tresle. U trećoj oblasti sam umro praktično odmah, al sad barem imam grappling hook!

Koliko vidim, sad je moguće odmah s početka preći u treću oblast, čak ti u ruke tutnu level-appropriate oružje. Naravno, ne znam koliko je to pametno bez ikakve druge opreme ili većeg healtha, al srećan sam što barem ne moram više kroz pustinju bez preke potrebe.

Igra je daleko od savršenog, al ima jednu jezivu draž koja me vuče da igram još. Podseća me na Dark Souls u tom pogledu, s izuzetno neprijateljski nastrojenim univerzumom, gde slabo šta razumeš i gde te svaka nepažnja skupo košta.

Al ono što mi se definitivno nimalo ne sviđa je što za sve ovo vreme od izlaska igre nisu izbacili patch koji omogućava save and quit na pola ture. To što smeš samo Returnal da držiš aktivan dokle god ti traje run (a ume satima da traje) je neoprostivo. Onog ko je odlučio tako igru da dizajnira treba o palčeve obesiti. Očigledno da je sad teško popravljivo, budući da mesecima ništa uradili nisu po tom pitanju uprkos žestokoj (i zasluženoj) kritici.

Videćemo kako bude dalje išlo. Meni već ovaj nivo težine deluje blizu granica mojih sposobnosti, al zasad me još nisu dotukli. Plus grappling hook.

7 Likes