Retro kutak

1 Like

2 Likes

2 Likes

7 Likes

Malo ste mi zagolicali maštu i spremam se da kupim jednu R36 konzolu da bi igrao stare dobre igre iz detinjstva (lepa sećanja). Uaci ću i emulatore za Amiga 500, C64 uz gomilu romova. Pa me zanima da li ima neko iskustva sa ovom ručnom konzolom, znam da nije nešto jaka, ali to i nije toliko bitno, samo da je sve ok, što se tiče tih starih igara na njoj.

1 Like

Super odluka! Za relativno male pare mozes da prozivis detinjstvo i nadoknadis sta si propustio.

Tih uredjaja ima milion, ja svakako nisam dovoljno upoznat da mogu mnogo da pametujem.

Ali ceo ekosistem je izrastao oko toga, ako nadjes nekoliko youtube recenzija koje kazu da je uredjaj dobar, to bi trebalo da je dovoljno. Ili ce ti preporuciti neki bolji za istu cenu. Imas i detaljna uputstva kako (i koji) operativni sistem da instaliras, gde da nadjes igre, ma sve. Samo mora malo da se kopa.

Sto se snage tice, mislim da si ok dokle god se drzis 16-bitnih konzola i nanize, zakljucno sa mozda nekim ps1 igrama. Sve iznad toga je upitno i trazi malo ozbiljnije (citaj skuplje) uredjaje.

Zadnja stvar – koliko vidim, taj R36 je vertikalan uredjaj, imitira gameboy format. Takav je i ovaj moj Anbernic. Bas simpaticno izgleda, ali sam se ubrzo pokajao sto nisam uzeo horizontalnu verziju s pecurkicama – em bi bilo lakse kontrolisati, em se ipak lakse drzi.

Odlično, recenzije sam pogledao, i baš sam tako i razumeo samo do PS1, ne dalje jer će biti kapitalnog seckanja. Malo sam se plašio upravo zbog vertikalne opcije, ali nekako me vuče taj Gameboy stil konzolice. Ako mi se nesvidi, prodaje se ili se deca igraju, a ja prelazim na jače i vertikalnije modele. Meni je najbitnije Amiga 500 i C64, sve ostalo je jako lep bonus i višnja na vruhu torte.

1 Like

Isto tako i ja, posle prve duze sesije sam zazalio :joy:

A lepo postojala horizontalna verzija, identicne specifikacije, samo par dolara skuplje. Al eto, morao sam da budem pametan.

Nije moja slika. Levo je Anbernic 35XX H, desno je ko moj, 35XX Plus.

4 Likes

Ovaj R36 ima analogne stikove, tako da nije loše za start, ne žurim u horizontalu :grinning_face: , osim kada sam umoran onda žurim u horizontalu :joy:

1 Like

2 Likes

1 Like