Report: Xbox One konzola bez disk drajva dolazi 2019. godine + program zamene igara na disku za digitalne verzije

Disc-less Xbox One console on the way in spring 2019 - rumor

In addition to the new console, there will be a ‘disc-to-digital’ program that, as the name states, turns your physical games into digital downloads. The idea is that you can take your disc to a participating retailer (like the Microsoft store) and trade in your disc for a digital download.

Odmah 100€ manje :smiley: Pametna odluka…

4 Likes

Ovo plus game pass=prozor u buducnost

1 Like

Ako bude 150 eura oprosticu joj nedostatak ekskluziva :slight_smile:

1 Like

Drajv ih kosta 10$-15$ haha smanjuju je, nije to neka velika cifra da ga izbace za krajnjeg kupca je dobro imati draj, neka pokusaju pa ce napraviti miss.

Ne sam drajv toliko, koliko manje napajanje, manji prostor, elektronika itd.

A ovaj program zamene diskova za digitalnu verziju je super da ljude uključi u Xbox ekosistem. Videćemo šta će od ovoga biti na kraju, ali meni zvuči sasvim ok kao opcija.

2 Likes

Biće ispod 200 $

Kupujem

1 Like

Cool i hrabar potez, drajv je stvar proslosti. Mislim da je i kod nas na forumu 99% igara digitalno.

Mada koliko god MS to pokusavao da predstavi kao ustedu u prostoru sustina je da zele da iskljuce retail koji uzima veliki % od prodaje diskova, da sve ide preko ms store-a i pretplata.

1 Like

Druze ako je drajv 15$ puta 40 miliona, you do the math.

Kako nije neka cifra :joy:

Ako cemo realno njima je 1$ na milion stvari bitan da se ne lazemo, ali kada laicki uzmemo tih 10-20$ korisnicima znaci da puste neku stvar sa BD,DVD,CD i nije mnogo.
Eto i mobilni operateri zabadaju po 10din na milion pa se niko ne buni(dokazano) :wink: surova stvarnost biznisa

Cilj je za male pare uvesti kupce u svoj ekosistem. MS uzima 30% na svaku igru prodatu preko Xbox storea. Kada neko kupi konzolu bez disk drajva, jasno je da će igre kupovati digitalno i da je na duže staze veća zarada, tako da mogu čak i ovu konzolu prodavati sa nekim gubitkom.

Još bitnije, ovo je potvrda da će se na sledećem Xboxu sve igre sa XB1 moći igrati od prvog dana.

2 Likes

Kakav crni gubitak, hardver u PS4 i XO daj Bože da sada košta 100€. Na konzolama se najviše zarađuje pred kraj ciklusa kad je hardver praktično obezvređen. Ms jednostavno ne odustaje, i traži svaki način da obezbedi što veću bazu korisnika za sledeću konzolu.

2 Likes