Report: Microsoft’s Evolving Gaming Strategy Takes A Giant Step Forward

Članak vredan čitanja i da ne bih kopirao skoro ceo tekst, najbolje je da ga pročitate u originalu:

Kao i audio izdanje, gde je sve sažvakano za one koje mrzi da čitaju:

https://twitter.com/bdsams/status/1100022173673111552

When you download State of Decay, the oddities begin immediately. Instead of downloading from the Microsoft Store server, serverdl.microsoft.com, where all content comes from including PlayAnywhere titles, the game downloads from assets1.xboxlive.com.
What it looks like Microsoft is doing, instead of porting each Xbox feature back to the PC one by one, they are simply dumping the entire Xbox one installation/servicing plumbing and making it the primary installation for Windows.


Ukratko:

Microsoft radi na tome da se Xbox igre jednostavno “zapakuju” i isporuče za PC. Umesto da se pravi posebna verzija PC igre, developeri istu Xbox igru nativno koriste i za konzole i za PC. Trenutno razvojni timovi prave Xbox, Playstation i PC verziju igre (u današnje vreme te verzije nisu baš toliko različite, ali opet zahtevaju resurse da se igre za sve platforme naprave). Drugo, ovo je apsolutni Play Anywhere, jer je trenutno PA samo ista licenca između PC i Xbox verzije igre, što je dodatna poteškoća za izdavače a novi metod bi olakšao stvari na tom polju.


Kako ovo izgleda u praksi?

Xbox postaje platforma/app koji se može konzumirati na nekoliko načina:

  1. nativno na Xbox konzoli
  2. na PCu
  3. xCloud streaming (mobilni telefoni, tableti, Switch(?), usb stick, smart displays…)

Ostaje nekoliko pitanja, poput kako PC može da iskoristi sve prednosti snažnije platforme i kada će ovo biti sprovedeno. Sve u svemu, GDC je sledećeg meseca kada ćemo dobiti dosta odgovora i verovatno gomilu novih informacija.

2 Likes

Simpaticno zvuci, ali pitanje je dal ce ovo xbox odrzati u zivotu? Njihova konzola nekako gubi smisao na ovaj nacin.

Konzola je samo jedan način da igraš Xbox igre. Naravno da će se Xbox i dalje praviti, samo će ceo Xbox store (ekosistem) biti dostupan i na drugim platformama.

Gledaj to ovako, što je više korisnika/kupaca Xbox igara, Game Pass pretplatnika to je i veće ulaganje u same Xbox igre.

Ti i dalje imaš opciju da igraš te igre na konzoli.

1 Like

Dobro je ovo, zar i Sony nije imao nešto slično ili to beše ono što se plaćalo. U svakom slučaju, za one koji putuju, ovo će biti ogroman +, za sve nas ostale(za mene), ipak ću ja kupiti konzolu sledeću kada izađe…

Al ste zadrti :wink: imaćete svoje konzole ispod televizora i dalje, nema brige!

2 Likes

Znas li ti nesreco koliko bih ja telefona godisnje promeno zbog Girsa? :joy::joy::joy::joy: Nema te bogate udaje koja bi me spasila bede :joy::joy::joy:

2 Likes

Hahaha ma znam, xCloud/streaming i nije za ljude koji vise po gaming forumima i broje pixele/fps u igrama. Ovo su opcije za ljude kojima neki primetniji lag ili nešto lošija slika ne smetaju zarad korištenja na svom tabletu ili mobilnom.

3 Likes

Ili za nekoga ko igra halo :joy::joy::joy:

Putuješ npr poneseš kontroler povežeš sa telefonom i igraš nema jednostavnijeg rešenja.Hoćeš 4k hdr dođeš kući upališ anakondu i nastaviš gdje si stao :blush:

Xbox PSN app ili GTFO

2 Likes

Mislim da MS ne bi imao problem sa ovim ali kontam da Sony to ne bi prihvatio.

Ovde je lepo napisano.

4 Likes

Upravo to.