Rekordni pad prodaje PC računara

**

Istraživanje tržišta koje je uradila kompanija IDC je pokazala rekordan pad isporuke PC računara u poslednja tri meseca 2015. godine, čak 10,6% u odnosu na isti period prethodne godine.

** U ovu računicu uračinati su i Mac računari, ali isporuka Apple proizvoda zapravo je zabeležila rast od 5%, za razliku od prizvođača kao što su Del_l, Lenovo_ i HP, kojima cifre uopšte ne blistaju. Znamo da _Dell _i nije baš gejmerski prvi izbor, ali ostale kompanije zabeležile su još veći pad prodaje – čak 21,9%.

Ali nemojmo odmah paničiti. Pod jedan, zato što se ovo do određene mere i očekivalo zbog širenja Windows 10 operativnog sistema baš u ovim mesecima. Kako su analitičari objasnili, Microsoftovo brzo obezbeđivanje nove verzije Windowsa je nateralo proizvođače da starije modele prodaju sa novim operativnim sistemom umesto da prodaju nove modele. Naravno, tu je i onaj podatak da osobe koje ne žele da igraju Crysis ili neke zahtevnije igre, sve češće kupiju tablete i slične hibridne proizvode.

Protekla godina bila je prilično tiha i što se tiče nekih značajnijih novih komponenti za PC računare, a PC gejmeri su skloniji kupovanju komponenti računara umesto kompletno novih kompjutera.

Pa nema nista novo. Prosto i jednostavno. Moj procesor je iz 2011 god. I trenutno najnoviji i5 nije bolji ni 10% od mog i5 2500k cemu baciti pare?
Prosto nema potrebe za boljim komponentama. Konzole su ocajne, nema sta da gura napredak.

Ovo sve govori.

Kad kaze neko da je PC Gaming skup… Damn…

Taj procesor sam platio oko 220e 2012god pa isplatio je sebe vala 5x Jedino sto sam promenio od 2012 jeste grafika. Tada sam uzeo 7770 i u januaru 2014 kupio GTX 780 i to i sada imam. Sve radi na ultra i sta covek vise da pozeli.