S obzirom da se marketing uveliko zahuktao, teško da će pomeriti bilo šta. Tada imaš jednu PR katastrofu umesto druge .
U pravu si. Dovoljna im je ova katastrofa
Hm ne znam. Zavisi šta im je vremenski raspon za “later date”. Ako je mesec, dva, moglo bi da prodje. Svakako je PR noćna mora.
Ako je neki razumni period, to što kažeš mesec-dva, onda ima smisla, tipa, čuli smo vas da 60fps mora biti na izlasku, evo pomeramo izlazak igre za tad i tad. Isto tako, da znaju da je to za mesec dva, onda bi to danas objavili, što nam govori da je to neki dalji datum…
To što je uradio Infinite ne daj Bože nikome, odložili launch naslov na godinu i kusur i opet izbacili ništa
MS in a nuttshell
‘Samo’ je falio forge i co-op. Multi i fps modovi su bili day one. Nije isto poređenje. Ovde fali osnovni mode za današnji šuter.
Nije šija nego vrat, neću od ovakvih studija ništa da fali, hoću sve day one, plaćam ih za to…
Pa jesinli na kraju igrao Halo Infinite u coop i pravio Gorge mape?
Infinite je ispričana priča odavno, da se ne ponavljamo više, a nije ni tema…
A ovo za Redfall je sramota ako je tačno.
Vrlo je moguće jer sam skoro slušao za neku igru da su ljudi birali 70% naspram 30% u korist ray tracing moda. Zaboravio sam koja je igra je bila u pitanju ali znam da se lik na podkastu nije mogao načuditi da se ljudi svojevoljno ograničavaju na 30fps. Nekoliko puta je ponovio: “That is insane.” Ali tako razmišlja prosječan gejmer, daj mi samo grafiku. Polazim od sebe, do prije par godina nisam ni znao šta je fps.
Ali to ne mjenja činjenicu da si ovo ne bi smjeli dozvoliti. Mora da su svjesni da je bez performance moda neprihvatljivo i da će imati negativan spin što si ne mogu priuštiti.
Ma moraju da odlože, pa im bilo glupo da kažu odlažemo, naleteće na pljuvačinu, pa se setili da kažu nema 60fps, i sad ih svi mole da odlože. Win-win za developere.
Ja sam za generaciju konzola gde nema modova. Jedan u fullu i bog da nas vidi.
Verovatno ce u sledecoj generaciji modovi ici na pretplatu
Nintendo je otišao korak dalje, hoćeš hdr da imaš u igrama, plati na mesečnom nivou za handheld, a ako hoćeš i na TVu plati još "malo"više
" HDR support will be accessible through two subscription plans subscriptions for users looking forward to accessing the new feature. The first would cost $16 per month and would be named “HDR Plus,” which is usable only for the Switch OLED portable mode. The second plan is priced at $29.99 per month and is titled “HDR Super Plus,” which can be used during both the portable mode and docked mode on your television.
Furthermore, HDR can only be used for a limited time of 47 minutes during the portable mode. This restriction is most likely made to protect your device from hardware damage. The feature is often known to cause burn-in issues, so unfortunately, it cannot be used for longer."
Jeste,
nadam se da je i za Redfall
Nesto su debelo zeznuli, jasno je i njima, ovo je damage-control.
Do pre par godina bi mi bilo svejedno, al nove konzole su mi otvorile oci, sad sam postao 60fps or gtfo. Odigrao sad skoro Dishonored 2 u 30fps, plakalo mi se koliko je bilo tromo. Da igra nije toliko kvalitetna po svakoj drugoj osnovi batalio bih, eto u sta sam se pretvorio.
Sta ti je optimizacija – Horizon onako izgleda, open world, a klizi sve na 60 i ucitava se za 3 sekunde. Nije isti dev, al sad se malo brinem sta nam spremaju za Starfield.
Starfield će vrlo vjerovatno biti 30fps na konzolama. Reče Howard na onom podkastu daje njima 30fps prihvatljivo. Mislim, mene bi zapravo pozitvno iznenadili da bude u 60fps, očekujem tih 30fps. Na onom zadnjem teaseru gdje su se vidjeli u pozadini da igraju Starfield je izgledalo kao 60fps ali to je možda na PC. I Redfall na preview ovi što su imali je bio 60fps ali na PC i imao je dropove.
Šta reći, fejlaju opasno, prvo prazna godina i onda opet ovako ispaljuju fan bazu. Starfield i Redfall release je morao biti besprijekoran.