PSN UK ili US profil

Otvorio sam UK profil, ali kad bolje pogledam sve igre su skuplje za oko 30% zbog kursa. :frowning:
Zbog toga planiram da otvorim novi profil ali na US. Jel moze neko da mi kaze koje su prednosti i nedostaci oba account-a?

Znam da za US ne mogu da postavim npr kreditnu karticu…Za UK mogu…

neces moci da postavis ni karticu na uk nalogu osim ako samu karticu nisi izvadio u GB (barem je tako bilo kada sam zadnji put pokusavao prosle godine)

Ništa te ne sprečava da imaš oba profila i da kupuješ igre na oba jer nisu uvek iste igre na akciji. Na UK su recimo češće jrpg nego u US. Ako su u oba regiona na akciji, u UK obično budu jeftiniji JRPG. Tako da ono, imaj oba, ali odaberi jedan koji će ti biti glavni i na kom ćeš uplacivati Plus zbog mp i akcija.

Vec sam postavio mastercard na UK nalog.

E pa ja bih presao na US profil najvise zbog PSPlus-a, jer je bas razlika, oko 1700d za 12 meseci. Dakle moram da napravim potpuno novi nalog? Ne postoji ni jedan nacin da promenim region?

Nov nalog je jedina opcija.

Uvek prvo bira najbliži server. Ne bi trebalo da ti laguje, mada ti to više najviše zavisi od tvog interneta i netcode igre. Uglavnom, ne bi trebalo da imaš bilo kakav problem.

Ok, pravim US nalog, resio sam. Dosta je jeftinije.

UPDATE: Napravio novi US nalog i njega cu definitivno koristiti.

1$=110,97 din
1f=167,86 din

DriveClub
UK 11.99f (2.012,58 din)
US 14.99$ (1.663,47 din)

DBZ XV
UK 49.99f
US 39.99$

Killzone Shadow Fall
UK 34.99f
US 19.99$

FF Type 0
UK 54.99f
US 49.99$

Dragon Age Inqusition
UK 29.99f
US 29.99$

Far Cry 4
UK 34.99f
US 59.99$

Najbolje ti je imati UK i US, a i jos koji si ovako otvoris nece ti skoditi, kao npr hrvatski(HR), nemacki(DE), kanadski(CA)…a kao glavni koristis US, jer uvek ima po drugim regijama razne akcije. Ti mozes uzeti igru sa UK, HR i igras je na svom “glavnom” US nalogu…ma videt ces s vremenom…

Vec sam skontao. Imam i UK i US profil, npr uzeo sam na UK profilu PS+ 14 dana trial, skinuo free igre na njemu a mogu komotno da igram na US profilu koji jos nije na PS+ i mogu da igram online. Sweet. :smiley:
Mada glavni profil bice mi svakako US, ali ako postoje popusti na UK sto da ne iskoristim. :slight_smile: