Ps4 gasenje konzole

Ps4 je star 4 meseca…desilo mi se tri puta da se konzola ugasi sama od sebe tokom igranja.Nije zaklonjena,ima dovoljno prostora oko nje.Sta li moze biti problem?

Pregrejavanje.

Nema veze da li je ili nije zatvorena, sistem ventilacije je užasan na PS4. Jel ti se konzola čuje dok radi? Kao avion/fen na max?

Cuje se kao fen…

Pregrejavanje.

Na nekim primercima nije lepo namazana termalna pasta i dolazi do pregrejavanja. I moj je počeo da se čuje kao fen posle godinu dana, ali još uvek se nisam usudio da ga otvorim i da mu stavim Arctic Silver 4 pastu :smiley:

To uradi i nećeš imati problema, on se gasi baš da se ne bi oštetio a ne kao PS3 što se greje pa crkne (i x360)

Ne bih ga sad otvarao…pod garancijom je.Znaci nije nista strasno…

To se desava kod graficki intenzivnih igara i normalno je u letnjim danima. Opusti se i uzivaj…

Ako je pod garancijom, nemoj, ako nije otvaraj.

Eno na neogafu je baš neko pre neki dan pisao o tome i koja je razlika kada se stavi nova pasta, i to je odradilo onda mnogo njih i “progledali” su :slight_smile:

Da, ali da li je nekome crko od pregrevanja, to je pravo pitanje.

Ne bi trebalo da rikne konzola jer se konzola ugasi sama od sebe kad dostigne odredjenu nivo toplote. Procesor sigurno nece crknuti ali pinovi ili nesta drugo moze od konstantne toplote. Sad je svakako sparno, konzola nema dotok svjezeg zraka i onda sw pregrijava. Jbg pripazi malo sta radis, pogotovo ako nemas klimu u prostoriji gdje igras.

U Japanu se pojavila nova serija PS4 konzola, mislim oznake CUH-12000, koja je po rijecima korisnika laksa, manje se cuje i malo je preradjena. Valjda je smjanjen broj ram modula s 16 na 8 pa se dobilo na ustedi energije. CPU i GPU su ostali isti (mislim na nanometarsku izradu) ali nesta su cackali oko toga. Vidjecemo se kako ce se pokazati kad dodje u EU i SAD

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Nadam se da nema problem sa krivljenjem ploče kao što se dešavalo na x360 a ako se samo ugasi to nije frka jer moj imac g5 ppc ugrije se ko grijalica I ugasi I tako već godinama :wink:

Sent from my Q10 using Tapatalk

Kontam da bi posle skoro 2 godine vec izbio skandal da postoji takav design flaw i da su ga pametnije isprojektovali posle last gen blamaze.

Hvala na pomoci drugari…imam klimu u sobi.Pazim konzolu kao oci u glavi…

Bogami i moj ps4 zvuci ko avion da polece. Na svu srecu te obicno igram sa slusalicama pa ne moram to da slusam. Skrgucem zubima i molim se bogovima u koje ne verujem da mi postede konzolu. Zasad se jos nije ugasio, pretrnuo bih da se tako nesto desi.

Da mogu, drzao bih klimu stalno upaljenu dok radi i ps4. Al ne mogu, zena i dete bi slabo to podneli.

A gde si ti kupio konzolu u opste? ne znam da li da odneses na garanciju i da oni zamene termalnu pastu, pa posle neces imati problema sa gasenjem… Ali ako si kod nas kupio, onda bi to potrajalo taman do kraja leta :smiley:

Kupio sam od poznatog prodavca sa drugog foruma…

Ne znam koliko bi to onda trajalo kod Madjara… Ali sigurno brze nego kod ovih nasih ovde :smiley:

Nije mi zapelo…ako pocne cesce da se gasi onda cu intervenisati…