PS4 firmware 4.05 je "zvanično hakovan", zajedno sa otključanim PS2 emulatorom

Španski sajt je preneo da je firmware 4.05 na PS4 konzoli hakovan. Iskreno, nemam pojma šta sve ovo znači ni koliko je tačno, upućeniji će znati bolje.

> You can now fully load/dump ps4 files into .pkg and load them too on firmware 4.05. Supposedly a hack for firmware 5.01 is on the way too.

Izvor

Opet Microsoft korak iza Sonija… :roll_eyes:

3 Likes

Nikako predah da uhvate :persevere:

Zanimljivo. U koju bi stranu krenula full hack-abilnost ps4-ke?

Ako moze online count me in :grin:

1 Like

Ako ovo bude moglo, ne treba mi online, kupujem konzolu, mozda :smile:

Kad razmislim ja sam bio happy i sa offline achivmentima na xbox360 . :joy:

Mada sa druge strane Bloodborne i DS su druge igre offline i online.

Cek jel moze neko da mi samo ovako kaze,je li ovo nesto zvanicno i kada mozemo ocekivati “cipovanje” ili sta vec ps4 koznola da mozemo narodne da igramo?

Moze sony da izbaci update i skrsi ovo. Sve zavisi koliko je deep ovaj exploit.

Da se ne muce ljudi.

The documentation Flatz on how to create and run custom packages has meant a revolution in the scene of PlayStation 4. The original idea was to open the way for the community lograse home run software natively, an initiative that gave birth to PS4HEN a homebrew enabler which has ultimately served to load backup copies.

In the heat of PS4HEN, recently has appeared a set of tools called PKG Kitchen that allow to easily dump the games of PlayStation 4 ( via FTP or USB to an external disk ), modify them and generate a pkg that the console with a firmwarevulnerable installs and loads. The list of compatible titles grows as the hours pass and new games are being tested, but it is expected that they will end up running virtually all those that require firmware 4.05 or lower such as Grand Theft Auto V , Bloodborne , Street Fighter V or Uncharted. 4 .

The method to load (that does not modify) backups in PlayStation 4 is independent of the software of the system, but like PS4HEN, the program that allows to install them and to execute them of native form, requires of a vulnerability. Currently the most recent one that has been published affects firmware 4.05but everything seems to indicate that there is also one in version 5.01, which in case of spreading would affect practically all the games available for PlayStation 4.

But the advances are not limited to the titles of PlayStation 4. In the last hours cfwprophet has published Free PS2 Pub Gen , a tool that allows you to create backup copies of PlayStation 2 games and run them on a PlayStation 4 using PS4HEN. Flatz has managed to run games like Klonoa 2(which does not work on PlayStation 3) and Shinobi. Again, with the hours the list of compatible titles should grow.

The present of the PlayStation 4 scene is promising and the best could be to come. To the advances that are happening since the publication of PS4HEN we have to add a next conference scheduled for February 3 in the framework of Recon Brussels 2018 . This presentation promises to explain how the combination of exploits with hardware attacks allows you to extract private keys and sign personalized kernels on PlayStation 4.

You will find much more information about the new possibilities that PlayStation 4 has opened in the scene forum dedicated to the console

Samo daj Boze da bude ovo, iskreno nista mi jeeni multiplayer ne treba, samo da mogu da igram na konzolu tako malo duze igre, jer pc je nekao ne znam…Znaci Boze molim te samo daj da ih vise srede nakupili su se valjda para,ma tesko update isto srnje bilo i sa ps3 i x360 pa update ne moze skoro nista, mozda na pocetak kasnije tek nista. Valjda mozemo ocekivat mozda do sljedeceg mjeseca da nesto konkretno izbace, to je vrv SONY last punch da hardwer rasprodaju, da se narod “izigra” jos to malo vremena (1.5 god ili koliko vec) do ps5 i opet ista stvar.

Zavisi sta se dobija sta se gubi. Ja i sada imam 10ak igara u biblioteci koje nisam presao.

Imam i ja npr na steam 172 igre,ali nekako na konzolu jeste ljepsi utisak igranja SP igara, zbog toga bih volio eto da ga “hakuju” jer da kupujem na 2 mjesta je previse…

EDIT: Valjda ovaj lik koji je sve zapoceo koliko razumijem, je prvo uradio linux OS na ps4 i igrao steam, to je bilo prije nekoliko mjeseci i sad je zadnjih dana prvo preko Homebrew neku test aplikaciju uradio, i sad na kraju instalirao PT silent hill:

EDIT 2: Ubacio je i UNCHARTED 4

EDIT 3: I GTA 5 takodje…

Da oni su pouzdani njihov source je 100% uvek u pravu, svakako koliko sam video ni jedna igra iz 2017 ne moze da se igra, samo igre do fw 4.05 ali ehej svakako i to je nesto :-). MS uziva i kaska za Sonyjem :sunny:

1 Like

Ako ovo i proradi, biće samo za offline igranje, ko ode sa modovanom konzolom na PSN popiće ban za nekoliko sati.

Pa tako je bilo i na PS3 do jednog trenutka. Cim se otvori modgate, naci ce se nacina da se “laze” psn kao sto je bilo i sa trojkom

2 Likes

Ja mislim da moze da se laze sa DNS spooferom, preko racunara :slight_smile:

Jedno je to raditi, a drugo je ako krenu proveru da li imaš to kupljeno na nalogu, bilo kom nalogu koji ti stoji kao primarni na konzoli. Ja se svejedno ne bi igrao i išao online.

Iskren da budem, meni MP mnogo znači, tako da mi ova opcija nije toliko zanimljiva. Pre bi uzeo još jednu vanila PS4 i nju ostavio da bude offline za sve igre, ali se onda nameće pitanje zašto davati tolike pare, kada na RI možeš kupiti gomilu igara i da se naigraš do iznemoglosti za 200 EUR-a. Verovatno za svo trajanje ove generacije sa kupi/prodaj, ne bi potrošio te pare.

Mislim da je ovo idealna opcija za nekog ko nije do sada imao PS4 i voli samo SP igre. Za nekog ko se intenzivno igrao od 2013 ili voli online definitivno nije.

Plus u mom slučaju ima još jedan veliki problem, ja ako krenem da igram simultanku da dve igre u isto vreme, postoj velika šansa da neću ni jednu dovršiti. Tako da ja peglam samo jednu igru dok je ne predjem. A ako bi imao ovakav izbor, znam da bi upropastio igranje do ne prepoznatljivosti. Samo bi ispočinjao igre i ne bi ih završavao :frowning:

Samo da ovo izadje sto prije…

Jedno 90 posto igara postoje i u fizickom obliku, ako se napravi hack na principu emulacije da zavara da je disk unutra onda mislim da nece biti problema.

Ali sve je to hipoteticki, to cak nije uspelo ni na xbox 360 nego si nakon 2010-te morao da rezes posebno igre i pravis fake originale.

Znam, prošao sam kroz to rezanje diskova i na kraju mi je pukao film od žongliranja i stalnog osećaja da će me banovati, pa sam prelomio i stavio na X360 RGH. Iako sam se naigrao na X360 u offline režimu, uvek mi je nedostajao MP. Čak sam jedno vreme pokušavao da igram u local play varijantama COD i Halo, više se i nesećam na koji način, ali se sećam da bilo moguće igrati MP kroz tu opciju sa nekim lažnim serverima. Problem je bio u malom broju igrača i ogromnoj mogućnosti za cheat.

Sve u svemu, ja sam za MP opciju sada, dok još uvek mogu da se takmičim i imam iole normalan nivo učinka, odnosno ratio preko 1 za K/D :slight_smile:

1 Like