Nakon malo manje od 13 godina proizvodnje konzole koja je postavila rekord u prodaji kućnih konzola (153 miliona) i koja je osvojila srca igrača širom svijeta prestala se proizvoditi 28.12.2012 i poslednji primjerci se još mogu naći na policama u Japanu.Ona je ostvarila ogroman uspjeh nakon originalnog ps koji je prodat u preko 104 miliona primjeraka a nažalost ps3 nije nasledio tradiciju po prodaji
Najprodavanija igra je GTA San Aandreas sa nevjerovatnih 17.33 miliona prodatih kopija a poslednja igra koja će izaći za ps2 je Final Fantasy XI: Adoulin no Makyou
Ja ću uvjek imati neku posebnu dozu nostalgije prema ovoj konzoli
Potpis.
Super konzola.
Kad se samo setim…ehhh.Kakav je to bio hit od konzole.Skupljam preko nedelje novac da bi iznajmio Sony i uzivao u igrama…
Uz prvi Sony,i ‘dvojka’…uvek budi lepe uspomene.
ps3 je razocarao po broju kvalitetnih igara zato ga je i izduvao a prodavanost se ne nasledjuje vec zasluzuje.
Auuuu malo mi je zbunjujuce ovo " estala se proizvoditi 28.12.2012 " , mislim da je ona prestala da se proizvodi jos odavno , mislim cim se pojavi nova konzola ona stara se vise ne proizvodi , mislim moze se naci u prodaji ali se vise ne proizvodi.
PS2 je verovatno najpopularnija konzola ikad a PS3 je bas i nije nadmasio verovatno su malo zabrljali i iskomplikovali sa blu-ray diskovima i tehnologijom pa mu je dugo i cena bila previsoka i nepristupacna.
Nekako mi se cak vise cini da je X360 naslednik PS2 a ne PS3.
Prodaje se u Indiji, veliko trziste.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Takodje sam vlasnik jedne od najboljih konzola ikad!
Nemam reci,rado je upalim,kakvi dani.
Nazalost,kraj je jednom moram doci
A sta tek reci za PS1.Neprevazidjene konzole! BItno je bilo druzenje,zezanje,a ne grafika,neki kurci-palci ko danas…
Sjeca li sd ko onog ISS fudbala (konami). Uzmete Brazil i samo dodate ronaldu i uz liniju, nema sanse da ga ko stigne xD da ne spominjem staru postavu Jugoslavije
I danas dan imam taj fudbal iako sam PS2 prodao. Slazem se da je to jako kvalitetna, pouzdana i sve u svemu odlicna konzola.
Ko klinac sam slinio na PS2 i zelio sam ga vise nego ista xD
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Meni i dalje radi,kupljen bukvalno cim je izasao sjajna konzola a najvise sam na njemu igrao Gran Turismo 3…to su bila vremena :).
Kako se toga ne bi secali
PS1 dani su bili jos bolji u ISS doba.
Roberto Karlos u napadu i udri
I PS1 i PS2 cuvam, previse gaming istorije je na njima da bi ih prodao. Za PS1 sam imao oko 300 igara a za PS2 oko 50-ak po meni najzabavnijih Sad skidam PS2 emulator u nadi da ce raditi normalno.
Ne, tacno je onako kako je napisano. Konzole iz prethodne generacije ne prestaju odjednom da se proizvode jer se pojavilo nesto novo nego kada potraznja za njima na trzistu opadne ispod nivoa koji bi opravdao njihovu dalju proizvodnju.
Imam oba takodje A sto se tice emulatora, da li postoji neki za PS3 ?
Na danasnjim jacim PC-evima emulator za PS2 jedva radi, i stalno sjecka. Tako da ako hoces PS3 igre, kupi PS3, nikad jeftiniji nije bio, u emulator se ne uzdaj
Ne postoji emulstor za ps3
PS2…hmmm,ipak je najbolja konzola,kad se setim svih igara,nema nekog preteranog zezanja oko rezanja,igre su bile hitovi,a konzola mi je nekada radila bez gašenjai po par dana.A kad se setim God of war za ps2,eeee…
A sad,sećam se zaprepašćenja kada sam uzeo XBOX360,kad sam ugledao napajanje,pomislih,ovo napajanje skoro veće od lap topa,i teško ko ceo laptop,a na ps2 nema toga…
Moj radi još i ne bi ga dao nikome.
Послато са ST23i користећи Тапаток 2
Pazi ovako, meni na Quad Core 2,4Ghz, 4GB DDR3 Rama i Ati HD4850 od 1GB igre pusta na bednih 12-15fps. I to je za PS2 koji ima procesor od 300mhz i 32MB RAM - konzola iz 2000. godine. A zamisli kada bi postojao emulator za PS3 - 1 frejm svakih 15 minuta.
Lose kodiran emulator, kada bi poznavali arhitektutu kao SCE napravili bi ga bez greske.
Dobrih emulator-a za ps2 i ps3 nema
Sent from my iPhone using Tapatalk
Stvar je u lose napisanom emulatoru. Tacnije nije on lose napisan nego je lose optimizovan… sto neko moze da protumaci da je isto ali nije. S obzirom da se tim stvartima uglavnom bavi open source scena, svaki dan je preplavljena koje kakvim verzijama emulatora koje pise, prepravlja i dopunjuje puno ljudi koji najcesce i nisu u kontaktu. Ipak po nekad se nadje grupa ljudi koja napise emulator koji je kolko tolko dobar i radi.
Dakle nije tu stvar da nesto sto je napisna da radi na 300 Mhz ne moze da radi na 2.4 Ghz vec je problematika u optimizaciji (to ti je ista prica kao neke multiplatforme koje rade bolje na XBox od PS3). Ja sam svojevremeno koristio PCSX2 emulator za PS2 koji se vodi kao najbolji emulator za PS2 (verovatno je to jos uvek). Koristeci Xbox dzojstik zavrsio sam Killzone 1 sa velikim uzivanjem. Bez seckanja i muka. Tada sam imao Intel Core 2 Quad 6600 na 2.4 Ghz. 8Gb DDR2 i 9600 Nvidiu. Probao sam i da snimam ali tu vec moja masina nije mogla da tera iznad 15 frejmova ali bez Fraps-a sve tecno radilo.