Uskoro izlazi novi Princ,koji ce se razlikovati od prethodnog pre svega u grafickom prikazu a i po tome sto necete kroz igru ici sami nego cete imati i sexy koleginicu koja ce vas pratiti i verovatno tamaniti sa vama.Ova nova ,crtani film, grafika mi ne deluje preterano ubedljivo ali verovatno ce to sve mocno izgledati u pokretu a mozda smo i preterali u trazenju fotorealizma u igrama pa nismo navikli na promene.
Developer: Ubisoft
Genre: Action
Release Date: 12/2/2008
Console: Xbox 360
Evo već par noći zakucan za ovu igru. Na momente nije ni igra, nego interaktivni vodič kroz Elikino kraljevstvo a konačno sam i komboe skontao. Na par momenata sam se baš nasmejao a i priča se polako zateže. Jedino me zezaju svetlosne lopte, nikako da ih pohvatam dovoljno.
Slazem se sa robotnjikom stim sto za mene cinjenica da ne moze da se pogine predstavlja samo +.Kao prvo igra nije nesto spektakularno niti tezi da to bude nego je jednostavno opustencija koju ces igrati sa nekim lagodnim osecajem bez ikakvog interesa da moras posto po to da je predjes.Grafika je stvarno sjajna.Takodje bez neke zelje da vas ocaraju kreatori igre su povezali zanimljivu skupinu elemenata koji cine dobar gameplay i napravili pun pogodak.
Ako ste igali ico ili shadow of coloosus oseticete malu povezanost sa tim igrama bas zbog tog grafickog smeka.I ova stvar bas leze u ovakvom trenutku kad smo okupirani akcionim naslovima u kojima zelja za nasiljem strci iz nenormalne svakodnevnice(ni ja ne razumem sta sam rekao al nema veze,pokusajte da shvatite:D).Sve preporuke i da dodam ovo je igra koju slobodno mozete pustiti zenskoj(momku)u nadi da ce vas avantura elike i princa pribliziti dostizanju romanticnog vrhunca u vasem malom gaming svetu.:D:cool:
Engine je preradjen od assassin’s creeda, i vidi se. To je po meni jedan od najboljih enginea ove generacije. Ali treba upregnuti sushtu tehnologiju da se dobiju onakva okruzenja, a to samo francuzi (ili japanci) mogu.
Zavrsio sam igru pre neki dan. Moram priznati da sam se koji sat pred kraj vec malo smorio, radeci istih sest akrobacija. Light seedove sam prestao da skupljam onog trenutka kad sam otkljucao poslednji power, mada mi je do tog trenutka to predstavljalo najzabavniji deo igre.
btw, ne znam zasto ljudi prichaju da ne moze da se pogine – naravno da moze, svaki put kada padnes, ti si “poginuo”. Genij developera lezi u tome da su shvatili da nema potrebe da te salju na game over/continue ekran, nego te samo kroz malu animaciju vrate na poslednji checkpoint. E sad, drugo je pitanje da li ima previse checkpointa… pred kraj bude par deonica gde prodje i po dva-tri minuta bez platforme za checkpoint, itekako me je nerviralo kad sam morao da ih ponavljam po pet puta…
Ali sve u svemu, thumbs up od mene. Uzivam u ovakvim igrama, jedva cekam da vidim sta ce dalje da urade sa ovakvim princom.
EDIT: e da, sto se interakcije izmedju princa i elike tiche, mnogo su simpaticni. Moja supruga, koju igre ne zanimaju neshto posebno, pratila je prichu kao da gleda film…
Potpuno se slažem sa ovim što je n00dle napisao. kod mene ukućani zastaju da pitaju šta su propustili. Odličan je momenat kada igraju igru reči na neko slovo, debilno i sltako istovremeno. Light seedovi su i meni muka, posebno ako ih vidim na nekoj platformi do koje pojma nemam kako da dođem.
Estetika igre je fenomenalna, engine sve to lepo gura. Instalirao sam je na hdd i mislim da je doprinelo nekim delovima da se brže izvršavaju. Svaka čast Ubi. Nadam se će prodaja igre obezbediti nastavke.
probala sam je malopre na compu…igra razbija,steta sto nemozes da izaberes bilo koju od blizih destinacija,vec moras da ides postepeno…ja sam na samom pocetku,nego jel ima razlike konzolna verzija i verzija na compu?i koji su sve delovi princa izasli za xbox360?
Moci ces kasnije da se teleportujes do bilo kojeg dela koji si oslobodila. To dosta pomaze. Takodje, ovo ti verovatno i samoj vec jasno, ali obavezno markiraj destinaciju na mapi, kako bi elika mogla da ti pokaze put kad je pitas…
probala sam,skapirala…igra je super…samo joj nesto nedostaje,mislim meni nedostaje,nesto joj fali,vise su mi se svidjali raniji delovi,jest da je kamera ovde bolja i mozda prica lepse razradjena,ali meni se vise svidjao onaj princ koji izvodi akrobacije,nosi dva maca,pronalazi nova oruzja i slicno tome…
Meni jedino malo smeta, u ovoj inace prelepoj i bajkovitoj igri, sto se gameplay 80 posto zasniva na backtracking sakupljanju svetlosnih orbova, i sto je borba svedena samo na bosove. Nisam bio neki fan borbenog sistema u ranijim nastavcima, ali ovo je nekako… dosadno! Odgovara mi, s druge strane, cinjenica da nema umiranja i prelazak na neki kvazi cell shading.
Evo došao do kraja, čini mi se, fajt za Ahrimanom (ono čudo iz crne čorbe) i sada sam na delu kada se posmatra kroz njegove oči i treba doskakutati do tanjira tamo nekog. Ubija me u pojam, ili promašim skok ili me ta nafta zaspe. odlepiću… večeras nanovo.
I najgore, skontao sam teleport tek na 85% igre…argh!
Jeste, taj deo je i mene izludeo – posle onako lakog platformisanja, odjednom sve otezali, lose se vidi zbog ugla gledanja i svakojakih filtera, stalno sam padao, ugh.
Ne znam za vas ali meni igra postala monotona i odlozio sam je do daljnjeg.Sve igram i ocekujem nesto novo ce da se desi kad ono i dalje skoci vamo,skoci tamo,ubij neku sencugu skupljaj orbove i opet i opet…
Za one koji jos nisu zavrsili ovo moze biti pomalo spoilerificno, stoga citaj pazljivo:
.
.
.
.
Izbedachis se sto kraj nema nikakvog smisla. Stavise, sto prakticno obezvredjuje sve sto si radio poslednjih desetak sati. Pokusas nekako da opravdas developere bednim izgovorima, ne uspevas naravno, i pustis da prodje koji dan kako bi te proslo razocaranje.
Na kraju, kao uteha ostaju ti uspomene na prelepu grafiku, prijatan gameplay i solidno izgradjen odnos izmedju princa i elike. Stisnutih usana i preko volje, dajes Ubisoftu jos jednu sansu da kroz neizbezan nastavak nekako opravdaju ovako nefer kraj… nastavak koji se u ovom trenutku cini prokleto daleko.
Ja sam se slicno osecao i na kraju Half Lifea 2… jedan tuzni, izneverni “wtf?”.