Princ of Persia movie

Радња филма прати Дастан (Џејк Гиленхал), улица јежа у Персији, историјски у Персијско царство у ВИ веку пре нове ере. После приказивања храброст на тржишту, он је усвојен од стране краља. Он је “нема краљевских крв и не обраћа пажњу на престо.” година касније, петнаест, браћа воде Персију војску у напад на свети град Аламут, под претпоставком да град људи продају оружје своје непријатеље, као што је приказано Низам (Бен Кингсли), Краљев брат и саветник. Као Гарсив води почетног напада, Дастан одлучи да води напад изненадио са својим пријатељем бис (Рееце Ричи) против правила свога брата. Он успева да отвори источна капија Аламут и спречава даље губитке.[4] Током борби у граду, Дастан пораза од принцезе Тамина-а (Гемма Артертон) стражара који је био у поседу митског Даггер оф Тиме. Бодеж даје власнику могућност да се врати на време за кратко време, тако да корисник може да покуша да исправи сваку грешку или Редо сваком тренутку. Аламут падне на Персијанце, Тамина је заробљен и нуди се као жену Туш, којем би град Аламут део Персијског царства.
Персијанци су прославили своју победу, али је током прославе кнез Дастан је преварени у представи отрована хаљина - наизглед коју му је Туш - краљу Схараман (Роналд подизања), који је смртно гори краља. Принц Дастан је одржана као починилац убиства његовог оца. Он бежи дворац са принцезом Тамина, док бис, његов најбољи пријатељ, је убијен покушава да их спасе. Заједно, они крећу на путовање - Принц жели да докаже своју невиност, док Тамина жели да заштити Даггер оф Тиме. На прве ноћи, Тамина покушава да убије кнеза и опоравити бодеж, али Дастан случајно активира бодеж и сазна његову способност да премотати време за један минут и на тај начин, спречава Тамина од напада. Дастан верује да је Туш знао о бодеж и урамљена Дастан за убиство оца њиховог, у покушају да преузме престо и бодеж, чиме је постао најмоћнији владар Персије.
Током њиховог путовања, двојац се састаје група трговац-бандита, у долини робова, укључујући и предузетник и ној трке организатор-Шеик Амар (Алфред Молина) са својим пријатељем Сесо (Стив Тоуссаинт) који потиче из Нгбака, мајстори бацање ножевима. Дастан нуди Тамина као роб у замену за њихово гостопримство. Међутим, бандити покушавају да Даггер времена и да Дастан на ново крунисан Туш, јер је награду за његово хапшење, они не успевају у том процесу, док су два побегне.
Дастан и Тамина повратак у Персију за сахрану краља Схараман је. Дастан покушава да убеди Низам стрица да он није био узрок смрти његовог оца, само да откријете бодеж је преузела Тамина. Уместо тога, он примећује опекотине на Низам руке, који указују да је онај који је постављен за убиство краља. Осим тога, Низам је поставио засједу уз Дастан персијски улице, а после сукоба са братом Гарсив, Дастан побегне.
Дастан хвата корак са Тамина и објашњава да је простачки брат краља, Низам[5] стоји иза свега тога. Напад Аламут је на основу неистинитих навода које Низам и промовисана мотив да достигну Даггер оф Тиме и користити га са масивним сат пешчаник, који се налази испод града Аламут. На овај начин, Низам ће вратити на време пре него што је сачувана Схараман од тога нападнута од лава и поништити акт, а тиме обезбедити да он постаје краљ Персије. Међутим, Тамина открива да је сат пешчаник посуда држи Песак времена, који Богови цоњуред да казни за грехе човечанства. Чиста срца девојка, нудећи јој живот, уверен да печат песак, треба да Даггер времена се користи за избости сат пешчаник, песак ће бити објављени и уништи читав свет. Носилац бодеж могу вратити време колико хоће. Пар затим ставити по страни своје разлике и пристали да раде заједно како би заштитили бодеж.
У међувремену, у Персији, Низам, свесни да Дастан зна да је одговоран, покушава да убеди тек крунисан као краљ и Туш Гарсив да Дастан покушава да их збаци и мора бити убијен без суђења како би се избегло побуну. Када то не успе, Низам запошљава Хасхсхасхинс, групу високо обучених ратнике који Низам крије за своје циљеве, након Схараман је секта распуштен.
Дастан и Тамина се поново хвата Шеик Амар, Сесо и њихова група, јер је хаос су изазвали назад у долину. Шеик намерава да поднесете захтев за награду за њих окрећу у да обнови свој бизнис. Али те ноћи, када су сви спава, Хассансин лидер ( Гисли Øрн Гарðарссон ) напада група у оази контролисањем броја гујиње. Многе групе умрети, али Дастан користи бодеж за премотавање времена, а предвиђа напада, успева да убије све змије једном руком, чувања Сесо у том процесу. Хассансин вођа тада оставља у песку дервиша.
Следећег дана, пар, сада у пратњи Шеик и Сесо, путовање у тајну уточиште у планинама у близини Индији, где је могуће да се запечати бодеж га врати на камен где је дошао из. Да би то урадили, Тамина би требало да себе жртвују, али не успева као што су покренути у Гарсив људи. Дастан, међутим, успева да убеди брата да је он невин, само за Гарсив бити убијен од стране налет шиљак-ножева бацили Хассансин. Хассанин напад, убивши многе групе, док је њихов вођа успева да уграбити Даггер оф Тиме из Тамина (који је покуцао несвести у бици) помоћу обучени змија. На крају, Дастан је сачувана из последњих Хассансин од Гарсив, који је тада подлегао је повредама.
Тамина и Дастан, као Шеик Амар и Сесо, вратите се на Аламут да открију истину о Низам и бодеж за Туш. Прво, они морају добити бодез, који се одржава у светом храму, чували Хассансин који је убио Гарсив. Сесо, мајстор бацање ножевима, туче класу, обзиром на Хассансин да добију бодеж. Он успева да убије Хассансин после и циљ бацање, али је смртно рањен у том процесу. Сесо успева да баци бодеж кроз прозор да се Шеик и Дастан пре него што умире. Шеик Амар онда одвраћа стражари које служе као мамац, а Дастан показује истину о свом брату Даггер Туш сам убија, само да су Туш уназад време са бодеж. Након тога, Туш је убио Низам, а Дастан је онеспособљен од стране другог Хассасин. Даггер је поново у Низам руке, али Дастан успева да порази Хассасин уз помоћ Тамина је. Она схвата да Хассансин је шпијун унутар града Аламут и мора да је онај који је рекао Низам о бодеж.
Низам иде на сат пешчаник пећине испод Аламут, као и Дастан Тамина трке да га заустави. Тамина отвара тајна врата што доводи до веће, допуштајући им да се пречицом до сат пешчаник. На путу, са којима се сусрећу лидер Хассансинс, међутим, после близу борбе, Дастан добија надмоћност и забија Хассансин пре него што га баца у провалију. Дастан и Тамина онда пољубити. Они су затим успели да постигну Низам како је пиерцес сат пешчаник са бодеж. Током коначног сукоба, Низам куца Тамина преко ивице у провалију и Дастан очајнички хвата руку. Знајући да не може да заустави Низам и спаси свог, Тамина исповеда своју љубав према Дастан и идемо, жртвујући себе да се заустави Низам. Дастан бори Низам јер су обе имају своје руке на бодеж. Дастан затим користи Даггер је дугме да отворите Песак времена контејнер и користите своју моћ против Низам. Сат пешчаник полако пуца и пешчана олуја је приказано уништење Аламут. Дастан је онда у могућности да користите Даггер и се врати време као сат пешчаник паузе, а завршава се у тренутку када је први пут одржана Даггер током опсаде Аламут.
Дастан користи своје знање да би се открило Низам је зло планирају да својој браћи, која је постала њихово прихватање од стране открива шта му је рекао Туш о састанку са својим оцем пре напада. Непокривене, Низам покушава да убије Дастан али завршава умире од ножа Туш ". Након што се извињавају за рансацкинг свог града, Туш сугерише да можда треба да постане Тамина Дастан жена као знак добре воље. Принц се враћа Даггер оф Тиме јој као поклон, јер она гледа га изненадила. Две од њих су поред приказани причају једни с другима и Тамина изразивши изненађење због изненадних промена Дастан у понашању и наговештавају да је открио нешто што он одговара да су они у контролу над сопственом судбином.

https://youtu.be/Z8EA7EbFX4k

pa kako vam se cini??

pa na IMDB za sada film ima ocenu 6.9 sto je ohoho s obzirom da je film baziran na igri. Ljudi kazu da Jake Gyllenhal prosto “sija” u ulozi. Za mene je ovo film koji se gleda u bioskopu, bas kao i Dark Knight sto mi je bio, i cim se pojavi, odo ja da gledam…

Za mene Dark Knight izgledao kao film koji se gleda u kucnoj atmosferi ili ja nisam navikao da gledam filmove u bioskopu.

e ako se secas one scene kad Joker ubije tamo nekog lika pa ga obuce ko batman-a i taj lik klepi o zgradu. e da si bio u bioskopu uplasio bi se, veruj mi. i da ne pricamo o basu koji imas u bioskopu, kad ti se ceo bioskop trese a na filmu batman lupio jokera glavom o sto kad ga je ispitivao u pritvoru :smiley:

Jel se pojavio dvd rip? Ili mozda screener? Ili mozda R5?

Pisem sa tapatalka, mrzi me da proveravam.

Imas samo TS za sad: Prince of Persia.

Ne gledam kamere, lose screenere i slicno :wink:

Sreca da se Uwe Boll nije docepao ovoga. :slight_smile: