Pomoć pri kupovini Xbox konzole

Pozdrav svima, rešio sam da kupim xbox 360 konzolu, ali se baš slabo razumem pa mi treba vaša pomoć. Šta tačno da gledam prilikom kupovine konzole? Da li ima svrhe kupovati konzolu tj da li izlaze igrice za xbox 360? Da ne kupim konzolu i da se desi da u narednih godinu dana ne izlaze više igrice za ovu konzolu. Da napomenem da mi nije bitno da li mogu online da igram, jer bih igrao offline. Verujem da sam postavio neko glupo pitanje, ali oprošteno mi je valjda jer se ne razumem :’D

Mislim da je mnogo bolje rjesenje da kupis xbox one, ako nemas dovoljno novca sakupi jos malo i kupi bar polovan jer igre za 360 vise ne izlaze osim par sportskih igara, ima gomila odlicnih igara prosle generacije ali ONE je dosta bolje rjesenje i zbog igara koje su izasle i koje izlaze. Ako se ipak odlucis za 360 trazi zadnje verzije 360ke ili one sa jasper plocom.

1 Like

Najviše bih konzolu uzeo zbog nba i fife, ostale igrice mi i nisu toliko bitne. Izvini na smaranju, ali ako možeš da mi kažeš samo koja je prednost konzole sa Jasper pločom?

Jasper ploce su ploce sa veoma malim procentom kvarenja. Na 360 imas i novu i fifu i nba ali pitanje je dokle ce izlaziti za tu generaciju a cak iako budes igrao te dvije igre na 360 propustices dosta sadrzaja u igri a najbitnije drugaciji je engine izmedju 360 i novijih konzola.

1 Like

Baš kao što kaže @Exo glupo je sada uzimati x360. Sada je pravo vreme za kupovinu Xbox One konzole, a te sportske igre na x360 su bajate verzije, to što imaju u nazivu aktuelnu godinu znači da su samo dodali nove dresove i promenili sastav timova. Novog gameplay-a nema, u principu kao da igraš Fifa 13.

2 Likes

Samo da budemo sigurni da covek razume:

Xbox 360 je matora konzola, takozvana ‘prosla generacija’, koja je izasla pre vise od deset godina. Malo ko (ako uopste iko) pravi igre za nju. Verovatno se da naci za male pare.

Xbox One je njen direktni naslednik, koji je izasao 2013 godine i mozemo ga nazvati ‘aktuelnom generacijom’. (U medjuvremenu su se pojavile nekakve naprednije polu-generacije, al to nije bitno) Bitno je da za Xbox One jos uvek redovno izlaze igre i na njemu se mogu igrati njihove najnovije verzije.

Ako imajuci ovo u vidu i dalje zelis Xbox 360, onda samo pazi da slucajno ne uzmes konzolu koja je napravljena na pocetku generacije – rane verzije xboxa 360 su bile notorne po tome sto se lako pregrevaju. Kasnije verzije, sa jasper plocom, su ispravile ovaj problem.

Poslednja stvar – buduci da je xbox 360 tako mator, nije iskljuceno da bi imao problema da uopste nadjes igre za njega.

1 Like

Hvala vam na odgovorima. Razumeo sam sve i odustao sam od kupovine xbox 360. Gledao sam malo kako se kreću cene za xbox one i video sam da se uglavnom prodaju ‘original’ konzole tj da nema čipovane ili ti flešovane. Radi li se to uopšte na xbox one ili ne?

Ne, nema piraterije na xbox one.

1 Like

Ako uzmeš Xbox One razmisli o Xbox Gamepass pretplati (10 dolara mesečno i imaš 100+ igara dostupno da igraš, možeš uvek otkazati a za prvi mesec ti je 1 dolar).

Takođe tu je i EA Access pretplata koja košta 30 dolara za godinu dana i imaš skoro sve EA igre (uključujući sportske).

Na ovaj način za relativno male pare igraš gomilu originala.

2 Likes

I 60$ da bi bilo šta od online igara mogao da igraš.

1 Like

Ma to sad ide za 30-40… :slight_smile: