Pomoć oko prevare na kupujemprodajem

Dobio otplatnicu, lepo tamo cekirano postnet a meni kurir donosi na vrata. To mi je sumnjivo. A taj sto mi je poslao paket je dao istu adresu sms-om pre slanja (jer je prvobitno trebalo odvojeno od paketa da se plati) i posle na otplatnici pise ista adresa, potrazio ga na belim stranama. Il’ je podstanar, il’ je dao laznu adresu. Bilo kako bilo, njemu negde pare moraju da stignu. Da ne zaboravim da kazem da je otplatnica pisana hemijskom, nije stampana sto znaci da je postar od kuce preuzeo.

meni stize SVAKOG dana od svih sluzbi skoro (firma je u pitanju) pa mozda zbog toga sto sam firma mogu da otvaram sve zivo, jer od kako radim mogu to da radim, zato ti kazem juce znaci od AKS-a otvarao paket, proverio i idemo dalje…

Ma sumnjam da mu je dao pravu adresu…

@ aLx Nadam se da ces to resiti, probaj prvo na lep nacin, a ako ne ide na lepo nemas druge…gledao si onaj klip(bure baruta) od @MagicMaster-a, nemoj biti lud i pozdraviti se sa parama.
Jedva si skupio pare-stedio kao sto kazes i jos ti mama pomogla. Kad sam citao post i video da si ih toliko skupljao osecao sam se kao da se meni to desilo.

cekajte bre ljudi, polako

te pare koje je Aleksa platio one moraju da se isporuce NA ADRESU koja je naznacena u adresnici koju on ima, tj na adresu odakle je poslato, kako god okrenemo… dakle pare nisu u vazduhu da je adresa lazna…

Jedan primer kako je jedan lik prevario jednog mog kolegu sa jednog drugog foruma isto bas cini mi se za PS3.
Neka taj lik vise ne zivi kod roditelja i neka je dao njihovu adresu, pa cim stignu pare stari/stara ce mu javiti da si dodje po pare, a on(aLx) neka dodje na tu adresu i pojave mu se neki stariji ljudi(njegovi roditelji) i kazu da ne znaju di je on, da su ga se davno odrekli…nazalost ima svakakvih prevaranata pogotovo ako se duze bavi s time i ako je neki narkoman…
Ali za***** se jer je jos par ljudi prevario pa su se decki skupili u auto i ravno u njegov grad i nasli su ga…

ma ima svega i svacega, ko ce ga znati vise, ocekujemo ujutru dobre vesti od alekse pa da vidimo…

Potpisujem, takodjer ocekujem dobre vesti, stvarno mi ga je zao…

Ništa se još posebno nije desilo, javljam vam popodne ako bude nešto bilo. Hvala vam još jednom svima na podršci!

Izvinjavam se , da li je iko ovde cuo za ‘‘Provera paketa pre preuzimanja’’? Toliko je banalna stvar a prosto je neverovatno koliko ljudi to ne koriste . Licno sam sebe nebrojeno puta zastitio tom opcijom …Dakle ‘‘Provera paketa pre preuzimanja’’ , end of story.
Ajmo sad da braca gameri podrze mladog kolegu? Da ipak idemo na adresu? Pa zamisli da mu se pojavi na vratima 6 ljudi?

E ljudi, ja poslednji put kada sam slao neki udzbenik za 3. razred, a i drugar kada je prodavao fon, u post expresu imas opciju da izaberes neku post net uplatnicu, kao sa njom da ti dodju pare… Da ih ne bi nosili postari, i rasteretila se njihova duznost sa novcem… Znaci ti prodajes nesto, i das svoju adresu, broj licne, broj telefona itd, i kada primalac prihvati paket i uplati pare, tebi stigne poruka na fon, i sa tom porukom i licnom kartom iste sekunde mozes da podignes pare u bilo kojoj posti u srbiji… Tako da ne moraju pare biti isporucene na kucnu adresu… Ja samo kazem ovo, da znate (ako vec niste saznali) ne zelim da baksuziram i drzim fige da se ovo sto pre resi, predpostavljam da smo slicnih godina i svakako ovo nisu male pare… I svakako da su njegove i treba da se bori za njih…

Ne moze jednostavno, ne da postar da se otvori i to je end of story. Bilo bi lepo da moze, ali jbg, ne dozvoljavaju.

Pa da… Ja sam se raspitivao okolo i svi govore da ne moze… Jedino ako imaju nekoga koga poznaju i kome vec godinama donose pakete, pa im dozvole… Ali ovako ne moze…

Ne znam kako da ovo resis ali se nadam da ces se snaci nekako, ljudi su stvarno go*na.
Neka bude ovo upozorenje ostalima, pazite kako i sta i od koga kupujete na internetu

Mislim da kod aksa moze da se otvori tj daju kuriri.
Aleksa sta si uradio povodom prevaranta, jesi li ga zvao i trazio mu pare nazad?

Za greške kriviti Tapatalk 2

Jesam, rekao je “da ce vratiti danas kad ih primi, j**em ti ovu nasu drzavu lopovsku”. To ne pije vodu uopste, mada, ono sto treba da uradim (legala, ne kucam mu na vrata) je tek popodne, ima rok do tad da vrati. Sta se desava ako ne podigne pare preko postneta? Kakav je postupak onda, kada ja dobijam pare nazad?

Ako si prihvatio paket neces dobiti pare nazad… Osim ako on ne kaze, vratite mu pare, tako bi trebalo da moze…

Pazi nemam reci…nadam se da ces nekako resiti to u svoju koristi…ali jednostvano nemam pametno resenje. Po zakonu ti tu jako slabo sta mozes…U smislu da vratis svoj novac.

Nije iznuda,nema nasilja,nema pretnji…obicna trgovinska prevara. Vrednost manja od 20.000 din policija nece ni uvidjaj da napravi. Zakonom su sitni lopovi zasticeni i bolje im je nego normalnom gradjaninu.
Cak i da ga privedu puste ga posle informativnog razgovora ili 24h. I ceka poziv od sudije za prekrsaje…Ti nemas garanciju da ce vratiti te pare.Niti ces ih dobiti nazad.Cak i da ga uhvate,on samo kaze nemam i gotovo.

Jedino sto mozes da uradis jeste kao sto je neko vec predlozio Javna Hajka na lika i nesto sa medijima pa da neko malo nesto poradi na tom pitanju.Kostace te zivaca,zdravlja,vremena,pricanja…bice to Sizifov Posao.I to sve kazi liku…napisi tekst za novine posalji mu na mail…
Predlazem Da otvoris temu na forumu za podrsku. Svi koji hoce da te pordze samo napisu Podrska i ti im na PM posaljes podatke o liku …ime prezime i telefon…pa da ga cimamo da vrati pare,saljemo poruke. Evo ja cu prvi da se prijavim samo reci ako si saglasan.

Izvini sto sam ovako sve crno napisao…S****ao sam se kad sam procitao,Saosecam sa tobom i bas mi je zao…Mogao si zivotnu skolu da platis i jeftinije.

Moj savjet ti je da ne ulazis uopste u bilo kakav konflikt sa zakonom, ne vrijedi zbog poganih ljudi blatiti sebe. Zovi i jasi pa dokle stignes. Reci mu da ces prodati dug za 80e, ostatak ide baji koji dodje kod njega.
Naravno, ovo samo preporucujem kao sredstvo zastrasivanja, nemoj to da stvarno uradis. Njega ce stici karma, nemoj da dajes razloga da i tebe ganja :slight_smile:

Provera paketa postoji kod svih expres kurirskih sluzbi … To sto je on insistirao da ti salje postom je trebao da ti bude sasvim dovoljan signal da je prevarant … Al eto ,platio si danak neiskustvu.
‘‘Karma shmarma’’ .
Na vrata samo, to je resenje jedino. I efikasno.

Zelis li da ti snimim kurira kako izgovara da to ne moze u full hd pa da ti okacim? Daj nemoj me zezati, pa cale trguje sa proverenim ljudima stalno i bas pita kurire onako informativno da li moze paket pre placanja da se otvara, ne moze. Sto, 'bem li ga, ali tako je kako je.

Cak iako je ostavio ime, prezime, ulicu i broj zgrade? Znam u kojoj posti i u koje vreme je predao paket. Znam da je po inicijalnom merenju kod predaje paketa u posti ta tezina bila 2.9kg. Ista tezina onog sto sam dobio. I to je samo uvod u podatke koje imam o njemu.