Pomoć oko hard diska

Kao prvo, pozdravljam sve članove foruma

Skoro sam kupio konzolu Xbox360 proizvedenu 2010 godine. Čovek koji mi je prodao je konzolu čipovao i prebacio mi je neke igre na moj eksterni hard disk. Čitajući tutorijale sa ovog foruma, naučio sam i uspeo da konvertujem igre preko programa Iso2God, prebacim igre na ekterni hard disk. Međutim, prilikom kupovine konzole, čovek koji mi je prodao konzolu rekao mi je da je za neke igre poput GTA V, Battefield 4 potrebno imati interni hard disk. Savetovao mi je da kupim neki hard disk SATA 2.5 kako bih mogao da igram određene igre koje zahtevaju instalaciju na interni hard disk. Koji bi mi savetovali hard disk da uzmem i kog kapaciteta.
I za kraj još jedno pitanje, da li mogu skinuti i instalirati XBLA igre na eskterni ili je i za njih potreban interni HDD.
Mnogo bi ste mi pomogli u savetu jer u ovom svetu Xbox360 sam totalno laik i ovo je za mene sve novo. Ipak, zahvaljujući nekim vašim tutorijalima, naučio sam ono osnovno što se tiče konvertovanja igra sa Iso2God i igranje pomenutih bez problema.

apsolutno netacno za GTA 5 znaci 99% njih ne zna da moze sa externog

odes u MS dash u storage formatiras hdd, on ti napravi 32GB particiju i resto imas u FAT32 za pakovanje igara

na tu od 32GB ide onaj Content a na resto praznog ide sama igra, provereno radi, do sada ako nisam ubacio jedno 20 puta tako pljunite me…

XBLA mozes gde hoces

sto se tice internog harda uvek je bolje tako, kupi hitachi ili seagate, WD izbegni jer imaju idle timer koji gasi hdd usled neaktivnosti posle 15 sekunde, pa kad treba igra opet da ucita nesto cekas dok se hdd zavrsti i slicno, i naravno secka onda

Znači GTA V ipak može kao što kažeš preko eksternog.Imam ja tamo nekih foldera na eksternom koje mi je taj momak napravio što sam od njega kupio konzolu. Onda treba da prebacim sve igre koje trenutno imam na svoj komp, pa formatiram taj eskterni kao što si rekao. Da li posle treba još neke foldere da pravim prilikom vraćanja igara sa kompa na eksterni?
Malo sam ja laik u svemu ovome, ali su mi korisni tutorijali sa ovog foruma donekle pomogli. Hvala u svakom slučaju. Nadam se da neću nešto za*ebati.

moras da prebacis sve na komp pa onda da formatiras hdd, pa odradis ono sto sam rekao, pa imas ovde posle tutorijal za prebacivanje igara i da dodas nove putanje… i to ti je to, smara malo vise ali izvodljivo i jeftinije nego da kupis nov hdd :smiley:

Zahvaljujem još jednom. Taman ću tokom vikenda na miru da se pozabavim sa tim.

:wink:

Još samo jedno pitanje. Da li treba da kreiram neke posebne foldere na tom praznom eksternom kada ga budem formatirao?
I da pratim ovaj tutorijal ?
http://www.xboxrepublika.com/showthread.php?t=3552

Ne i da :slight_smile:

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Definitivno sam odustao od formatiranja eksternog hard diska. Problem je što na eksternom disku imam zauzeto više od 600GB a kad bih hteo na komp da prebacim i da sačuvam fajlove sa ekternog, ne mogu jer mi je na kompu hard od 320GB. Najverovatnije ću čekati priliku da uzmem neki hard disk od lap topa koji bih koristio kao interni.
I još jedno pitanje ako neko može da mi odgovori. Na koji se fazon prebacuju XBLA igre na eskterni hard? Sa ovim ostalim igrama nisam imao problema. Koristio sam program Iso2God i kad se konvertuje samo prebacim na eksterni hard disk u folder Games i igre mi rade bez problema. Da li je tako i kod XBLA igara?