Nesto mi se zablesavio FSD i ja uzmem i uradim reset default settings i posle toga nece nista,nece da napravi ni game paths nece na net znaci nista nece…:OO
Obrisi game paths i ugasi i upali konzolu, zatim dodaj paths opet.
Upravo sam resio ovo.:tap: Ko god ima ovaj problem, idite na Clear data i problem ce biti resen. Posle cete morati sve title update-e,i boxart-ove da poskidate sa net-a ali ovo je jedini nacin da se resi ovaj problem. Moze lock.
Pozdrav, mislim da sam večinom sve polovio vezano za moju RGH konzolu (zahvaljujući ovom forumu i forumašima). Ali još su tu neke sitnice koje valja poloviti. Ovako konzola mi je počela jako dugo učitavat interni disk, kada odem na igre ili na settings/disk storage u orginal dashboardu. (Pretpostavljam zbog količine Title Updateova, imam jedno 30 igara na internom-250 Gb i 50 na externom 400 Gb i skoro sve update-ano sa nekoliko updateova) učitava po 15-20 sec, pa sam odlučio očistit cashe. Kada odem u xexmenu vidim da je cashe prazan ali u original dashboardu je obrisano možda 50% TU-a. i tek sam naknadno vidio da još imam i u FSD-u direktorij u xexmenu ‘‘Title Updates’’ koji je krcat. Pa me sada zanimalo ima li postavka koja ga kompletno prazni ili smijem li obrisati kompletan direktorij pa kreiram identični? Jer kada odem u reset u FSD-u on samo obriše covere i isto neke sitnice ali taj direktorij ostane pun. Nadam se da nisam zakomplicirao, Hvala unaprijed na pomoći.
delete data u FSD ti brise sve, ili clear data ne znam tacno, jer reset settigns samo resetuje fsd a ovo drugo cisti sve zivo, provereno ocisti sve a onda krene opet da skida covere, tebi sporo ide ucitavanje jer verovatno ti je ukljuceno automatsko skeniranje, tu opciju ugasi u settings pa content settings pa scan settings i ugasi ga ima check box
posle toga bi trebalo da radi, ja imam 93 igre svaka ima po 3 update-a minimum i 5 covera + 35 xbla sto na internom sto na externom sve radi super nema stucanja nema seckanja
sam fsd ima dosta bagova kada ga jednom podesis kako treba i savladas sve bagove onda si miran radi posle normalno
e da XexMeni uopste ne bi trebalo da koristis, znaci imas MS dash sto i moras da imas i FSD, xex menu jeuvek tu jer ga svi stavljamo kao fail safe opciju ako fsd zapne inace samo koriscenje xex menija jos pokretanjem iz fsd-a ume da napravi razne gluposti, da trokira konzola, da se resetuje ili pak da radi nromalno sve zavisi od konzole do konzole… ako ga pokrenes iz ms dasha uvek radi normalno, ali kao sto rekoh sve je to posledica bagovitog fsd-a
morate da shvatite da je ovo sve u povoju i da se bagovi otklanjaju polako…
Hvala na brzom odgovoru, automatsko skeniranje mi je ugašeno 100%, kad stavim neku novu igru onda idem na manual scan. Konzola mi se diže u original dashboard, u kojem to i zeza tj. jako dugo traje da se prikažu igre kada odem na games,a sumnjam da uopće ima veze scan u FSD-u ako je i upaljen sa original dashboardom? xexmenu koristim samo za prelazak iz original dashboarda u FSD. TU-ove stavljam u foldere na interni sa horizonom preko usb-a. Ne znam šta bi ga drugo moglo kočiti. A daj mi molim te reci šta sve točno briše taj ‘‘delete data/clear data’’ ? dal briše postavke kakve, saveove ili samo TU i Covere?
cekaj bre pa tu gresis
stavi da se fsd podize automatski kad upalis konzolu, imas tutorijal u jtag podrska za automatski start vrlo je prosto da to odradis samo napravis 1 mali file i kad upalis konzolu odmah ide u fsd… nemas vise potrebe za xex menu uopste
Ja imam podešeno da kod paljenja dugo držim ‘‘A’’ i onda mi podigne u FSD-u, a šta radiš kada izlaziš iz jedne igre koju npr. trenutno igraš i želiš uči u drugu, dali gasiš konzolu pa pališ, dali stisneš onaj srednji gumb na kontroleru: pa odeš xbox home (original dashboard), pa u games, pa xexmenu pa fsd, ili taj fajl koji pričaš uvijek vrati u fsd? Jer u FSD-u mi stvarno odmah učita games, Moj postupak kada želim uči u drugu igru iz igre koju igram:izađem iz igre sa srednjim gumbom u original dashboard i sada moram u xex menu koji mi se nalazi u demo-u, a demo je u games i kada stisnem games čekam po pola minute da mi očita games da mogu u demo pa xexmenu itd…
uzmi odradio ono sto sam ti rekao i kad stisnes XBOX HOME vraca te u FSD i nemas reset nemas zezanje oko toga, podesis da ga auto podize, svaki put kad stisnes guide dugme pa xbox home vraca te u fsd i prakticno nemas potrebe za ms dash uopste… mozes da se vratis u njega, GUIDE pa system settings i on te vrati
Hvala. Probaću danas. A daj mi molim te reci još šta sve točno briše taj ‘‘delete data/clear data’’ ? dal briše postavke kakve, saveove ili samo TU i Covere?
brise samo TU i covere, saveove ti niko ne dira niti podesavanja,podesavanja su na RESET SETTINGS
ali i to sve imas kako da podesis u onom tutorijalu za instalaciju igara…
ajd sad ti odradi lepo onaj launch.ini pa ces videti kako ce ti se otvoriti novi horizonti heheheheh
Hvala, puno si pomogao!