Polygon.com - nov gaming sajt

Polygon

Novi projekat kompanije VOX Media (koja stoji iza SB Nation i The Verge sajtova) je danas pustila u rad svoj gaming portal. Naime, ništa posebno što je nastao još jedan gaming sajt koliko cela frka i hajp oko ovoga koja se prethodnih par meseci “kuvala”. Kažu da je ovo nova faza gaming novinarstva i pristupa gaming industriji. Kako vam se čini?

Sve dok ne dižu CoD u nebesa i imaju iskrene i interesantne recenzije super, još jedan izvor novosti i još jedan pogled na gaming svet

Ja u poslednje vrijeme najvise idem na machinima .com
Sta znam, gamespot mi ne lezi, IGN je okrenut zabavi. A review sam donosim, posto su mi ocajni kriterijumi vecine sajtova. Pogledam od gamespota i IGN-a, ali samo da vidim kako igra izgleda i saznam neke osbovne informacije. A najvise volim da pogledam angry review od dragog mi Joe-a, posebno ako je igra losa

Citam o tom sajtu na twitteru vec mesecima, posto pratim neke ljude koji tu ucestvuju – sve kao, samo sto nije! Eto najzad svanuo i taj dan. Mnogo su uzbudjeni momci (i devojke?), ocigledno im je bitno da ovo uspe. Ceo dan cekam da dodje trenutak da ga pogledam (da se resim deteta), mozda upravo sad?

EDIT: Izgleda kao casopis. Slicno je izgledao layout dok su jos bili gosti Vergea. I svidja mi se i ne, nisam jos siguran. Mozda sam se samo previse navikao na klasican web dizajn.

Najvise mi lici na XBR. :smiley: Tj neki wordpress format.

Dosta nekonvencionalan i minimalisticki za websajt, definitivno ne lici na ni jedan magazin koji sam ja citao… Slike obradjene kao u instagramu na gaming sajtu? Ne znam… Cudan izbor boja…

Po mom misljenju, postoje samo 3 “faze”, zapravo, neka bude 4, ako racunamo i blogove.

Papirno izdavastvo - svi smo na ovome odrasli ali je njihovo vreme odavno proslo
Gaming sajtovi - Eurogamer, Gamespot, Actiontrip…
Gaming blogovi/podcastovi - imaju vecu slobodu u pisanju/pricanju, cesto vrlo duhoviti
Video opisi - GT stavljam na vrh liste jer su video opisi sa politikom skorovanja prilagodjenom nekom mom ukusu, sa perfektnim naratorom i piscima, po meni, nekako najkompletniji dozivljaj u danasnjoj broadband eri.

Negde sam pročitao u komentarima da je pravljen za dizajnere a ne za publiku, što je skoro istinito jer im je uzor stariji brat, The Verge. Sve ovo je dodatni razlog, posebno za gejmersku publiku koja se (ipak) teško navikava na novo da svari ceo fazon. Moguće je da će im vremenom “sazreti”. Sam layout je podosta magazine-a-like, sa dosta white-space “rupa”, velike fotke (jep, “instagramisane”) i akcentom na tipografiju. Dok mi se sve ovo dopada kod Features i Reviews koje rade, za obične vesti, malo je nategnuto. Jasno je da je akcenat na gledanju sadržaja putem tableta i mobilnih uređaja, Drugo, u današnje vreme rasprostranjene agregacije sadržaja, ovako ambiciozno zamišljen sajt može da poživi jedino ako bude imao jak community iza sebe i ako budu prvi i ekskluzivan u vestima i sadržajima. Kako je to pošlo i polazi za rukom The Verge ekipi, biće interesantno posmatrati Polygon. Mene najviše zanima šta će tu biti “reinvented” kao što samoproklamovano kažu.