Pozdrav svima,u planu mi je da kupim polovan xbox,video sam na forumu dosta tema vezane za polovan xbox 360 ali su sve uglavnom iz 2012…Pa mi nemojte zameriti sto otavram novu temu.
Nasao sam na netu " Xbox 360 Arcade 0gb -Jasper -** 135€ flešovani LT 3.0 (igre se igraju sa diska rezanog) "
**
Kakvi su vasi saveti vredili sta ovakva konzola sa 0gb memorije,uz konzolu se dobije sva oprema, 1 igrica i garancija 6 meseci.
Da li se zna dokle ce izlaziti novije igrice za xbox 360,prvenstveno mi je to,da ne uzmem sad xbox a da sledece godine nijedna nova igrica ne izadje za 360 vec samo za (ps3,4,xbox one). Unapred hvala
Ne vredi. Skupi jos 40-50e i uzmi Slim sa 120-250GB HDD-om. Em nemas hard disk, em ces se muciti dok narezes igre (ako nemas podrzan, mora da kupis nov rezac) ili ces bacati pare na igre. Sto se izlaska igara tice, to niko zasigurno ne moze da ti kaze. Jedino da pogledas sad najavljene igre pa da vidis kada izlaze. Moj savet - zaobidji, nadji jos 40e i uzmi ljudski RGH Slim.
Nikako ne vredi uzeti bez internog hard Xbox. Kao sto ti rece alx, skupi jos malo para i kupi hard disk. Idealno bi bilo kada bi nasao Xbox sa RGH cipom, ukoliko te ne zanima igranje na Live-u.
A jel ima neke veze sa kvalitetom same konzole da li ima hard ili ne,moze li da se kupi kartica pa na njoj save da cuvam,inace xbox planiram da uzmem cisto da oslobodim laptop od igranja igra,ne igram ih preterano ali mi je bolje da “drndam” dzojstik nego ceo laptop.i problem mi je sa parama,jel se ne dobija nista preterano sa tim RGH cipom,koliko sam procitao pomocu njega igre mogu da se cuvaj na hard disku i ne opterecuje se laser i to je to,a meni je tih 50e razlike u ceni dosta :DDDDD
Sa RGH ces biti siguran da ne moras da rezes svoje igre, nece konzola biti toliko glasna, takodje dobijas i sve ekspanzije i Arcade igre. Svaka konzola ti je ista po specifikacijama sem ploce, HDD je cisto za instaliranje igrara i cuvanje podataka. Ja sam imao Arcade pre i veruj mi dosta je glasnije i ima vise posla nego sa RGH.
I ja se slazem sa savetima, bolje RGH slim, em je tise, em mozes i DLC, i Indie i XBLA igre da igras, sve naravno sa hard diska, bez narezivanja DVD-a, a i kupovanja istih. Realno, tu razliku od pedesetak evra ces prvi mesec odmah potrositi na Ihas rezac da bi mogao igrati xgd3. Veruj mi, i ja sam ranije imao LT xbox, a sad imam RGH i duplo je bolje i manje posla i glavobolja.
EDIT: E da, zaboravih da napomenem da ti je prazan disk za xbox najjeftiniji 130 dinara, a neke igre zahtevaju i po 3.
Hvala na savetima,a procitao sam ovde da se neke igre rezu na vise cd,kakav je onda postupak insstalacije na konzolu koja nema memoriju :D?? Jel moze xbox da cita bluray diskove,jel na njih staju cele igre ?? Jel moze naknadno da se ugradi hard, ??
Gta V npr. ima 2 diska i koliko ja znam ne moze da se igra na konzolama od 4gb. Ne moze xbox 360 da cita bluray. Moze naknadno da se ugradi hard. Valjda sam sve tacno rekao, ako nisam ispravice me neko sa foruma.
Igre su kao kada kupis original na vise DVD vec imaju svoju instalaciju predvidjene su za to, nista nije budzeno ako hoces da vidis pa ima sve na youtube @vla dobro si rekao, treba hdd za sve novije igre, ako je fleshovana mora odredjeni ako je RGH onda bilo koji 2.5".
CD i DVD nije isto igre se rezu na DVD koji je 8,7gb.
Svi clanovi ovog foruma koji su odgovorili za slim RGH su potpuno upravu. Slim je nova konzola i tiha je, jako lepo radi i stedi pare jer nema rezanja diskova. Ja imam debelu konzolu Jasper i imam LT i rezem diskove i nikada ne bi moju konzolu menjao za slim RGH, prvo zato sto mi se slim nikako ne svidja i ja volim debele konzole a drugo zato sto sam ja gejmer iz doba PS1 konzole i SEGA MEGA i onda po meni nije konzola dobra ako nema da se ubaci disk i da se igra ali to sam samo ja, moje misljenje i moja pravila i nikada ne bi menjao za slim :). Moj savet ti je da poslusas clanove, uzmes XBOX360 slim RGH i zavrsis pricu. Tih 50e ces kad tad svakako dati na rezac i diskove
navedi mi samo 1 razlog, a da nije ne svidja mi se, posto je PHAT ruzan do zla boga, zasto ne bi uzeo slim?
Em se manje greje, i tu mozes da rezes diskove ako nisi znao buka nema, igras kao covek u tisini doma svoga, cak se i dvd cuje znatno manje nego cela phat konzola, kvalitetnije je izradjena iznutra nego phat itd itd itd, ims i wifi odmah
edit:
jos nesto, Super Slim sa druge strane je vec krs, tu se vidi stednja, isto vazi i za PS3…
Evo jedan jedini razlog zasto ne bi uzeo slim je taj sto za PHAT konzolu ima delova na tone i mnogo su jeftiniji nego za slim. To je jedini razlog zasto ne bi uzeo slim :). Istina je da se slim manje greje, nema RROD mogucnost jer je ipak novija konzola ali postoje i slim verzije koje imaju corona plucu gde se neke verzije konzole nisu dobro pokazale kada se RGH ugradjuje (znam da su se neki ljudi zalili ), da li se slim konzola (bas i nije toliko manja da bi je zvali slim ali ajde ) manje cuje od phat ili ne to nisam mogao da ocenim jer meni buka licno ne smeta ali sve u svemu, mislim da je svar ukusa a kome je svejedno, svakako je bolje uzeti slim jer je novija. Ja sam jako dugo radio za moj PHAT i dosta odvajao i kupio gotovo nov primerak konzole i mozda je ta muka i odricanje najveci razlog zasto ga ne bi menjao za slim, ima i toga verujte mi :(.
daleko manje se kvari nego phat… ima kvarova i tamo i ovamo, ali za sada ti je 10:1 za phat heheheh, a to da su delovi skupi, jok bre, isto dodje, mozda nekih 5% skuplji sa slim… ali opet, retko kada se kvari, jedino moze greskom korisnika
Naravno Vladane, ne znam tacno cene za slim delove ali znam da su na trzistu dosta skupi koliko sam uspeo da primetim (tu ne ubrajam tebe i Mirka koji ste maksimalno korektni sa cenama i koji ste posteni i dobri ljudi pa hocete da ucinite clanovima) a celu Phat RROD konzolu uspem da nadjem za 1300 din. gde hocu i imam delova da biram za malo para. Tu je sve ispravno osim ploce jer je konzola malo radila zbog RROD-a ali opet i stvar je srece kako kupis na cenom trzistu :). Opet kazem, bolje je kupiti slim jer se manje kvari i novija je konzola ali sa druge strane je sve stvar ukusa ko sta voli sto se tice izgleda konzole. Moj Jasper je meni lep i sa punim pravom nosi naziv BOX (kutija jer i lici na kutiju, sav je jednak sa svih strana :D).
tvoje nije ispravno hehhehehehehehehehhe salim se, isto tako ja smatram da je PS3 phat 10x lepsi, ali isto tako znam da je slim bolji, iako je ruzniji, ali je i tisi…
Prvu ozbiljnu konzolu sam kupio 1995 godine i to je bila PS One Phat i do dana danasnjeg u zivotu nikada nisam kupio slim konzolu (imao sam slimove samo tudje na servisu ali nikada svoju) a namenjao sam se konzola ne znam ni sam koliko pa ti sad mene ubedi da je slim bolji od Phat konzole ehehehehehehehehehehe :D. Ni slim devojke ne volim a kamoli konzole ehehehehehehehehehe
Da, gornja (crna) je Slim, a donja (bijela) je phat, a što se tiče teme, Slim ima dosta više stvari odma ugradjenih nego phat + teško se kvari, i ja imam Coronu + RGH, i nije ništa drukčije kao i kod ostalih, jedino što se nekad malo duže pali (mislim, često :P), ali to nije bitno… :rock: