Only Fun's

poprilično :grin::grin:

Zavide ti na slobodi

Jer novosadski je prosetati centrom :smiley:

Screen_Recording_20220614-134627_Chrome_1

1 Like

Ne znam da li ste culi za Dall-E AI ali mene bas zabavlja proteklih nedelja pa reko da podelim. U pitanju je program veštačke inteligencije koji je u mogućnosti da na osnovu tekstualnog opisa kreira sliku / umetnost / foto manipulaciji, kako god već to zelimo da nazovemo. Ovaj program nije dostupan nama običnim smrtnicima ali pojedini novinari / ytuberi su dobili nekih par sati da se igraju sa njim. Evo Markezov video na tu temu:

E sada, ono što nas dotiče jeste da postoji jednostavnija, ne tako robustna verzija ovog AI-a, tzv. Dall-E Mini. Pošto je ovo svima dostupno ljudi ukucavaju svakojake gluposti i izlaze, pa recimo, zanimljivi rezultati. :joy: Postoje već redditi i tweeter accountovi koji dele svakojake kreacije koje ljudima padne na pamet. Evo par primera:

“Rocky Balboa fights the michellin man”

image

“Cctv footage of Jesus stealing a bike”

image

“Darth Vader meets pingu”

“Stephen Hawking on the Nürburgring”

Dall-E mini je dostupan ovde i svako ga moze isprobati. U zavisnosti od broja reči, moze minut ili dva potrajati dok ne izadje slika.

Ako neko zeli da zaprati twiter profil redovno izbacuje nove kreacije:

4 Likes

Taj sam :joy: Da poživim još malo :joy:

1 Like

4 Likes

Najbolja tema za ovo :joy:

Sa sve Lady Gagom za Harley Quinn :joy:

1 Like

7 Likes

3 Likes

1 Like

Odeš na plažu i odradiš mali servis

3 Likes

Bas pratim ovih dana, mene ta tehnologija impresionira i zastrasuje u jednakoj meri. Ljudi koji joj se podsmevaju ili kazu ‘ma ne moze ovo ili ono’ ne shvataju da je ovo tek pocetak, prvi koraci.

Digitalni umetnici na Artstationu uveliko vec eksperimentisu da im pola posla odradi AI, a pola oni zavrse. Zasad je relativno lako prepoznati kad je neki rad ‘vestacki’, al mislim da uskoro nece biti.

Buducnost je fascinantna i zastrasujuca.

2 Likes

2 Likes

2 Likes

Jel ovo bilo stvarno? Bio sam mali u to vreme 12-13godina pa se ne secam niti me interesovala politika a ako jeste onda me ne cudi sto je ovaj picousti na vlasti jer nam bas takav treba!!!

Napravili su i VEG opciju da pobiju sve vegane.

3 Likes

4 Likes

@n00dle 100% :sweat_smile:

7 Likes

2 Likes

3 Likes