Od 1. aprila kodovi za PS4 igre će moći isključivo da se kupe na PSN

Dakle, od 1.aprila, digitalne PS4 igre će moći samo da se kupe preko PSN-a, putem gift cards, kreditne kartice ili PayPal-a. Kodovi za igre više neće moći da se kupe preko Amazona, G2A, GMG, CDkeys i sličnih sajtova.

Hm, ja iskreno ne znam nikoga ko ih je na taj nacin kupovao. Bitna stvar je da ne ukinu gift kartice retailerima jer se tu pravi usteda.

1 Like

Ja sam dosta igara na CDkeys uzeo tako, npr Shadow of Tomb Rider je bio 32$ kada je igra izašla, umesto $60 (doduše verzija za Xbox One). Nekoliko igara sam uzeo preko Amazona jer je bio promo, popust ili sam imao kupon. Nekima je zgodno jer tako mogu iskoriste store credit. Ima niz slučajeva gde je to zgodna opcija a i svaki store se trudi da ponudi što bolju cenu, deal ili bundle.

Bitno je da postoji što više opcija umesto da ih je manje.

Naravno, gift cards ostaju i to se neće promeniti.

Aha, store kredit vec ima smisla, ali ono malo sto sam ispratio, ni jedan store nije mogao da ponudi bolje dilove od PSN-a, jos ako iskoristis Plus popust, tek tada im nisu bili konkurencija.

Samo da ne ukinu gamesharing, to je u sustini jedina opcija koja zaista pravi razliku.

U Srbiji bi to ipak bio problem jer plate nisu kao u Spaniji. Ostaje djoranje sa fizickim kopijama, kao u srednjem veku, dok i to ne ukinu, prelazak na PC, cekanje piraterije… Ili u krajnjem slucaju emigracija. Depresivna tema.

Uvek će biti kodova iz bundle-a na netu. To bar neće moći da zabrane…

1 Like

Tesko da ce ukinuti share jer ta opcije je tu da se deli igra izmedju clanova familije ako imaju 2 konzole i slicno. E sad to sto mi to koristimo za kupovinu igara jeftinije to je sad drugi problem.

Ako sam dobro razumeo oni samo ukidaju kupovinu komplet igrara preko drugih sajtova, a ostaje kao i ranije da se može kupiti dopuna.
Ja nisam nikada kupio igru van PSN-a, uvek je ponuda bila skuplja neko na samom PSN-u. Tako da za mene lično nema problema. Problem bi bio da ukinu i dopune, onda bi moralo da se radi dovijanje, jer bi sigurno bila neka začkoljica sa kreditnim karticama.

Nema dovijanja, nego ti neko otvori račun u Britaniji ili Americi i kupuješ normalno :smiley: