NVIDIA SHIELD Android TV

https://youtu.be/wFZfCBXw6K4

https://youtu.be/Myv1gK0fDHk

https://youtu.be/9SDeNe3DKgQ

Zanimljiv uređaj, ali za Amere i to samo one u većim gradovima. Bandwidth :wink:

Sve prikazano je manje vise do sada vec vidjeno. Prikazuju nam u kojoj fazi se trenutno nalazi ovaj jos uvek koncept, kako napreduje cloud gaming i da demonstiraju kako funkcionise Grid streaming servis. Grid je kako kazu dostupan u 20 zemalja, a po sistemskim zahtevima, zaista nije nesto sto je moguce samo u US.

GRID streaming quality automatically adjusts to the speed of your broadband connection. We recommend 5-10 Mbps for 720p and 30-50 Mbps for 1080p. 60ms ping time to one of six NVIDIA datacenters world-wide.

Uostalom dok je Onlive bio funkcionalan, mogli smo se uveriti da je servis bio upotrebljiv i kod nas. Ne znam kakvo je trenutno stanje i moze li PS Now da se koristi iz Srbije. Zanimljivo je to sto Nvidia uporno gura ovaj svoj koncept, koji iako nije u zreloj fazi, daje neke konture sta u buducnosti mozemo ocekivati od cloud gaming. Jedan od postavljenih clipova pokusava da odgovori, moze li game streaming danas biti alternativa tradicionalnom gaming. Svakako da to jos uvek nije slucaj, ali je poprilicno blizu. Ovakve spravice i njihovi servisi nam zaista mogu pruziti nekakvu predstavu kakva bi naredna generacija konzola kroz 5-10 godina, mogla da bude i kako bi funkcionisala.