Novi uTorrent koristi vaš procesor za rudarenje Bitcoina trećoj strani!

Ukoliko ste nedavno instalirali ili ažurirali uTorrent na vašem računaru, postoji šansa da ste pokupili i jednog neželjnog putnika - Bitcoin rudara nazvanog Epic Scale. Ukoliko ne obratite pažnju, ovo parče koda može nehotice da vam se instalira uz najnoviju verziju uTorrenta (3.4.2). Ono će potom da koristi vaš računar kao deo Bitcoin farme (Litecoin da budemo precizni), kako bi generisao prihod za treću stranu. Korisnici su obavestili sve o ovoj situaciji na uTorrent forumu, a ubrzo je čitava stvar potvrđena i od menadžera za podršku. Jednom kada se instalira, ovaj program će početi da koristi vaš procesor, usporava vam računar i izaziva da se troši više snage.

Osoba za podršku je opisala Epic Scale kao “lak za uninstall” ali korisnici tvrde drugačije. Pojedini tvrde da im se uopšte ne pojavljuje u “Programs and Features” listi u Windowsu. U svom saopštenju za The Verge, uTorrent-ova matična kompanija BitTorrent je potvrdila da se ovaj program nalazi u paketu, ali oni tvrde da se instalacija ne događa bez pristanka korisnika. Oni u stvari poručuju da “nema tihe instalacije” i da su korisnici prihvatili da instaliraju ovaj program, ali ne negiraju da on koristi vaš procesor kako bi trećoj strani rudario Bitcoine.

Izvor: Engadget

Ja imam 3.4.2. a sto je najgore ne znam kada se update-ovao zato sto mi vec duze duze vreme nije ponudio update…

UT smara odavno, od 2.1 pa na gore krsina
ja koristim 1.8 cini mi se heheheh

no imate alternativu i to vise nego odlicnu, ja je koristim od linuxa jos, QBitTorrent, odlican je

Obicno mi je cpu na 0.9% kada nista ne radim, dok sam nekad primecivao da je na 15% - 20% i imam sta da vidim samo utorrent cepa :?

Za rudarenje bitcoina se koristi GPU, tako da mi ova vest deluje vrlo nelogicno. CPU nema s tim veze.

Ma ajd’ bre, ja imam 3.3.2, onu najnoviju podrzanu za mRatio i malo malo pa crashuje pri dodavanju torrenta. Vraticu se na neku raniju, ovo vec pocinje opasno da nervira, po neki put i dvaput za redom crashuje.

GPU je bese 5-6x brzi od CPU-a za rudarenje? Ni meni nije logicno, shvatam da je vecina glupa i samo klikce next/ok ali bre nemoguce da se nisu nasli od svih barem 1% koji je uslikao/snimio i pokazao da zapravo nije silent install.

Davno sam skinuo utorent i to neku staru verziju tj tada je bila nova i bila je 1000x bolja od ove sada nije prikazivala reklame uopste magnetni linkovi su radili normalno sada mi nesto sere tu,takodje i dizajn je bio mnogo bolji.

Edit: Kada je izasla ta najnovija verzija posto ja imam 3.4.2 a nisam nista apbedjtovao a program sam skinuo pre jedno 2 meseca.Koliko se secam u instalaciji programa je bilo nesto accept offer sreca pa sam procitao i klikno da ne zelim neku njihovu ponudu. Gde se moze proveriti da li je taj program za rudarenje instaliran?

Da, tako je.

Ja se secam da je uTorrent svojevremeno imao i 64-bitnu verziju. Uopste ne znam sto su odustali od toga.

Ja koristim na ppc macu i nemam nikakvih problema.

Послато са XT910 уз помоћ Тапатока

To za rudarenje jedino vazi ako prihvatite kada instalirate klijent, nego svi klikcu next ko blentavi pa i ne citaju.

U pitanju je rudarenje bitcoina za “charity” e sada da li jeste ili nije u dobrotvorne svrhe to nemam pojma.

Ipak bolje brisite klijent i menjajte ga za neki drugi, sto je sigurno sigurno je.

Predjite lepo na vuze ili qbittorrent i uzivajte :slight_smile:

Ista stvar je i kod mene uTorrent i ostale programe sam instalirao pre dva meseca(kad sam presao sa win 7 na win 8), od tada nisam niti jedan program updateovao svi su mi od 3.1.2015(zadnji update) kada sam i instalirao win 8, evo i sada gledam jedino uTorrent mi stoji verzija 3.4.2, datum instalacije 4.3.2015 ._. , na koju foru se updateovao nemam pojma…nabijem ga…

EDIT: A uveren sam da nisam prihvacao nikakav update…

Ma ja sam windows instalirao jos negde u Junu prosle godine… I od tada sam samo jednom prihvatao update utorrenta-a… Znam da vise cak nisam ni dobijao ponudu da uradim update…

2.2.1 i tacka

I ja ga nemenjam ali zbog statistike volim da vidim : Total Uploaded: 11,7 TB Total Downloaded 8,97 TB Total Ratio :1,308

Nego jel ima neki torrent klijent sa pristojnom podrskom za stream-ovanje?

Koristim utorrent client ne znam od kada i uvek azuriram, nisam primetio da mi jede vise od 2% procesora kada skida sa njim, svakako videcu da instaliram spyware … program i da vidim sta nalazi.