NINJA GAIDEN 4 Official Announce Trailer

Zanimalo bi me da cujem sta ti se ne svidja, makar u par crta. Ako bi da olaksas dusu. :laughing:

S moje strane ne znam ni dal cu probati. Jedan gameplay klip odgledao i zakljucio da nije za mene. Vibes were off, sto kazu deca.

1 Like

U suštini, iako su najavili da TN i Platinum zajedno rade na igri, ispostavilo je se da je u cijelosti zaslužan Platinum, a TN su samo nadgledali projekt.

To u ovom slučaju znači da su povukli velik broj mehanika iz vlastitih igara koje nemaju veze sa NG, tipa dodge offset, dugi air combosi, enemy step u zraku, napadi magnetizirani ka neprijatelju, instantni weapon switch, rage mode, clash tip parryja itd.

Mehanike su same po sebi vrlo dobro odrađene, ali prema nekim hardcore NG fanovima nema više tog jedinstvenog feela u borbi.

Po meni je i dalje prisutna srž NG-ja, a to su agresivni neprijatelji i naglasak na preživljavanje i učinkovitost umjesto stylish combosa.

Ako si igrao druge “character action” igre, a pogotovo bayonettu ili metal gear revengeance, onda će ti se vjerojatno i ovo svidjeti.

3 Likes

Evo, donekle je @Kazzy odgovorio na ono što sam mislio i izgleda da nam se razmišljanja poprilično poklapaju.
Iskreno, ova igra je komotno mogla da se zove Ninja Blade 2 (ili tome slično), jer sa Ninja Gaiden 1 i 2 zaista nema mnogo veze.
Razumem potrebu za evolucijom i uvođenjem novina, ali kada praviš ovako ozbiljan reset, ne stavljaš sledeći redni broj u nizu - već daješ novo ime i gradiš priču i mehaniku odatle.
Broj „4“ mi je, iskreno, delovao kao jasna sugestija da se radi o direktnom nastavku, ne o potpunom restartu serijala - i to me najviše i prevarilo.
Zamisli samo da se nešto ovako radikalno promeni u Battlefield igrama - gameplay i mehaniku ne diraš, samo osvežiš grafiku, priču ili šta već…

Što se tiče konkretnih zamerki, evo nekih koje su mi prve upale u oči (nasumičnim redom):

• nepotrebno ubrzano kretanje glavnog junaka

• nestanak žutih, plavih i crvenih „orbova“ koji su ostajali iza ubijenih neprijatelja

• D-pad je bio idealno mesto za brzi meni i izbor oružja / itema — sada to deluje konfuzno

• potpuno bespotrebno „lock-on“ zaključavanje sledećeg neprijatelja

• previše praznog hoda između talasa protivnika

• nema onih prepoznatljivih sanduka sa „iznenađenjem“ razbacanih po mapi

• i generalno, oseća se da je mnogo sitnih stvari koje su činile NG iskustvo jednostavno izostavljeno

Naravno, verujem da ima dosta igrača kojima se igra dopala, i to je sasvim u redu.
Ali da se vratim na početak posta - broj 4 nisu trebali da stave.
Ako već praviš ovakvu evoluciju i reset, daj mu i novo ime, a ne da koristiš staru oznaku za nešto što se oseća kao potpuno druga igra.

3 Likes