Nikkei: Kojima je zvanično napustio Konami, formira novi studio sa članovima KojiPro

Nikkei - Kojima has officially left Konami, expected to start new company with KojiPro members, in talk with SCE. http://www.nikkei.com/article/DGXLZO95184030W5A211C1TI5000/ …

Izvor: https://twitter.com/lifelower/status/676814269854318593

Prema sajtu Nikkei, Kojima je zvanično napustio Konami i očekuje se formiranje novog studija sa članovima KojiPro. Interesantno je i to što navodno vodi razgovore sa Sony.

Da vidimo šta će ispasti od ovoga :slight_smile:

Poznato je da je Sony kao “gazda” veoma pozeljan za rad. Ne namecu nenormalne rokove, i ne pokusavaju da pumpaju igre sto cesce, poprilicno su hands off, kako kreativno, tako i finansiski, nema puno uplitanja. Sa te strane, bilo bi logicno da radi sa njima, a cak i ako bi trosio ogromnu kolicinu novca, sam prestiz koji Kojima donosi je dovoljan da se na to zazmiri.

Ako ode u sony neće biti xbox i pc verzija igara na kojima radi :slight_smile:

^ Velika steta :smiley:

Ma, moći će i na pc da se igra, preko emulatora… Za jedno deset godina :stuck_out_tongue: :smiley: Couldn’t resist :smiley:

Elem, zavisi od razloga Kojiminih pregovora sa Sonyjem. Ako je da kofinansira, možda bude dogovor kao za SFV. Ako ne, jbg, bolje išta no ništa. Ne znam ko bi drugi trpeo finansijski, ali i po svakom drugom pogledu Kojimu. Mada, videćemo šta će ispasti od ovoga.

I jeste šteta, ne kapiram čemu taj sarkazam?

Najavljena saradnja sa Sony na novom IP-u, console exclusive

Wow, očekivao sam da će proći neko vreme pre ove potvrde, ali jok, odmah sutradan :smiley:

Well, da vidimo šta će biti od ovoga.

Kad je bankrotirao konami sad je na red malo da bankrotira i sony Kojima :devil

Pa opet dolazimo na isto. Konami ce izbaciti Metal Gear Solid koji ce biti dobar ali nece biti vise kao kad je Kojima bio, a Sony Kojima ce da izbaci lupam Titanium Armor Liquid koja ce biti online only metal gear like game, i bice (budimo realni) dumb as f*ck,a bice dizana u nebesa je to well, Kojima.

See the pattern? :smiley:

Meni je jako drago sto se vratio u PS tabor. Spas je u ekskluzivnosti, i za Sony i za talentovane developere. Nakon sto se otisnuo u multiplatform vode dovelo je na neki nacin coveka do otkaza, a Konami se potpuno izgubio i doveo sebe u provaliju iz koje ne moze da se izvuce.

Steta sto je Silent Hills bio koleteralna steta, ali Kojima mora ostati deo industrije. Takav covek se mora platiti suvim zlatom i zadrzati na sve moguce nacine. Bogu hvala da ima malo pameti u Sonyju da to uvide.

Nemam pojma zasto preceljujete Kojimu kad je za njega dr Shinji Mikami :woot:

Prosečan gejmer:

Kreće epic prolog i pola sata kasnije izlazi:
Sony Computer _Entertainment
A Hideo Kojima Game

_“OMG this game is a ****in’ GOTY 11/10”

10h kasnije u igri:
“Jel sam ja već prešao ovu misiju ili je ovo deja-vu?”