Danas je na Google I/O 2012 predstavljen ovaj extra tablet! Napokon je Kindle Fire dobio parvu konkurenciju ali mozda i iPad - ako se uzme cijena u obzir, naravno
Elem, evo sta nas ocekuje :
Display : 1280x800 IPS s Corning glass
Prednja kamerica 1.2 megapixela
Dimenzije : 98.5 x 120 x 10.45mm
HDD : 8GB ili 16GB
RAM : 1GB
SoC : NVIDIA’s quad-core Tegra 3 (moze jedan wauuu)
Baterija : 4325mAh
Naravno tu su : GPS, Bluetooth, 802.11b/g/n WiFi, Micro USB i nezaobilazni NFC
Senzori : accelerometer, magnetometer, gyroscope
A sad 2 najbolje stvari :
CIJENA : 199$ za 8GB ili 249$ za 16GB!
Odlično stvarno, pogotovo cena, samo me malo svrbi što nema zadnju kameru, ali ionako ko da bi išao po gradu i slikao sa gromadom od 7 inča ko neki ljomber. I druga stvar koja je zabrinjavajuća je cena u Srbiji koju će da drmnu ovi naši prodavci. Ako bude 200 evra kako bi i trebalo onda je ovo best buy, ali poznavajući naše trgovce, cena za slabiji model bi mogla da ode i preko 300 evra.
Ne verujem, sudei po cenama Galaxy Nexusa, koja je i kod nas jednako povoljan kao i na zapadu
Ne bi trebao da bude skuplji od 200e za 8GB model, a za te pare je onda vrhunska kupovina
Sve je to lepo, ali prodaja u Evropi samo u UK, posto je cela prica forsiranje striminga sa Google Play-a, osecam da ce biti lockovan za odredjena trzista a onda preostaje cimanje sa rootovanjem i ubacivanje sadrzaja sa strane na ionako ogranicenu internu memoriju. Nije ovo za nase trziste, samo nam se cini cena privlacna za hardware, ali koriscenje sadrzaja je drugacije zamisljeno…
Direkt od Google-a da se nabavlja ne ide, jedino neko da nabavlja preko grane, a takvih će sigurno da ima.
I ipak me zabrinjava ova integracija sa google play-om. Ne kapiram šta su time hteli da postignu, da tablet može da se koristi samo u podržanim zemljama ? Većina ljudi koji hoće ovo da kupe ne žele da se smaraju sa rootovanjem i ostalim zezancijama, pa ovo ima da odbije većinu potencijalnih kupaca. Ipak, ovo ima da prodrma tržište tableta i cene ima da padaju.
Ne vjerujem da ce biti sta od te integracije na taj nacin. Uostalom, Kindle Fire uopste nije imao Android Market pa su ga ljudi root-ovali i ubacvali Custom ROM i opet svi zadovoljni.
Licno, ovaj tablet dozivljavam kao super stvar za malo novca a svakako cu mu “dusu vaditi” a oni korisnici koji ne zele da root-uju ili da se zezaju oko takvih stvari neka kupe iPad.
Nidze sto mislis da nema nista od kupovanja preko Google Play Store-a? Mislim da je BiH podrzana za kupovinu dok za Srbiju nisam siguran - isto kao i za PayPal
Za BiH ne znam, a Srbija je do prošle godine bila podržana pa su je izbacili. Rekli su imaju kao neki problem i pokušavaju da ga reše, ali taj odgovor se vrti već više od godinu dana. Možda i ubace Srbiju ponovo, ko zna.
Da si mi blize udario bih te s iLopatom ! sala, narano
Jbg ukusi su razliciti. Tebi zbog prirode posla mozda vise odgovara iOS i iTelefon ali meni, licno, android prestavlja odlican OS za moje potrebe. Skidam kapu iOS-u za optimizaciju samog OS ali placati 20-30% vise za fakticki isti hardware samo zato sto ima jabuku na sebi i “i” - naaaahhh
hm, to je 7"? tesko da ce biti ispod 300e u trenutku kada se pojavi a za te pare (i manje) odavno moze da se kupi savrseno ocuvan ipad 2 koji ima dosta veci ekran a po ostalim karakteristikama jos se drzi… 8gb je zaista neozbiljno.
sve su to plastikaneri koji su daleko ispod apple kvaliteta. isto vazi i za telefone ali oni imaju mnogo vece ekrane nego iphone, potpuno suprotno. neki bi rekli da je apple savrseno pogodio dijagonale. androidi traze sansu u odbojnosti prema i-svemu i sa drugacijim dimenzijama. jos da su cene malo nize, srazmerne njihovom (ne)kvalitetu…
Ne znam. Ja sam licno tablete zaobisao u sirokom luku. Mogu svi da pricaju sta hoce, i licno dolazio sam u iskusenje da kupim, ali realno za moje potrebe…tablet je nepotreban.
Mozda je on nekoliko stvari u jednoj, i sta znam, ali ako bi mi ikad trebalo nesto slicno, pre bih kupio netbuk, nekako mi bolje dodje, iako su netbook-ovi veci i tezi, sto je normalno, ali ja ni tab ne bih nosio u dzepu zbog velicine, tako da onda isto dodje. Ali i ukusi su razliciti i potrebe se razlikuju, ja bih pre neku od prenosnih konzola uzeo (citaj Vitu, jer 3ds ne vredi, a psp vec imam. iako nema naslova, doci ce )
E sad da su tableti dobar izum super je, i bas mi se svidjaju performanse ovog. Ali mogli su da ubace neki slot za vecu memoriju, jer jeste 8gb ok, ali opet, samo je to, “ok”, a doplata od 100 dolara, kod nas verovatno evra, za 16 nije vredna u startu, lakse je ko se odluci za vise da dokupi.
Ipak mi ne ispada ovaj tablet to to. Nema zadnju kameru (jes’ da mi ne treba kamera na tabu, ali mozda nekad zatreba za nedaj Boze :D) i ceo taj telefonoliki izgled, kao malo veci telefon je no. Interface je kao sa Galaxy Nexus-a, ne kazem da je to lose, ali to je za telefon, a ne za tablet. I onda taj Google Play. Sta ce od njega da naprave ko zna, verovatno i nisu stavili vise memorije ili prosirivu memoriju zato sto hoce da sve ide preko oblaka i samim tim su sebi ugasili prodaju ovog taba u third-party zemljama koje nemaju taj play. Neki ce i da kupe i da se zevzece sa rootovanjem i ostalim, ali let’s face it, 8 GB je (previse) malo, a 16 GB, to je vec ok, ali brzo se to napuni serijama i HD filmovima.