{MT} Overwatch

Evo džaba šminke:

Stavio me sad na silver 2, sticu najkasnije sutra do gold…

Koji competitive queue igrate? Role ili ovaj drugi gde svako bira sta hoce? Sinoc sam igrao malo i bad je hardcore :grimacing:

Ako imate neki yt kanal za tips and tricks i aktuelnu metu da preporucite bio bih zahvalan.

Role Queue, jer imaš bolje šanse da neko radi koliko toliko dobro svoju ulogu u nižim rangovima. Open queue je pakao ako su svi u timu dps bez tenka a protivnički tim ima koliko toliko sklopljen tim.

Ovo je dobar kanal sa dosta informacija, baci pogled na ovaj video, jer Kiriko je nova, i dosta će ljudi igrati, pa vidi kako ostali heroji idu u tom paketu.

Pošto Kiriko u Role Queue još nije dostupna, meta je sledeća: što se tiče tenkova, Zarya je mama trenutno, prolazi kroz protivnički tim k’o laser kroz sir. Ako je jedan od hilera Lucio, onda još dobija na brzini. Dakle, kombo Zarya (tank), Lucio + Baptiste (support) a od dps Tracer + Souljourn ili Tracer + Sombra. Generalno, svaki dps heroj sa dobrom mobilnošću može ići u ovaj paket, kao Genji, čak i Soldier 76.

Uglavnom, kad god vidiš Zaryju u protivničkom timu, gledaj da budeš heroj koji može lako da joj utekne. Ima dosta guideova na YT, ali najvše zavisi koji ti se heroj sviđa i vidi šta kažu. Realno, ako si JAKO dobar sa nekim herojem ili one trick, meta onda nije toliko bitna jer umeš da izvučeš najbolji value iz njega i pariraš protivničkom timu.

Dobro je da OW2 teži izbegavanju hard mete, i da sve ide u pravcu mini meta koje su pre svega mode ili map orijentisane.

Izbaci me sam iz igre i nepusta me da se vratim u mec, i igram narednih 15min, i sigurno mi to ubaci u loss, bruka!

Hm, ako te je server izbacio, onda ni nema Rejoin Match opcija, zar ne? Mislim, onda nećeš biti suspendovan 10-15 minuta i penalizovan.

ima, ali pisalo je da sam suspendovan ili banovan 15 min.

Ah, baš bezveze…

2 Likes

Sinoc sam se malo ustosio kao Zenyatta. Navodno je Anna isto dobar izbor ali nisam se snasao.

Sa Baptistom sam isto odigrao koju partiju i solidno sam se snalazio.

Uzeh i battle pass. :grimacing:

1 Like

Odigrao sam dosta partija i stekao sam utisak da su novi heroji previše broken dok su neki stari uništeni (Reaper npr). Ona Junk Woman il kako se zove već je nešto najgore što sam video u igrama u zadnje vreme…

ima i dobrih reapera, ja uopste ne volim reapera kad vidim.
I meni je junk nekako pi.
Koji je mejl overwatchu, tacno cu da im pisem, desavalose nekoliko puta, kada je scena bas da se vodi borba ko ce da pobjedi, meni blokira slika ka da ne pomeram mis i samo onako stoji, ovo mi se desava samo ovde.
Tako sam izgubio nekoliko partija.

Reaper je ok izbor ako u timu imaš Lucia da ga ‘ubrzava’ jer je dosta trom i treba što pre da smanji distancu kako bi mu protivnici došli u domet. Odličan je da melje Winstona. Na kontrol mapama kontam da može biti najupotrebljiviji, možda i za push. Moira + Lucio + Reaper su osnova za ‘zombie comp’. Reaper bez Lucia trenutno slabo ima efekta.

1 Like

Zen + Ana ili Zen + Baptiste je dobar kombo. Zen je spam damage heroj i njegov heal nije dovoljan za ceo tim, tako da je najbolje sa njim da bude neko ko dosta dobro healuje (Ana ili Baptiste). Dosta ljudi Zenyattu igraju kao dps heroja jer njegov discord orb + secondary fire je ludilo. Ali pošto je spor, treba i njega neko da pazi. Ako se Tracer ili Sombra okome na njega, ćaolina. Generalni tip za njega: gledaj da si blizu drugog supporta da ti priskoči u pomoć. Svi ostali healeri mogu manje više lakše umaći (i Ana nije nešto brza, ali ima Sleep Dart da uspava metu na nekoliko sekundi dok ne utekne) kada se nađu pod paljbom.

1 Like

prelep osecaj kad sa pharahom ubijes zen :money_mouth_face:
evo opet me izbaci, ali mene je pustilo da se vratim, pa je izbacilo drugog igraca i njega nije pustilo, i onda igras 4v5, bruka.

Prvo me vratio na Gold 2 a upravo sad na Platinum 5. Poslednji patch je malo popravio ranking sistem, i trebalo bi svi da vide poboljšanje u odnosu kako ih je igra plasirala u odnosu na OW1 ranking.

4 Likes

koji si heroj, daj savete itd, cestitam!

1 Like

ziv nisam gde ce mene da metne, samo da dobijem internet od ponedeljka :smiley:

1 Like

Ovo je Support role, uglavnom gledam šta “kolega” healer uzme pa onda ja u odnosu na to izaberem da se bolje upotpunimo.

Ako je drugi healer:
Mercy ili Brig igram Ana/Baptiste/Zen.
Lucio onda igram kao Ana ili Baptiste
Moira ili Ana igram kao Lucio

Smotan sam sa Mercy i Moirom, tako da ih uopšte ne igram.

1 Like
1 Like