Odigrao sam malo, sat vremena pre posla, nisam izdrzao.
Vecina je verovatno odgledala intro koji je bio u apsolutno svim trejlerima, tako da nije bilo nikakvih iznenadjenja sa lovom irvasa i borbom protiv trola - jako je nezgodan, nemojte olako da ulazite u fight. Klinac ima aktivnu uogu u borbi jer moze strelama da odvlaci paznju. Za draugare mi nesto nedostaje finishing. I pored nekoliko poteza - light, heavy attack, bacanje sekire i izbegavanje, borba pomalo deluje rudimentarno i nedovoljno divljacki za GoW bez komadanja neprijatelja. Pretpostavljam da ce kasnije ubaciti razne finishing moves animacije jer je ovo tek tutorial.
Pocetak je jako spor, oseti se tezina u svakom pokretu Kratosa, koji u kontrastu sa sinom izgleda jos gorostasnije. Closup 3rd person kamera je iskoriscena na najbolji moguci nacin, nije samo prosta promena perspektive jer je mnogo paznje poklonjeno kretanju i animaciji. Takodje, nema mnogo mrdanja van glavne staze osim da pokupite neki svetleci item ili health boost.
Muzika je toliko epska da sam se najezio. Soundtrack je bukvalno na nivou najvecih filmova u istoriji. Jedva cekam da cujem dalje, obozavam skandinavske etno tonove, Wardruna mi je jedan od omiljenih bendova. Uopste, zvuk je maestralan. Ako uspete da ga uopste cujete od urlanja konzole, za sta preporucujem sto bolje i zatvorenije slusalice.
I nekoliko tehnickih detalja. Skinite prvo obavezno 1.01 update, jer daje opcije za performance/resolution na PS4Pro. Iako ne izvlaci uvek 60fps, performance mod je no brainer jer je razlika u fluidnosti znacajna a i dobija se pixel perfect 1080p, bez naziranja ivica. Nisam siguran koja bi onda bila svrha resolution moda za 1080p korisnike osim hvatanja screenshotova. Ali ne mogu ipak da prezalim sto ovo ne igram u HDR modu na 4K tv-u, iako je jako lepo sto su otkljucali framerate i konacno imam utisak da se investicija u midgen isplacuje.
Moze se desiti da vas TV prikaze umanjenu sliku, resenje je jednostavno, idite u PS4 settings i pronadjite opciju display area koju treba samo da prisirite do ivica, ne morate cak ni da izlazite iz igre. GoW je jedina igra na koju sam naisao, koja je imala ovaj problem… Nije bas pohvalno za Santa Monica tehnicki tim. Grafika je doduse fantazija. Na detaljnosti tekstura pozavidece i najokoreliji PCMR igraci, a downgrade svetlosnih mapa i shadera je omogucio da one dodju vise do izrazaja.