Monster Hunter Rise Coming to Current-Gen Consoles and Game Pass in 2023

2 Likes

Nemoj da pricas! Bukvalno ovih dana krenuli da obrcemo jos jednu turu MHW – prvo krenuo luka s cekicem, pa onda i ja (s puskom), jer me samo mami dok ga gledam kako se zabavlja.

Sta sam video od Rise mi nije delovalo toliko impresivno ko World, al ako stvarno stize na Gamepass jedva cekam da probam.

Monster Hunter World mi je od jedne prekomplikovane, cudne igre izrastao u jednu od najomiljenijih igara ikad. Sasuo sam kumulativno preko 250 sati u lov na azdaje.

2 Likes

Rise samo graficki ne izgleda dobro kao World, ali je igra takodje prepuna contenta i fenomenalnog gameplaya

1 Like

Ovo će biti 4K/60 na novim konzolama i PCu. Ne znam da li će išta ugradeovati od grafike, verovatno PC port sledi.

1 Like

Spominje se 20. januar 2023.

znam ali bez cross save bice bas glupo za nas koji imamo 100-200-500h…

Lol, izbrisali su tvit, znači istina je, malo se zaneli.

auu, sad moram 2 razlicita save da igram.
Znaci 170h na switchu pada u vodu :sob:

1 Like

2 Likes

E baš sam se obradovao na vest juče.

Taman mi bilo žao što sam se zasitio worlda, jer ipak recikliram iste mape i živine po treći put. Mislim da će se i luka raspametiti kad čuje. Sad samo treba sačekati dva meseca.

Gledam sinoć recenzije Risea u pripremi, dosta su promena uneli. Grafički je igra solidno slabija, baš vuče na mobilni fazon. Ne znam dal su zato i mape jednostavnije pa neće biti onih environmental traps fora ko u Worldu.

Takođe me blago brine stroga podela questova na solo i multi, mada kako čitam to mu u praksi dođe više kao sekcija s tutorialima i onda ‘prava’ igra, gde iako piše da je za multiplejer možeš komotno solo sve da prelaziš. Bar se nadam. (na kraju krajeva, tu je kolega @xX8Lampard8Xx da razjasni sve nedoumice)

Posle čekića, velikog mača i heavy puške, mislim da ću sledeće probati switch axe. Uh, jedva čekam.

U MH Rise imas Village i Hub questove.

U prevodu - Village (single player), HUB - (multiplayer i teži su) njih možeš i sp i mp da igraš.

E onda u sunbreak da ti ne pričam, ima toliko toga da nije normalno…

1 Like

Veći mi je hajp za MHR nego za ragnarok ili callisto protocol. Šta mi se dešava.

2 Likes

To je normalno iz moje perspektive. :rofl:

1 Like

MIslim da je razumljivo. Pogotovo kada se o te dve igre radi. Prva je iako vrhunska, ipak je more of the same, nije bas neka hajp masina, osim ako bas nisi zaljubljen u taj svet i pricu. Kao sto je Horizon 2 bio. A Callisto isto, em ima tehnicke probleme, em moras biti fan survival horora.
Dobro je imati neku igru na horizontu kojoj se covek raduje. Ja ceo zivot cekam neku igru. :laughing:

2 Likes

Ja sam probao MHW i ništa mi nije bilo jasno. Jako škrta igra prema novim igračima, sa malo smernica šta treba i gde raditi. Posebno što je obimna pa brzo postane sve konfuzno i frustrirajuće.

1 Like

Ja mislim da je sa MH generalno fora da ta a ne može da se ‘proba’ kao što je to slučaj sa 99% igara.
MH zahteva vreme, koje si svestan da ćeš uložiti lutajući i ne znajući šta da radiš, ali ako ti se svidja koncept treba pregurati prvih 20-30-40h i posle imaš igru koju ćeš narednih 10 godina uvek moći da igraš i svaki put će ti biti zabavno.
Meni se oduvek svidjao koncept ali moj prvi susret sa MH je bio kao i tvoj verovatno, pre 10 godina Monster Hunter TRI na Wii U. Tumarao po selu, nisam znao šta treba da radim.
Tek sam sa world dao pravu šansu i isplatilo se baš baš, World+Iceborne i Rise+Sunbreak sam spucao 1000h i to 99% vremena sam. Mogu misliti kako bi bilo da imam ekipu koja zapravo želi da uči i posle da grinduje.

Takodje ono što MH ima a skoro nijedna igra nema je tolika raznovrsnost. Bukvalno kada promeniš oružje, kao da upališ komplet novu igru, sve je drugačije. A to nije slučaj ni sa jednom drugom igrom.

Ja sam srećan što sam i sebi i MU dao šansu jer znam da uvek imam šta da igram.
Ne znam da li postoji igra kojoj bi se nakon 170h na switchu radovao što izlazi na Xbox i svestan sam da ću sve od 0. Ali nema veze, to je Monster Hunter, ionako planiram da utučem 400-500h lagano :slight_smile:
A od ukupno 14 oružja, ja znam da igram samo sa 6. :slight_smile:
Ostale gotovo da nisam imao vremena da probam.

1 Like

Uh znam tačno šta hoćeš da kažeš. Isto mi baš pre neki dan rekao kolega na poslu, jer ga vrbujem da proba još jednom. Meni takođe igra kliknula tek iz drugog pokušaja. Siguran sam da gomila ljudi odustane posle par sati, iako za mhw čak kažu da je najpristupačnija igra u serijalu.

Igrajući kampanju drugi i treći put, bilo mi lakše da vidim koliko igra zapravo pokušava da prenese znanje, do tačke gde prosto smeta koliko stalno iskaču pop-up poruke od više stranica. Novom igraču je to information overload, treba vremena da se stvari slegnu, a priroda igre je takva da ti skoro sve te informacije trebaju kako bi uopšte doživeo normalan gameplay loop. Nezgodna situacija.

Novim igračima maltene treba nekakav gaming buddy da sedne s njima i organski sve objasni i odgovori na pitanja. Sigurno bi ljudima već posle pola sata sve bilo jasno, samo kad bi imali nekog da im kaže šta je bitno a šta može da se ostavi za kasnije.

Ja pošto sam tvrdoglav i nije me mrzelo da odgledam nekoliko youtube klipova sam vremenom skapirao dovoljno da otkrijem magiju, al jasno je da je prag pristupačnosti i dalje dosta visok.

Da dodam još, puno je i do toga koje oružje odabereš – kod mog prvog pokušaja, patio sam se sa longswordom i bilo mi jednako konfuzno i dosadno da igram. Kod drugog pokušaja sam uzeo hammer, spala mi mrena s očiju, never looked back. :upside_down_face: :hammer:

Esej napisah.

2 Likes

Nego jel zna neko dal ce i Sunbreak ekspanzija biti deo gamepassa, ili ce morati da se kupuje? Kazu samo ‘dolazi tokom proleca’, nije bas jasno.

1 Like