Miš i tastatura uskoro na XO

Ovo bi bio killer feature, pod uslovom da razdvoje igrace na one koji igraju na dzojstiku i na one koji igraju na misu i tastaturi…
Plus MOBA igre napokon na konzolama? Hoce Dota ostati PC exclusive, ili je dobijamo i na konzolu. What ya’ll think?

Interesantno :slight_smile:

Izasao je, jucer-prekjucer slagat cu, Path of Exile besplatno na XO.

Definitivno smanjuju gap izmedju konzola i PC-a.

Procitao sam negde da cemo uskoro moci igre sa naloga da saljemo kao gift, jel ima neko informaciju kad ce krenuti ovaj servis?

Sumnjam da ce to da puste, zbog prodaje igara :smiley:

Interesantno je ovo za mis i tastaturu. U nacelu sam za, ali ne znam kako ce se odraziti na joypad-only igrace koji ce biti masakrirani online.

1 Like

Taj gap je cista glupost, bilo je strategija na 360-3 i radile su odlicno. Malo treba da se navikne na kontrole, ali posle toga samo udri…

A brate, mis na 30fps… Dovraga, eto da je i stabilnih 30fps, vec ide ispod. Ne mozes disat od stutter-a i input lag-a :smile:

Koliko su najavili, biće razdvojeni korisnici sa k/m i kontrolerom, sa tim da će biti i opcija koji hoće crossplay. U Gears 4 je tako podešeno, da X1 igrač može da bira sa kojom grupom hoće da igra.

Za neke igre, poput Minecraft ili Forza je nebitno koji input se koristi jer sam gameplay nije zavisan od toga, nego je više lična preferenca.

Podrška za miš takođe može da obezbedi određeni tip igara da bude objavljen i na X1, poput tek objavljenog AoE 4 do PUBG i sličnih MMO i RTS igara.

2 Likes

To bi onda bio gamechanger.

Mike Ybarra:

Keyboard and mouse support is definitely coming. We have to be very smart in how we do that. We’ll leave it a lot to the developer choice.

So a lot of people, they tweet me and say “you can’t do this because of fairness,” and we understand that. We run two platforms: the Windows platform and the Xbox platform. And so, when we bring keyboard and mouse, we’ll coach developers to say: “Look, you’ve got to think about your multiplayer pools.” If you have a competitive game, people probably are going to want the choice to say “I’ll play with other keyboard and mouse people,” “I’ll play with only controller people,” or “you know what, I’ll play with any of those.”

So you’ll see our first games supporting keyboard and mouse soon. I can’t announce what that is, but soon. And then, based on developer interest, they’ll choose to do keyboard and mouse going forward. Or not.

https://www.razer.com/campaigns/keyboards-mice-xbox-one

1 Like

Sta znam, nacelno sam i za, i protiv. Za, jer ce developeri sagledati to kad prave RTS, pa eto i MOBA igre. Neko pomenuo gore, strategija vec ima. Ima ih, al u manjem broju i definitivno se ne mogu sve igrati, i opet je lakse i prirodnije uz tastaturu i misa. Takodje, citao sam da planiraju da spoje PC i Xbox multiplayer, ne znam koliko je to pouzdano, ali ako to budu uradili mis i tastatura ce biti must have ako cete FPS igrati protiv PC igraca.
Protiv sam jer eto, meni je konzola oduvek znacila dzojstik i opusteno igranje iz fotelje, zato ih i kupujem, i ja ovaj feature ne verujem da bih koristio. Uz to, tanka je granica kad ce ljudi sa tastaturama probiti tu zastitu i ulaziti u igre sa ljudima sa dzojsticima, mislim da je svako ko duze igra to pomislio, ljudi su cudo. PUBG Mobile koji se igra na PC-ju je cist primer, ja iskreno ne vidim zabavu u tome jer je prelako pobediti, ali vidim pune igraonice klinaca koji to rade, iako imaju i dobre telefone na kojima bi pikali.

1 Like

Biće razdvojeni igrači na kontroleru i oni koji koriste miš tastaturu.

1 Like

Mislim da je to otislo to far, igramo da bi se zabavili. A polemika o tome jel M+T ili Dz… nema toliko veze koliko da onaj sto gubi ima razlog da place da je to zbog toga i da krivi nekog drugog. Gledam kako ljudi igraj ovaj Batt.5 kad sam krenuo bio sam topovsko meso…nisam znao gde je levo na mapi a i kad se desi da imam nekog ispred sebe od srece i uzbudjenja kad krenem da pucam kao na veselju dok okvir ne ispraznim …Naravno u nebo :wink: Posle par dana sad sam dosta bolji igrac,naucio mape KD 2/1 ocu reci Iskustvo je majka znanja. Mada kad gledam kako neki ljudi igraju to je umetnost njima M&T nisu potrebni.
Primer @ninja kad igra Titanfall 1 i 2. zamislite sta bi radio sa Misem i Tastaturom ?? Isto sto i sa Dz verovatno jer igra mu lezi i kao riba u vodi je. Jednostavno je do Coveka a ne do Opreme.

4 Likes

@ninja sa mišem ne bi znao gdje udara, nije nikad igrao na PC. U suštini to za nas ne bi promijenilo ništa, ja bih bio bolji a on gori, rezultat status quo. :stuck_out_tongue:

2 Likes

I dalje će ovo biti dostupno ako developer omogući za svoju igru. Sistemski su miš i tastatura podržani, ali neće raditi u igrama ukoliko developer ne aktivira tu opciju. Sledeće je da igra ima razdvojen multiplayer na one sa kontrolerom i one sa m/k, ili ako neko želi može da uđe u mečeve koji podržavaju oba načina upravljanja. I dalje je samo opcija na igračima je da se opredele šta im više odgovara.

Ali opet ce kako neko rece vec, neko naci opravdanje za svoje neznanje u samoj igri. Jebo servere, mesaju sve sto posto, ne mogu ja biti tako los. to sigurno ovi sa tastaturom i misem su u nasem lobbyju.itd

on the other hand, otkako sam presao na konzole, pipnuo nisam nijednu FPS igru niti strategiju kojih ionako ima malo. generalno nisam pipnuo FPS jer mi je zanr dosadio ali ne mogu reci da nisam hteo da odigram par igara, ali prosto ja dzojpad i FPS ne idemo zajedno iako se bavim gejmingom u zivotu vise godina neg sto se ne bavim. Za takve ljude ce ovo biti pun pogodak.

Sve je stvar navike kada su u pitanju načini na koji se igra igra. Recimo ja sam dugo godina igrao FPS na m/k varijanti i kada sam pokušao da igram FPS na konzoli sa kontrolerom, to je bio pakao. Nisam jednostavno mogao da se naviknem u startu, a da ne govorimo o mogućnosti da pogodim protivnika. Prvo je palo smanjivanje osetljivosti, a onda prilagodjavanje i na kraju je sve čučnulo na svoje mesto, posle predjenih 2-3 igre u SP varijnati.

Danas kada bi probao m/k kombinaciju, verovatno mi ne bi bilo teško da se vratim, ali osećam da mi ne bi prijalo u toj meri igranje kao sa kontrolerom. Davno sam se odvikao od sedenja dok igram igre i jednostavno volim da se zavalim u krevet i bežično da peglam igre. Sa godinama se čovek navikne na komfor i postane lenj za neke stvari.

Što se tiče uspešnosti u FPS MP igrama, ovo je stvar koliko umeća, toliko i taktike. Ko bezglavo juri, on je jednostavno meta, ko nema ispravnu putanju i ne poznaje mape, opet je na neki način meta. Samo uz duže igranje i trening, odnosno sticanjem iskustva, dodje se do boljih rezultata. Generalno ovo je isto sa bilo kojom drugom stvari sa kojom se bavimo u životu. Ono što smo prvi put krenuli da radimo, neće biti uspešno kao posle 100-tog ili 1000-tog puta. Što se mene lično tiče, neka dodaju m/k igranje na konzolama, ko je dobar igrač i ima taktički prilaz igri, on će uvek biti u vrhu, nije bitno sa čime igra, a ko drugačije radi, odnosno kao u čuvenoj pesmi “Ko igra za raju i zanemaruje taktiku , završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku” :slight_smile: