Miš i tastatura na XBOX360

Znam da sam negde čitao da može (možda čak i na ovom forumu) al nisam uspeo da nađem… Povezao sam moj Logitech bežični komplet (tast. + miš) preko onog USB receiver-a na Xbox i radi mi u dashboard-u i mišonja i tastatura, ali u igrama neće. E sad čuo sam da određene igre podržavaju, a neke ne? Jel zbog toga ili mora da postoji i neki dodatni adapter da bi u igrama radilo. Pre svega me čisto informativno zanima, na kutiji igram uglavnom FPS, vožnje i sportske simulacije pa mi i nije toliko potrebna ta opcija, ali ako radi možda bih ovom spisku dodao i neke RTS-ove, koji su prava noćna mora ako se igraju preko joy-a…

koristio sam vise puta tastaturu za unos teksta (kodovi za gold, sifra za msn, live passport, poruke prijateljima)

ali mis ? kazes u dashboardu ti rade i mis i tastatura, kako tacno radi mis ?
meni jok, nista se ne dogadja kad ga ukljucim…

sto se tice igara, koliko ja znam, ni jedna ne podrzava misa i tastaturu za igru, i ako je tehnicki moguce (na starom xbox-u je bilo zabranjeno koriscenje eventualnog misa i tastature od strane microsoftva, na 360 nije, ali i dalje nema igara koje podrzavaju)

moguce da neka igra i podrzava, nek me ispravi neko ko zna bolje, al ako i ima, to je jako jako mali broj igara.

a RTS-ova se svakako neces naigrati na boxu, tako da batali taj pos’o :slight_smile:

Potrebno je da imas zicni kontroler za Xbox. Prvo ustekas kontroler da adapter ocita s/n, zatim istekas kontroler i pristekas tastaturu i misa. Radice ti u svakoj igri, jer taj adapter ustvari emulira kontroler. PS koji adapter imas?

Nemam nikakav žični adapter. Samo sam uštekao USB reciver (kao što rekoh imam bežični komplet tast. + miš) i radili su u dashboard-u. Na mišu je radio levi/desni scroll (ne onaj up/down) tako što su mi se pomerale one stavke u menijima. A preko tastature radi unost teksta i sve ostalo. Šta ti znači to “s/n”? I na kakav to kontroler tačno misliš?

Izvini u brzini sam pogresno procitao. Mislio sam da imas poseban adapter, koji sluzi za povezivanje tastature i misa na box. On funkcionise tako sto iscita seriski broj tvog kontrolera i onda ga emulira. Cela stvar izgleda ovako.

Hehehe zgodno… Jel ima ta stvarčica da se kupi kod nas?

Nisam cuo da kod nas ima da se kupi. Meni je lik doneo iz Nemacke za 40e. A evo i nekog mog iskustva. Adapter sam testirao na nekoliko FPS igara i utisci su sledeci. Sami FPS naslovi su maksimalno pojednostavljeni autoaimom i prilagodjeni su za igranje na kontroleru. Takve igre igrati sa misom i tastaturom ti dodje kao neka zajebancija. Imao sam utisak kao da su igre pravljene za retarde jer nema pravog izazova, a i nije posteno u multiplayeru tako igrati. Naravucenije FPS za xbox je najbolje igrati na xbox kontroleru. RTS nisam probavao iz razloga sto ne posedujem ni jedan naslov ovog tipa za box, a i nema neki izbor. Ono gde prednosti posedovanja ovog adaptera dolaze do izrazaja su arkadne i borilacke igre, gde je u nedostatku pravog hori sticka, tastatura mama. Napominjem da bi cela stvar funkcionisala neophodan je ZICNI kontroler za xbox.

OMG moram to da ti ukradem :smiley: … zzm se , da li bi prodao . i da li imas isti ovaj model ili neki drugi javi mi se na PM ako si zainteresovan(da ne punimo thread off-topic-om :slight_smile: .