Mirror's Edge

Oke, demo je na Marketplaceu, skidam ga, 1006 Mb. Javim utiske. Malo sam skeptičan kakvo je izvođenje, ali vidim dosta pozitivnih utisaka ljudi koji su demo već probali.

Odigrah ga jedno sat vremena i glavno zbog chega sam se plashio, nedostatak poshtene fizike, jer cela igra je u tome i umesto shto su se potrudili oko imidza i produkcije, mogli su prvo da urade fiziku a onda da grade igru oko nje. Problem je u tome shto je glavni lik previshe lak i imash osecaj da upravljash lutku a ne zenu, pa je isto tako i pogled kao da si od papira, sve se krece bez inercije. Da su to uradili kako treba, igra bi bila vrhunska.

Evo odigrao tutorial. Sve u svemu, ok su kontrole, treba malo vremena da se čovek uštosi i počne da razmišlja logikom runnera, i onda dođu stvari na normalu. Taj deo (tutorial) je veoma zanimljivo urađen, počinje od step by step praćenja cure koja vas “trenira” pa do naslućivanja šta je uradila i kako je rešila prelazak prepreke.

Igra obećava, jako lepo izgleda i vidi se da su tome dosta pažnje posvetili. Vizuelno je jako impresivna i nisam primetio ništa što bi mi smetalo ili da je nedorađeno, kako tehnički tako i grafički.

Muzika je više nego ok i tempirana je a la Half Life u skladu sa akcijom.

Sve u svemu, trebao bih više vremena provesti sa igrom da bih potpuno ušao u trip prelaženja prepreka i navikao se na perspektivu i osećaj prostora.