Microsoft gasi Mixer servis, novo partnerstvo za xCloud streaming Xbox i Facebook gaming/Instagram

Ultimately, the success of Partners and streamers on Mixer is dependent on our ability to scale the service for them as quickly and broadly as possible. It became clear that the time needed to grow our own livestreaming community to scale was out of measure with the vision and experiences we want to deliver to gamers now, so we’ve decided to close the operations side of Mixer and help the community transition to a new platform.

Sve je objašnjeno u članku gore, sa posebnom stavkom:

In the meantime, we will continue to invest time, energy, and resources to bring Project xCloud to global scale through Azure. We’re always testing new features and learning, and we’re excited to explore further as we look to debut click-to-play scenarios within the Facebook Gaming and Instagram communities.

Hm, pokusavam da shvatim sta to znaci za mene ili gaming, ali mi ne ide, i pored bombasticnih izraza. Shvatio sam samo da nisu dostigli 2 milijarde koja je zvucala kao bas lepa i okrugla brojka na slajdovima za top menadzment, da je Twitch bio prejak, a sada se sa Facebookom nadaju da ce “dva losa” ubiti Milosa… ili ipak ne. Zapravo jedina stvar koja me donekle raduje u ovakvom jednom nesvetom partnerstvu i koja je moja prva asocijacija na Facebook i gaming, je sto Facebook poseduje Oculus, a MS nema i za sada ne planira svoje VR resenje, pa se prava buducnost mozda krije na drugom mestu i nekako mi ovaj dvojac gravitira jedan ka drugom. Nemam 12 godina i ne igram Fortnite pa me generalno bas briga za strimere, a tek za Instagram, ali me prilicno tangira sve vezano za VR. Ko zna…

In other MS news… Teams pokusava da postane Viber? :thinking:
Microsoft Teams now available for personal use as Microsoft targets friends and families - The Verge

Pa izgleda da Mixer nije dostigao potrebne brojke u korišćenju da bi bio servis koji ide uz xCloud i Game Pass na način na koji su se nadali.

Sve vezano za streaming preko Facebook gaming/Instagram/WhatsApp mreža nije nešto posebno interesantno nama, ali se radi o sledećem: vidiš na Instagramu da neko strimuje Halo, tebi se igra, pritisneš dugme i počneš da ga igraš. Ili ti ja pošaljem invite preko WhatsAppa da igramo zajedno Gears of War u co/opu, ti prihvatiš invite i igraš GeoW u appu.

Da li smo mi primer nekoga ko bi ovo koristio na ovaj način? Verovatno ne, ALI postoje milioni ljudi kojima bi ovo bilo više nego ok. U nekim regionima su ove socijalne mreže mnogo više od pukog gledanja fotografija hrane i domaćih ljubimaca.

1 Like

Eh, kad bi tako prosto i korporativne marionete umele da objasne. :smiley:

[quote]Ili ti ja pošaljem invite preko WhatsAppa da igramo zajedno Gears of War u co/opu, ti prihvatiš invite i igraš GeoW u appu.[/quote[

Htedoh da kazem “mislis preko MS Teams-a” ali vidim da je i Whatsapp-ov vlasnik FB… dobro su se umrezili. :slight_smile:

Isplaćeni u fulu, odbili facebook i verovatno se vraćaju na twitch. Uzeli desetine miliona za ni godinu dana na mixeru, najbolji mogući dil su dobili.

2 Likes

Evo sad je zvanicno.

B92: Gejmer dobio otkaz: Zaradio 30 miliona, a platforma se ugasila http://www.b92.net/tehnopolis/gejming.php?yyyy=2020&mm=06&nav_id=1700139