Maksimalan nivo detalja u Batmanu, Witcheru 3 i Project CARS samo na GeForce karticama!


Nvidia je ovih dana u žestokoj ofanzivi – kompanija je prvo predstavila vrlo impresivne grafičke kartice GTX 980 i GTX 970 a sad je i najavila da će tri buduća velika hita najbolje raditi na njihovim GPuovima.
Konkretno, radi se o igrama Far Cry 4, Assassin’s Creed: Unity, Batman: Arkham Knight, Project CARS, The Witcher 3: Wild Hunt i Borderlands: The Pre-Sequel koji će svi imati grafičke efekte koje ćemo moći da vidimo samo na GeForce karticama. Konkretno, Batman: Arkham Knight podržavaće Turbulence, Environmental PhysX, Volumetric Lights, FaceWork i Rain Effects a Project Cars imaće Turbulence, PhysX Particles i proširenu podršku za 4K rezoluciju.
Evo uostalom i kompletnog spiska:
Assassin’s Creed: Unity – HBAO+, TXAA, PCSS, Tessellation
Batman: Arkham Knight – Turbulence, Environmental PhysX, Volumetric Lights, FaceWorks, Rain Effects
Borderlands: The Pre-Sequel – PhysX Particles
Far Cry 4 – HBAO+, PCSS, TXAA, God Rays, Fur, Enhanced 4K Support
Project CARS – DX11, Turbulence, PhysX Particles, Enhanced 4K Support
Strife – PhysX Particles, HairWorks
The Crew – HBAO+, TXAA
The Witcher 3: Wild Hunt – HairWorks, HBAO+, PhysX, Destruction, Clothing
Warface – PhysX Particles, Turbulence, Enhanced 4K Support
War Thunder – WaveWorks, Destruction
Naravno, deo ovih efekata biće dostupan i na AMD karticama, ali većina ostaje Nvidia ekskluziva. Predlažemo i da kliknete na slike koje prilažemo a koje ilustruju kako izgledaju Far Cry 4 i Assassin’s Creed: Unity bez i sa pomenutim efektima.
Po meni ovi efekti nisu ništa impresivno, možda je glupo da to kažem ja s obzirom da sam prešao sa Nvidie na AMD, ali realno, i AMDove ekskluzive će imati neke efekti, ali ni ti efekti neće biti ništa posebno, u to sam siguran. Najveći napredak mi se čini da je napravljen na vukovima, sve ovo ostalo su poređenja oštrih i manje oštrih senki.

Pcss je toliko revolucionaran efekat da bluruje teksture…