Majel (Android) VS Siri (iOS)

Obratite paznju na tekst :

Prema insajderskim informacijama do kojih je došao blog Androidandme.com, Google već uveliko radi na i više nego efikasnoj konkurenciji revolucionarnom Appleovom softverskom asistentu koji je u stanju prepoznavati prirodan govor, Siriju. Siri je nakon kupovine od strane Applea 2010. godine dorađen, integrisan u iOS 5 i legalno dostupan isključivo na iPhoneu 4S.

Googleov softver koji će mu konkurisati zvat će se Majel i baš kao i Siri, moći će tumačiti svakodnevni govor, te za njega zbog toga neće biti potrebno poznavati specifične glasovne komande. Direktor razvoja Androida, Matias Duarte, već je ranije, u oktobru, izjavio da će budućnost Android platforme biti slična opremi na brodovima u Star Treku – svakim uređajem će biti moguće komandovati glasom.

To predstavlja svojevrsnu potvrdu informacija o naprednom Googleovom softverskom asistentu, jer je Majel dobio ime po glumici Majel Barrett-Roddenberry, koja je posudila glas federacijskom kompjuterskom sistemu u Star Treku.

Majel bi trebao izaći u januaru ili februaru.

Da cujem Vasa predvidjanja o ovome…

Mislim da ce ovo biti BOOM na Android-u dok ce iOS-u napraviti veliki problem zbog rapidnog gubljenja trzista od strane Android-a. Siri je jako zanimljiva stvarcica a ako je neko testirao neka javi utiske

Apple “izmisli” ostali PASTE.

Nemoj da mi dole neko napise, nije ga Apple prvi izmislio.

Sent from my Nexus S using Tapatalk

OK, OK nemoj samo tuci…

Dakle, Apple prvi ga izmislio nije - jel ovako dobro :slight_smile: Vidis iz teksta da je Siri kupljena pa onda dotjerana al’ dobro bitno je ko je prvi izbacio to na trziste. Ljudi su ga plasirali i zgrnuli pare

Jel neko probao Siri?

Retko ko u srbiji moze da pristi telefon od 600+ evra… Ali postoji gomila youtube klipova na kojima moze da se proceni kako radi. Daleko je to od neke prave funkcionalnosti, komande samo na engleskom… Umesto da skrati vreme, ti gubis vise vremena ispravljajuci pogresne interpretacije. Ko je ranije pokusao da koristi glasovno pozivanje, zna do kakvih smesnih situacija to moze da dovede i da je uvek brze i sigurnije pozivati rucno. O kompleksnijim komandama ne smem ni da mislim, koliko god siri bio napredan algoritam, do zabuna mora da dolazi a to ume da frustrira nestrpljive korisnike. Jedina beskorisnija stvar bio je kompas u 3GS-u. Apple jednostavno mora da ubaci nesto sto sledecu generaciju cini specificnom, ne racunajuci jaci hardver, jer na prvi pogled izgleda potpuno identicno.

Bilo je za ocekivati da google razvije “svoj siri”, i to nadam se malo ozbiljnije nakon faila microsofta koji je napravio onu katastrofu za windows mobile.