Lumia 520 ili 525?

Ovako, trebalo bi da kupim bratu kao poklon za rođendan nov telefon. Njemu je izuzetno teško udovoljiti, jer je mnogo probirljiv, ali se izbor sveo na Lumia 520, koji mu se svideo zbog funkcija, veličine i dizajna os, e sad, to ne bi bio toliki problem da se kupi, ali sam pogledao na sajtu mobilni svet za telefon da pogledam cene, i video sam da se nudi i Lumia 525, koja je jeftinija i ima 1GB umesto 512 MB, koliko ima Lumia 520. Koliko sam video, to su jedine razlike. Da li je neko odavde koristio Lumiu 525? Možda je glupo pitanje, jer je 525 bolji i jeftiniji model, ali opet, koliko sam saznao na wikipediji, telefon je pravljen za rusko i malezijsko tržište!? Imao sam do sad kineske telefone, jedan je bio previše dobar, i služio je van garatnog roka, i to godinu i po, a drugi teško s***e, pa sam zato malo sumnjičav što je ovaj telefon dostupan na samo dva tržišta, sa druge strane je ipak u pitanju Nokia, ali opet…

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3685/Nokia/Lumia-520
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/4031/Nokia/Lumia-525

Te cene nisu tacne. Logicno je da je 525 skulja sto ustvari i jeste 20-25e. Pozovi bilo koju radnju u Srbiji i oni ce ti to potvrditii. Ali pogledaj na oglasima, nove neopakovane

Mene više interesuje koji je kvalitet nego cena, jer već znam da to nisu 100% tačne cene. Ko zna kad je to zadnji put zaista ažurirano?

Moj drug je nedavno nabavio 525. Piff sta znam… Ok je. Kamera je stvarno dobra, opcija mali milion, kvalitet izrade tu i tamo ali zato OS je poglup do bola. Kad mi je rekao da mu trazi da plati YouTube aplikaciju tj da mu je probni perion istekao najezio sam se! Isto tako, rekao mi je da se zna desiti da zamrzne, nece da otvori aplikacije ma koliko god pritiskao na njih i jos par bagova. Fix je blagi restart, da znas.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Šta kog đavola? Probni period za Youtube? Prvi put čujem za to

Da ti malo zakomplikujem…
http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=3685&b=4031&c=3807
Malo više para za 625 model, ali je daleko bolji od druga dva…

Elem, evo cene u XBR Shopu za Nokia Lumia 525 (white/yellow) - 133€

Da je za mene lako bih odabrao, ali, pošto mora da se udovolji tuđoj želji je malo komplikovanije :slight_smile: Zalepio se za tu Lumiu 520 ili 525 pa to ti je :smiley: Navodno, ta veličina mu odgovara, sviđa mu se OS i kamera, android ne podnosi, a ni iphone, tako da je izbor bio sužen drastično :slight_smile:

S obzirom na njegove zelje i prohteve koje si naveo, koji god da uzmes neces pogresiti. Oba telefona su dobra za ne-tako zahtevne korisnike. Uzeo sam zeni za dinar iz telenora 520 i prezadovoljna je. mail radi, whatsapp, viber radi, telefon, sms, kamera radi, njoj vise ne treba. E sad jedina mana koju ja vidim na lumii 520 je nedostatak blica. A nek mi niko ne prica da je OS poglup. Politika MS je jedno a funkcionalnost OS-a, drugo. Telefon radi brzo, fluidno, i bez ikakvih stucanja. Moj s3 vise koci nego njena lumia. Jeste da je OS otprilike kao vanilla WoW, dosta stvari nema koje su za danasnje vreme neoprostive gledano na druge mobile os-ove. nema npr dropdown notification meni za iskljucivanje wifi, bt, i ostalih gluposti. No sve je to vec ubaceno u 8.1, koji je vec dostupan za developere, tj. za sve ali ne garantuju stabilnost 100% jos uvek, pa nisam hteo da stavljam. oficijalno izlazi za nepunih mesec dana ako se ne varam. Sve u svemu za tu klasu telefona daleko su najbolji.

Jel to onom sto se kocka kupujes poklon? :slight_smile:

Jok, sa njime nema više nikakav kontakt, ko da je mrtav. Ovo je za rođenog brata, pa otud da mu udovoljim, inače ću slušati narednih godinu dana kako mu ne odgovara telefon :slight_smile: