Linux korisnici - Saveti, pomoc i slicno

Ko jednom proba linux kasnije mu windows dodje kao traktor koliko se nekada vuce kad treba neke operacije da uradi. Linux je mnogo brzi, stabilniji i pouzdaniji sistem kakav windows nikada nece biti.

back to linux :slight_smile:

vratio sam se korenima, mogu reci da sam kao kod kuce, ja bez zezanja produktivnije radim dok sam na linuxu, i brze, komp mi je poleteo, kao Nitro u kolima hehehe

stavi osam Linux Mint 16 aka Petra, mogu reci da su ga ispolirali extra, sve ima sto je potrebno OUT OF THE BOX, instalirao sam jedino qBitTorrent pride jer ne volim Transmission klijent (koristio sam pre Deluge, ali ajde rekoh ovaj da probam posto podseca na uTorrent najvise)

upravo tweakujem izgled samo i to je to, milina kako komp radi, ali milina

tweaking za sada complete, imacu kasnije jos vizuelnih izmena u to ne sumnjam za sada onako minimal clean look

Nije istina, ja sam probao svakakve distribucije i nema sanse da bih ostao na Linuxu. Da je brzi, nije, stabilniji i pouzdaniji isto ne pije vodu. Plus nema ni 1% sadrzaja koje nudi Windows. Ne kazem da je on toliko los niti nesto posebno branim Windows, ali Windows pruza daleko vise i jednostavniji je brate.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

totalno netacno, necu da se ubedjujem, to sto si probao i video da ne znas, ne znaci da ne valja, kada ga naucis kako treba, radi on kao metak

fora je sto su se svi uhvatili za Win je ta sto je rasprostranjen na 90% kompova ako ne i vise… da je Linux tako bio, pricao bi sada kontra

Mac necu ni da spominjem onda

Momci bez svadje predjite na OSX stranu :slight_smile: buhahaha Dark White side :slight_smile: pa da vidite sta je leti a ne menjate nsita sve ima za njega.

Bez zezanja sada, kako radi MacOS na kompovima koji nisu Apple-ovi? Zeljan sam promjene od Win7, a Win8 mi se bas i ne svidja. Da li je neko pokusavao, da ima iskustva? To se bjese zove Hackintosh?

@Mirko

pa ja pricam jer sam probao sve :slight_smile:

zalim sto ne uze Air 13 kad su mi nudili za male pare, a smetao mi taj ekran od 13 inca jedino, a on kao bombona + metak :smiley:

@iKaran

sada bi trebalo da rade bolje posto mac koristi intel cpu od skoro, pre je bilo problema ali mogud a kazem da je i to radilo normalno, yup Hackintosh, samo sto nisam siguran da li sada bese mozes da skines obican mac i da ga instaliras na PC cisto onako, sad cu bas da istrazim, mad aopet on je vise hardverski orijentisan, tj optimizovan zato rade i masine i softver, kao iPhone

@ikaran pa oni moras da imas kompatibilan hardware ali 80% da ces uspeti imas i 99% kompatibilan hardware ali moras da spajas konfiguraciju… Mislim da je najbolje na original hardware-u.

Ko proba OSX, upozna se i pocne da radi, vidi sve postoji od komercijalnih programa i sve radi kako treba nema ga wise na PC platformi to je 99% sigurno. Obicni web-facebook korisnici ce reci nee fanboy… stvarno ima zasto profesionalci koriste OSX…

Sto meni ne nalete nego ki naleteo neki macbook sa EFI lock-om neka hvala video sam da koska za skidanje protekcije…

Poslato sa tastatrue koja pravi greske!

Evo sada sam krenuo u cianje, kaze da je sada lakse kada se Apple otvorio prema Intel chipsetima, ali i dalje ima dosta problema sa tjeranjem, tj manjih bagova. Kakav je real-life performance? Koji sistem ima hardverski veci footprint na hardware?
I kada cemo izmisliti neke lijepe rijeci da zamjene ove silne anglicizme? :smiley:

@predator

Macinstosh je pravo ime za njihov hardver, kada ga stavljas na PC zove se Hackintosh, zargonski

@iKaran

kreni odavde http://www.makeuseof.com/tag/how-to-install-mac-os-x-on-a-pc-without-using-a-mac/

Imam jedno pitanje ako je po nekima Win najbrzi sistem i najstabilniji kako onda izgleda nestabilan i spor sistem :)? Taj mora da se svaki dan restartuje bar dva puta :). Koliko vidim i kako je krenulo sad Win jos malo pa da cesce izbacuju nego igru COD he he he he he he :D.

ulepslao dan:

pa na linuxu nema virusa :smiley: i ostalog smeca koje se pokupi na svakom cosku…

in your face windows!!!

Baci pogled na link pa na google:

http://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html

Sto se tice najsporijeg sistema pa to je windows odgovor je prost :slight_smile:

Sad ce windows da izbaci seriju 9 modern warfare, jako me podsecaju na ove sto prave COD :D. Umesto da su tu sedmicu namestili da radi kako treba oni poceli osmicu da stancuju a devetka se vec razvija :), haos :smiley:

Nasao sam jedan fin tutorijal uz ovaj Vladan… Vladin, ali su poceli da pricaju o kupovanju lisensiranog MacOS, kao nece pisati o laksem nacinu gdje su hakeri vec modifikovali boot disk. Odmah ugasio :slight_smile:

Sad cu da pogledam i ova dva sto ste postavili, taman da imam cime da se zanimam.

@iKaran Sad si i mene bacio u razmisljanje oko Hackintosh-a…ako resis da ga stavis obavezno javljaj utiske na PM ili na forum, TNX…

Evo ovde ima jos bolje da se nadje, necu da ulazim u materiju da me iznervira neki drajver koji ne postoji i … :slight_smile:

http://www.insanelymac.com/forum/forum/373-osx86-109-mavericks/

Sve cu sada da provjerim, prvo cu malo da citam, a onda se bacam na pregledanje videa na yt, vjerujem da ih ima mali milion, ali bolje ovako prvo dobro iscitati. Sve citam u pauzama NCAA march madnessa :slight_smile:

@predator-naravno, do sutra cu da iscitam sve, pa ako mi se svidi odmah cu da instaliram.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

I dalje ne znam zasto mi je linux radio tako uzasno sporo, moguce ds hyperthreading ne koristi ksko treba ili tako nesto.
Konfs mi je Intel Pentium 4 3.6 ghz oced
2Gb ddr2 ram
Nvidia gforce 9500 gt

Bukvalno moram sekundu dve da sacekam da otvori ista, bio je limux mint 14 ja mislim na hard instaliran

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2