vidji vidji ZORIN OS
Za sada jedini Linux koji BAS BAS BAS lici na Windows, tacnije win 7… za nove korisnike milina
vidji vidji ZORIN OS
Za sada jedini Linux koji BAS BAS BAS lici na Windows, tacnije win 7… za nove korisnike milina
Zasto nece da mi pokrene lm 15 preko vm? Sve uradim kako treba ali onzaglavi tokom butovanja i bleji tako bez pomaka
Sent from my GT-S6500 using Tapatalk 2
pa nesto nisi lepo odradio oko podesavanja masine… napravi novu i lepo svaki parametar, stavi za hdd da koristi ICH9 cipset ili sta vec imao samo da emulira ICH tj intel
a drugo jel si ti uopste ubacio ISO u virtuelni drajv da on zna odakle da podigne instalaciju, a?
Jesam. Pise linux mint, zatim izaberem prvu opciju (boot) i tu zaglavi
Bem li ga onda sta je ja patim muku da ga instaliram kao obican sa diska… Prokleta nvidia koja koci sve zivo zaboravio sam kako me zezala i za ubuntu, u 13.04 su to resili a sad ovde mosa… Evo resenja kome treba inace Solve boot problems with AMD and NVIDIA graphics cards - Linux Mint Forums
Sent from my HTC One X using Tapatalk 4 Beta
Mozda je to resenje, probacu sutra
To je bez virtualboxa a sa njime prvo vidi jel si napravio x64 masini ili x86 i koji mint stavljas jel x64 ili x86… Masinu kad namestas stavljas da je sistem ubuntu
hmmmmmm stavio sam konacno LM 15 kao primarni sistem… bem li ga na prvu loptu mi deluje da je brzinski isti kao Ubuntu, e sad Cinnamon okruzenje nije ispolirano i vidi se da ima bugova, povremenih kocenja i slicno… testiram sad nekoliko dana da vidim kako je na duze staze. Teme su malo drugacije i drugacije se ponasaju kroz sistem nije bas kao na Ubuntu, vise delova je temirano, osecam da i ovo utice na performanse
Uspeo sam da butujem, sada mi ostaje da ga isprobam i istaliram ako mi se svidi
A sta ti je bio problem oko boota na vm? Verovatno ono sto sam rekao jedino mi to mirise…
Ja sam ubacio onako zvanicno kao glavni os, jos nisam ni stigao da podesim sve jer nemam vremena sads, ono kocenje koje sam imao je do teme, opet mi sumnjivo jer ne bi trebalo da ga bude, stavio sam drugu temu sve leti opet… Koristicu neko vreme pa cu videti sta i kako, najlakse mi da se vratim na ubuntu
btw moram da double postujem
nailazim na cudne bugove i to vise komada i pocinje tvrdje da me iritiraju, iako hocu da koristim LM15
EDIT
6. TEAR iliti cepanje textura dok skrolujem misem, a prokleti driveri su lepo instalirani, wtf bre sada vidim ja da cu veceras da vratim ubuntu
how cool pisem sam sa sobom
tear resen
The fix is to add this to the <tt>/etc/environment</tt> file:
CLUTTER_PAINT=disable-clipped-redraws:disable-culling
CLUTTER_VBLANK=True
dalje shutdown hang i to je reseno
<code>sudo gedit /etc/default/grub
</code>nadje se ova linija
<code>GRUB_CMLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash”
</code>posle splash se doda reboot=acpi tako da na kraju izgleda ovako<code> </code><code>GRUB_CMLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash reboot=acpi”</code>
ako to ne upali ima i ovo <code>GRUB_CMLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash acpi_osi=Linux”</code>
Prvi znaci da trebas da obratis paznju oce to ko mnogo uci.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
ma iritira me ne moze to mene da zeza sad kao za inat hocu da koristim mint a on me zeza… ostaje jedino da resim povremeni hang na boot-u ali kako vidim to je problem sa nvidia driverima, vecito prave probleme, nije mi jasno samo kako na ubuntu nisu zezali, jesu na 12.04 ali na onaj novi update 12.04.2 tamo su bili lepo integrisani i sve radilo kao po loju…
Bio si u pravu, morao sam da cekiram enable pae opciju
de ga je SlobeX kad treba!!!
Prokletinja me ubija, ne mogu da izvalim sta mu je, svako drugo ili trece podizanje sistema rezultuje greskom sa slika
[url=http://abload.de/image.php?img=img_20130730_211345zdxk5.jpg]
Na ubuntu ne radi ovo uopste, cak sam podigao 13.04 ubuntu samo da vidim jel ja nesto gresim ili ne, sve ok majku mu radi normalno… pali ok gasi ok, Mint me satire sa paljenjem i gasenjem i zakucavanjem, bem li ga sad sta mu smeta ili fali…
postavio sam pitanje na mint forumu glavnom pa da vidim bas sta ce da kazu
Jer ti pdeseno automacko kacenje na wlan na startovanju? Nesto wlan brljavi a nije se ni ucitao
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Na startovanju da i to je normalno i ne puca uvek tu nesto trece je
Pokušaj ponovo da instaliraš mint jednom je meni slično bilo sa ubuntu-om
Послато са GT-B5330 користећи Тапаталк 4 Бета
Ovo je druga instalacija… Na cist hdd, prva je bila da mi ostao home od ubuntu-a pa mi pravio probleme onda lepo ubijem ceo hdd pa sve iz pocetka napravim…